Fotograf:
Kylling.no
Store pikekyss inneholder
248 Kalorier,
58 g Karbo,
4 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Store pikekyss har beregnet å ha følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Store pikekyss er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
7989 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Store pikekyss!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 247.92 | 1 294.14 | Kcal |
Protein | 4.34 | 22.65 | gram |
Karbohydrat | 57.64 | 300.88 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.20 | 1.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.91 | Kr 15.19 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 522 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 92,99 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og seig. Vil du farge massen med konditorfarge, så vend fargen forsiktig inn ved hjelp av en slikkepott.
Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut små eller store topper på bakepapir. Du kan også bruke en skje til å lage topper.
Vil du pynte pikekyssene med for eksempel hakkete nøtter, så dryss dem over før du setter dem inn i ovnen.
Tørk pikekyssene midt i ovnen ved 100 °C i ca. 1-2 timer. Husk at store pikekyss trenger dobbelt så lang tørketid som små pikekyss!
Tips:
La eggehvitene bli romtempererte før du pisker dem, så blir de enda luftigere! Pass på at redskapene er helt rene! Kommer det fett i eggehvitene vil de ikke bli stive.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25284)
Kategori:
Snacks
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-11-18
Oppdatert dato:2008-11-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift