Kokt tiur med løk og persillesaus





Kokt tiur med løk og persillesaus inneholder 89 Kalorier, 3 g Karbo, 11 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Kokt tiur med løk og persillesaus har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kokt tiur med løk og persillesaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1stktiur eller 2 røy
vann eller kraft
250grgulrøtter
250grkålrot
150grpersillerot
1stkpurre
1kvist(er)persille
2stklaurbærblad
3stknelliker, hele
10stkhel pepper
1kvist(er)timian
1dashsalt

Saus:

60grsmør
60grhvetemel
1literkraft
0,5stkløk, finhakket
rikelig med hakket persille


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kokt tiur med løk og persillesaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89.22550.87Kcal
Protein11.0368.10gram
Karbohydrat2.8017.29gram
Kostfiber0.845.19gram
Fett3.5822.10gram
Mettet fett1.358.34gram
Salt0.402.49gram
Pris på oppskriftenKr 14.19Kr 87.61Kroner
Hele oppskriften veier3 705 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg flådd og vasket fugl i en romslig kjele. Fyll over med vann til alt er godt dekket. Kok opp og skum godt av. Tilsett krydderiene og kok ca 1 1/2 time.

Ta fuglen opp og sil kraften. Rens og vask røttene og kutt dem i litt store biter. Ha fugl og grønnsaker tilbake i kraften og kok til alt er mørt.

Sil av kraften igjen hold grønnsakene varme mens du lager sausen. Avkjøl fuglen såpass at du kan plukke den fri for bein.

Lag sausen. Kok inn kraften slik at den får en kraftig smak.

Smelt smøret i en gryte og fres løken til den blir blank. Rør inn hvetemelet og spe med varm kraft. Kok sausen i 15 minutter. Tilsett rikelig med hakket persille. Ha fuglekjøttet i sausen slik at det blir varmt. Smak til med salt og hvit pepper.

Server med varme rotgrønnsaker og kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12182)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Lesere: 3474 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.