Fotograf:Matoppskrift.no Sviskegrøt er bare så utrolig godt. Vi bruker svisker uten stener, men legger de i bløt. Har da ikke kjerner ved koking. Saften er ikke nødvendig, men setter en ekstra god smak her. Servert med fløte hos oss, men ferdig sprutekrem er og ett alternativ. Og prøv for eksempel smeltet vaniljeis, snadder.
Dryss med sukker er for snerk.
Og hvem kan si meg hvordan man skal ta fine bilder av sviskegrøt med fløte. Mørk mat med hvit saus blir alltid stygt:)
Oppskriften inneholder 67 Kalorier, 16 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Svisker som er tørre bløtlegges og stenene tas ut. Knus de forsiktig og plukk ut kjernen.
Kok sviskene i bløtevannet sammen med kjerner, kanel, saft og sukker. I ca 10-15 minutter.
Ta opp kanelen og lag en jevning av potetemel og vann. Ta vekk gryten fra platen og jevn grøten. Hell i med tynn stråle undeer omrøring. Kok så opp og hell over i serveringsfat. Dryss med sukker.
Serveres lunken med fløte og for eksempel krem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 3278)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-01-29
Oppdatert dato:2016-01-29