Brødskive med ripsgele



Brødskive med ripsgele oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Ripsgelé er ikke bare for tilbehør til viltgryta, den smaker vel så godt på brødskiva. Og enda bedre når du lager den selv.

Oppskriften inneholder 129 Kalorier, 28 g Karbo, 1 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Brødskive med ripsgele er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 182 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
Ca 2,5kgrips (1 ½ l ripssaft)
1dlvann
750grsukker




Kalorier og næringsinnhold i Brødskive med ripsgele med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier129.484 337.581 084.40Kcal
Protein0.9030.157.54gram
Karbohydrat27.54922.59230.65gram
Kostfiber3.81127.6431.91gram
Fett0.9030.157.54gram
Mettet fett0.227.371.84gram
Salt0.000.060.02gram
Pris på oppskriftenKr 11.54Kr 386.59Kr 96.65.-
Hele oppskriften veier3 350 totalt3 350 pr porsj838 pr stk gram
Energiprosent fra karbo85,07 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 glass

Ha rips i en stor kjele med ca. 1 dl vann og kok sakte opp. La småkoke i ca. 15 minutter.
Sil det hele gjennom en bærsil over en bolle, slik at saften renner ut. Det tar mellom 30-60 minutter. Ikke vri eller press gjennom saften, da blir den grumsete.
Ha ripssaft og sukker i en stor kjele på svak varme. Rør til sukkeret er løst opp. Kok opp blandingen og la det småkoke under omrøring i 15-20 minutter. Det er viktig å fjerne skum på geléen underveis med en skje eller hulløse. I starten, skummer det mye og koker fort over. Koketiden avhenger av hvor mye pektin det er i bærene.

Tips:
Geleen er ferdig når en tar en teskje og lar saften dryppe ned i kjelen og den siste dråpen er seig og henger igjen på skjeen Fyll på sterile glass. La syltetøyglassene stå på kjøkkenbenken natten over for å kjøles ned til romtemperatur. Oppbevares mørkt og kjølig.

Spis ripsgelé på brødskiva eller ha på et deilig viltsmørbrød.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 35786)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Syltetøy/gele
Innlagt dato:2021-08-06
Oppdatert dato:2021-08-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grunnoppskrift syltetøy.Grunnoppskrift syltetøy.
Denne retten har 157,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødskive med ripsgele.Brødskive med ripsgele.
Denne retten har 129,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ripsgele.Ripsgele.
Denne retten har 186,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rumtopfsyltetøy.Rumtopfsyltetøy.
Denne retten har 208,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gelé til kjøtt.Gelé til kjøtt.
Denne retten har 210,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift gelé.Grunnoppskrift gelé.
Denne retten har 209,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ripssyltetøy ny.Ripssyltetøy ny.
Denne retten har 123,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tindvedsyltetøy.Tindvedsyltetøy.
Denne retten har 132 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy.Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy.
Denne retten har 140,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltetøy, grunnoppskrift.Syltetøy, grunnoppskrift.
Denne retten har 176,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ripssyltetøy med syltesukker.Ripssyltetøy med syltesukker.
Denne retten har 209,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.