Tiur på jegervis



Tiur på jegervis inneholder 103 Kalorier, 1 g Karbo, 12 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Tiur på jegervis har beregnet å ha følgende allergener Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tiur på jegervis er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
1stk stortiur, ca 4 kg
bacon
rosmarin
Ca 5,5stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
svartpepper
1dashsalt
1stkløk
2stkgulrøtter
0,5stang(stenger)stangselleri
1dashsmør
olje
sukker
einerkvister
1litervann
0,5literrødvin

Saus:

0,5literkraft
3sssolbærgelé
50grsmør
2dlrømme
3ssmaizena
0,5dlkonjakk
3ssrødvin




Næringsdeklarasjon for Tiur på jegervis!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103.29552.19Kcal
Protein11.7662.87gram
Karbohydrat1.387.38gram
Kostfiber0.180.96gram
Fett4.5724.43gram
Mettet fett1.9010.16gram
Alkohol1.32 %
Salt0.191.04gram
Pris på oppskriftenKr 16.47Kr 88.05Kroner
Hele oppskriften veier5 346 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gni den flådde og rengjorte tiuren med pepper, rosmarin, litt sukker og olje. Pakk den tett i plastfolie og la den trekke ett døgn. Sett en einerbær i tiurens mage og bind opp fuglen med bomullsgarn.

Brun fuglen i ovnen. Brun rotgrønnsakene i en stekepanne. Legg tiuren opp på rotgrønnsakene i en ildfast form. Dekk hele tiuren med baconskiver. Kok opp rosmarin, pepper, einerbær, sukker og rødvin. Hell blandingen i formen med kjøttet og stek tiuren ca 4 timer ved 175 C. Øs ofte stekekraften over fuglen.

Lag sausen av kraften. Bland solbærgelé, smør, rømme og konjakk. Jevnes med blanding av rødvin og maisenna.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12174)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Lesere: 23011 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.