Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus





Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus inneholder 113 Kalorier, 2 g Karbo, 9 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
2stk filetbrystfileter fra en ung tiur
50grsmør
1tsknust, tørket rosmarin eller to kvister finhakket frisk
litt presset, frisk appelsin
1dashsalt
1dashpepper

blåbærsaus:

1literfuglekraft
1dlappelsinsaft
2dlknust blåbær
2ssbrunt sukker
1ssmaizena
100grmeierismør


Annonse



Næringsdeklarasjon for Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113.43497.14Kcal
Protein8.9439.18gram
Karbohydrat2.259.86gram
Kostfiber0.271.18gram
Fett7.5733.18gram
Mettet fett4.0617.79gram
Salt0.632.77gram
Pris på oppskriftenKr 12.05Kr 52.81Kroner
Hele oppskriften veier2 191 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å løsne brystfiletene fra skroget på en flådd tiur. Kok fuglekraft på skroget og ta vare på lårene til andre retter.

Bind brystfiletene opp med bomullshyssing, slik at de får en pen fasong. Gni dem inn med appelsinsaft, rosmarin, salt og pepper og brun dem pent brune i en stekepanne.

Legg filetene til side mens du forvarmer ovnen til 180 C.

Kok ut stekepannen med resten av appelsinsaften, og ha dette i en kjele sammen med sukkeret. Tilsett fuglekraften. Kok inn til det halve.

Mens dette koker, steker du brystfiletene til en kjernetemperatur på 60 C, ca 20 minutter.

La brystfiletene hvile mens du lager ferdig sausen:

Tilsett de knuste blåbærene og kok alt i 5 minutter.

Sil vekk blåbærrester og jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Pisk inn det kalde smøret, som er delt i terninger.

Skjær brystfiletene i pene skiver og server umiddelbart sammen med broccoli og mandelpoteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12185)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Lesere: 20859 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.