Bresert tiur



Bresert tiur inneholder 120 Kalorier, 1 g Karbo, 7 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Bresert tiur har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bresert tiur er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 11160 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
1stktiur eller 2 røy
250grspekk
100grsmør
1literkraft
0,5literferdig brun saus
3dlrømme
1dashsalt
1dashpepper

Marinade:

1stkløk
1stkgulrot
1stkpersillerot
3stknelliker, hele
3stklaurbærblad
1helflaske(r)rødvin
1litervann




Næringsdeklarasjon for Bresert tiur!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120.341 406.73Kcal
Protein6.9781.48gram
Karbohydrat1.0912.74gram
Kostfiber0.182.10gram
Fett8.73102.05gram
Mettet fett2.3026.89gram
Alkohol1.31 %
Salt0.313.68gram
Pris på oppskriftenKr 11.35Kr 132.68Kroner
Hele oppskriften veier5 845 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo3,62 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bind opp den ferdig flådde fuglen.

Vask og del grønnsakene til marinaden. Bland grønnsaker, vin, vann og krydder. La marinaden få et raskt oppkok. Avkjøl. Legg fuglen i en passende kjele. Slå over marinaden og la den marinere i 1 døgn på et kjølig sted. Hvis ikke marinaden dekker fuglen, så snu den en gang imellom. Ta fuglen ut av marinaden og tørk den godt.

Bind tynne spekkskiver rundt brystet på fuglen og brun den godt i stor stekepanne. Krydre med salt og pepper.

Legg fuglen i en kjele og slå over kraften. Legg på lokk og la kjelen få et oppkok før du setter den i stekeovn forvarmet til 180 C.

Breser i ca 1 1/2 time eller til fuglen er mør. Ta fuglen ut og hold den varm.

Sausen lager du ved å blande breseringskraften med ferdig brun saus og rømme. Kok til smak og konsistens er slik du ønsker det. Vil du ha en tykkere saus, kan du jevne med litt maisenna utrørt i fløte.

Skjær brystet i pene skiver, og lårene i stykker. Server med poteter og gode grønnsaker. Rørte tyttebær, rips eller rognebærgelé smaker godt til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12181)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.