Talg-graut fra Telneset inneholder
161 Kalorier,
11 g Karbo,
5 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Talg-graut fra Telneset har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Talg-graut fra Telneset er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4102 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Talg-graut fra Telneset!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 161.02 | 526.80 | Kcal |
Protein | 4.55 | 14.89 | gram |
Karbohydrat | 11.36 | 37.17 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 10.82 | 35.40 | gram |
Mettet fett | 4.98 | 16.29 | gram |
Salt | 0.10 | 0.34 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.38 | Kr 11.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 926 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,22 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Mjølka kokes med talg og mysost til det har jevnet seg. Dryss på begge mjølslaga til det blir en fast grøt. Denne grøten blir gjerne kokt om kvelden for så å skive den opp og steke den i talg i stekepanne som frokostmat neste dag.
Litt skove i bunnen på grøtkjelen regnes av mange so en godbit. Denne grøten var noe ”å gå på”, fet og konsentrert som den er, og den var vanlig niste for skogskarene, - tilberedt som nenvt ovenfor.
Lokal uttale på retten er ”Tålj-grøt” med tykk L.
Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18013)
Kategori:
Grøt
Land:
Norge
Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-12
Oppdatert dato:2004-06-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift