Innbakt tiur med grønt inneholder
121 Kalorier,
7 g Karbo,
9 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Innbakt tiur med grønt har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Innbakt tiur med grønt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4692 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Innbakt tiur med grønt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 121.42 | 967.25 | Kcal |
Protein | 9.44 | 75.20 | gram |
Karbohydrat | 6.75 | 53.77 | gram |
Kostfiber | 1.87 | 14.90 | gram |
Fett | 5.88 | 46.84 | gram |
Mettet fett | 2.53 | 20.15 | gram |
Salt | 0.82 | 6.53 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.97 | Kr 95.35 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 780 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 22,23 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Dra ut senene i lårbena. Skyll og tørk den.
Skjær ut brystkjøttet til to skinnfrie stykker. Lag et langsgående snitt i hvert stykke. Fyll geitosten i snittene og ha på salt og pepper. Skjær løs lårene. Kok vingene og skroget med litt vann til kraft.
Varm opp matfettet i en stekepanne og brun bryststykkene på hver side.
Tin butterdeigplaten og kjevle ut 2 av dem til de er 20 x 26 cm. Legg dem på en stekeplate, kledt med bakepapir. Legg tiurbrystene på og pensle kanten med sammenvispet egg.
Kjevle ut de 2 gjenstående platene til samme størrelse som de foregående. Legg dem som lokk på bryststykkene. Trykk til kantene og skjær bort overflødig deig. Pensle med egg. Stek stykkene nederst i ovnen ved 200 C i ca 15 minutter. Senk varmen til 125 C og stek ytterligere i ca 20 minutter.
Skrell kålrot, poteter og gulrøtter. Skjær dem i terninger. Skyll purre, squash og paprika. Ta kjernene ut av paprikaen, skjær den og squashen i terninger. Strimle purren. Fres kålrot, gulrot og poteter i oljen i en stor stekepanne en liten stund. Tilsett de øvrige grønnsakene og stek ytterligere til alle ingrediensene er myke, men fremdeles spenstige. Krydre med timian, salt og pepper og eventuelt soya.
Bland buljongen og fløten i en kjele. Jevn sausen med melet utrørt i litt vann. Smak eventuelt til med salt og pepper, tilsett soya.
Server tiuren med grønnsakraguen, sausen og gjerne syltede kantareller.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12178)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.