Surstek med hvalkjøtt inneholder
109 Kalorier,
2 g Karbo,
14 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Surstek med hvalkjøtt har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Surstek med hvalkjøtt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4586 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Surstek med hvalkjøtt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 109.08 | 525.77 | Kcal |
Protein | 13.87 | 66.85 | gram |
Karbohydrat | 2.32 | 11.18 | gram |
Kostfiber | 0.38 | 1.83 | gram |
Fett | 4.84 | 23.33 | gram |
Mettet fett | 2.61 | 12.58 | gram |
Salt | 0.10 | 0.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.00 | Kr 53.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 928 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,5 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne kommer fra vestlandet
1. Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell surmelk over. La det ligge i kjøleskapet ca. en uke, snu det hver dag.
2. Ta opp kjøttet og skyll av det, tørk det godt og gni det inn med salt og pepper. Brun det på alle sider i en jerngryte, sammen med løken.
3. Sett i steketermometer. Hell over melk og vann, legg i pepper og laurbærblad og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 65-70°C.
4. Ta kjøttet opp og hold det varmt mens sausen lages. Rør melet ut i rømmen og visp jevningen inn i sjyen. La småkoke ca. 5 minutter. Smak til sausen med salt og pepper og gjerne en ss. rømme.
5. Server med kokte poteter og f. eks. aspargesbønner,
gulrøtter og rørte tyttebær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 2721)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-12-09
Oppdatert dato:2002-12-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift