Ha rips i en stor kjele med ca. 1 dl vann og kok sakte opp. La småkoke i ca. 15 minutter.
Sil det hele gjennom en bærsil over en bolle, slik at saften renner ut. Det tar mellom 30-60 minutter. Ikke vri eller press gjennom saften, da blir den grumsete.
Ha ripssaft og sukker i en stor kjele på svak varme. Rør til sukkeret er løst opp. Kok opp blandingen og la det småkoke under omrøring i 15-20 minutter. Det er viktig å fjerne skum på geléen underveis med en skje eller hulløse. I starten, skummer det mye og koker fort over. Koketiden avhenger av hvor mye pektin det er i bærene.
Tips: Geleen er ferdig når en tar en teskje og lar saften dryppe ned i kjelen og den siste dråpen er seig og henger igjen på skjeen
Fyll på sterile glass. La syltetøyglassene stå på kjøkkenbenken natten over for å kjøles ned til romtemperatur. Oppbevares mørkt og kjølig.
Spis ripsgelé på brødskiva eller ha på et deilig viltsmørbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35786)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele Innlagt dato:2021-08-06
Oppdatert dato:2021-08-06