Fotograf:Dansukker
Syltetøy, grunnoppskrift inneholder 176 Kalorier, 42 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Syltetøy, grunnoppskrift har ingen allergener
Syltetøy, grunnoppskrift er: Vegetar Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere Lesere: 2938 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Syltetøy. grunnoppskrift med ingrediensene over!
Skyll og rens bærene. Større bær som jordbær skjæres i skiver eller mikses. Harde bær som stikkelsbær og moreller kan med fordel kokes sammen med 2–3 dl vann i 5 minutter før sukkeret tilsettes. Andre typer bær has i en kasserolle og blandes med syltesukkeret. Kokes i 2–3 minutter under omrøring. Skum deretter godt av. Hell over på varme, rene glass. Fyll helt opp til kanten med syltetøy, og sett på varme, grundig rengjorte lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.
Tips til ulike smakstilsetninger til syltetøy/marmelade.
Smaksett syltetøyet med vaniljesukker, kardemomme eller kanel. Ønsker du et litt hetere syltetøy, tilsettes finhakket chili eller grønn pepper. Lavendelblomster og friske urter gir en alternativ smak på syltetøyet. Safran og revet sjokolade gir også en god, alternativ smak. Ellers er hele/hakkede mandler godt å blande i syltetøyet
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33316)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele Innlagt dato:2017-09-22
Oppdatert dato:2017-09-22