Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus inneholder
114 Kalorier,
2 g Karbo,
9 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 12 lesere
Lesere:
24796 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.59 | 497.84 | Kcal |
Protein | 8.97 | 39.31 | gram |
Karbohydrat | 2.25 | 9.86 | gram |
Kostfiber | 0.29 | 1.27 | gram |
Fett | 7.57 | 33.18 | gram |
Mettet fett | 3.99 | 17.49 | gram |
Salt | 0.62 | 2.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.05 | Kr 52.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 191 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,92 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Start med å løsne brystfiletene fra skroget på en flådd tiur. Kok fuglekraft på skroget og ta vare på lårene til andre retter.
Bind brystfiletene opp med bomullshyssing, slik at de får en pen fasong. Gni dem inn med appelsinsaft, rosmarin, salt og pepper og brun dem pent brune i en stekepanne.
Legg filetene til side mens du forvarmer ovnen til 180 C.
Kok ut stekepannen med resten av appelsinsaften, og ha dette i en kjele sammen med sukkeret. Tilsett fuglekraften. Kok inn til det halve.
Mens dette koker, steker du brystfiletene til en kjernetemperatur på 60 C, ca 20 minutter.
La brystfiletene hvile mens du lager ferdig sausen:
Tilsett de knuste blåbærene og kok alt i 5 minutter.
Sil vekk blåbærrester og jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Pisk inn det kalde smøret, som er delt i terninger.
Skjær brystfiletene i pene skiver og server umiddelbart sammen med broccoli og mandelpoteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12185)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.