Bresert tiur inneholder
120 Kalorier,
1 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Bresert tiur har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bresert tiur er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
11160 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bresert tiur!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.34 | 1 406.73 | Kcal |
Protein | 6.97 | 81.48 | gram |
Karbohydrat | 1.09 | 12.74 | gram |
Kostfiber | 0.18 | 2.10 | gram |
Fett | 8.73 | 102.05 | gram |
Mettet fett | 2.30 | 26.89 | gram |
Alkohol | 1.31 % | | | |
Salt | 0.31 | 3.68 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.35 | Kr 132.68 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 845 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,62 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bind opp den ferdig flådde fuglen.
Vask og del grønnsakene til marinaden. Bland grønnsaker, vin, vann og krydder. La marinaden få et raskt oppkok. Avkjøl. Legg fuglen i en passende kjele. Slå over marinaden og la den marinere i 1 døgn på et kjølig sted. Hvis ikke marinaden dekker fuglen, så snu den en gang imellom. Ta fuglen ut av marinaden og tørk den godt.
Bind tynne spekkskiver rundt brystet på fuglen og brun den godt i stor stekepanne. Krydre med salt og pepper.
Legg fuglen i en kjele og slå over kraften. Legg på lokk og la kjelen få et oppkok før du setter den i stekeovn forvarmet til 180 C.
Breser i ca 1 1/2 time eller til fuglen er mør. Ta fuglen ut og hold den varm.
Sausen lager du ved å blande breseringskraften med ferdig brun saus og rømme. Kok til smak og konsistens er slik du ønsker det. Vil du ha en tykkere saus, kan du jevne med litt maisenna utrørt i fløte.
Skjær brystet i pene skiver, og lårene i stykker. Server med poteter og gode grønnsaker. Rørte tyttebær, rips eller rognebærgelé smaker godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12181)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.