Tiur på jegervis



Tiur på jegervis inneholder 103 Kalorier, 1 g Karbo, 12 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Tiur på jegervis har beregnet å ha følgende allergener Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tiur på jegervis er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
1stk stortiur, ca 4 kg
bacon
rosmarin
Ca 5,5stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
svartpepper
1dashsalt
1stkløk
2stkgulrøtter
0,5stang(stenger)stangselleri
1dashsmør
olje
sukker
einerkvister
1litervann
0,5literrødvin

Saus:

0,5literkraft
3sssolbærgelé
50grsmør
2dlrømme
3ssmaizena
0,5dlkonjakk
3ssrødvin


Annonse



Næringsdeklarasjon for Tiur på jegervis!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103.29552.19Kcal
Protein11.7662.87gram
Karbohydrat1.387.38gram
Kostfiber0.180.96gram
Fett4.5724.43gram
Mettet fett1.9010.16gram
Alkohol1.32 %
Salt0.201.05gram
Pris på oppskriftenKr 16.47Kr 88.05Kroner
Hele oppskriften veier5 346 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gni den flådde og rengjorte tiuren med pepper, rosmarin, litt sukker og olje. Pakk den tett i plastfolie og la den trekke ett døgn. Sett en einerbær i tiurens mage og bind opp fuglen med bomullsgarn.

Brun fuglen i ovnen. Brun rotgrønnsakene i en stekepanne. Legg tiuren opp på rotgrønnsakene i en ildfast form. Dekk hele tiuren med baconskiver. Kok opp rosmarin, pepper, einerbær, sukker og rødvin. Hell blandingen i formen med kjøttet og stek tiuren ca 4 timer ved 175 C. Øs ofte stekekraften over fuglen.

Lag sausen av kraften. Bland solbærgelé, smør, rømme og konjakk. Jevnes med blanding av rødvin og maisenna.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12174)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Lesere: 22110 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.











Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.