Fotograf:
Bent Raanes og Sarah C. Sørensen
Tapas består av ulike småretter og er en del av den spanske matkulturen. I denne oppskriften finner du forslag på ulike retter som du kan servere når du vil imponere med sjømattapas.
Ingredienser
2 porsjoner
Hvalcarpaccio med godt tilbehør:
30 g ferskt hvalkjøtt i tynne skiver
1 - 2 ts revet parmesan
1 - 2 ristede pinjekjerner
salatblad
hakket rød paprika
olivenolje
salt og pepper
Saltfiskkarpaccio med salsa:
1 tomat, flådd og hakket
1/2 hvitløkbåt, presset
1/2 dl olivenolje
1/4 løk, finhakket
1/2 rød chilipepper, finhakket
Røkt ørret med estragonrømme:
30 g røkt ørret, i tynne skiver
1 ss rømme
1/2 ts estragonblad i eddik (fra glass), hakket
sukker, sitronsaft
salt og pepper
Varmrøkt pepperlaks med rømme:
30 g varmrøkt pepperlaks
Marinerte haneskjell:
4 - 6 kokte, rensede haneskjell
1 dl soyaolje
1/2 rød chilipepper, hakket
1/2 lime
Gratinerte blåskjell:
kokte, friske blåskjell
250 g smør
1/4 ts salt
1 1/2 ss soyaolje
1 - 2 hvitløkbåter, hakket
pepper
1 ss hakket persille
1 hardkokt lite egg, hakket
Arctic kaviar:
Bruk både rød, sort og naturell arctic kaviar, ca. 1 ts av hver sort pr. person. Pynt med grønt.
Fremgangsmåte:
Hvalcarpaccio med godt tilbehør:
Det er enkelt å skjære hvalkjøttet i tynne skiver hvis det først halvfryses. Legg det i den lille skålen og fordel parmesan, pinjekjerner, salat og paprika over. Drypp på ekstra god olivenolje, salt, og pepper.
Saltfiskcapaccio med salsa:
Kok alle salsaingrediensene sammen i 20 minutter. Avkjøl salsaen og hell den over tynne skiver kveite.
Fetaost fra Balsfjord:
Den spesielle fetaosten fra Balsfjord er lagd av geitemelk og har en mild, fin smak. Legg noen terninger i en av de små skålene og legg på noen korn rosépepper
Røkt ørret med estragonrømme:
Legg ørreten i en liten skål. Rør sammen ingrediensene til rømmen og smak den godt til. Legg den i topp på ørreten.
Varmrøkt pepperlaks med rømme:
Skjær til et kvadratisk stykke av laksen og legg den i skålen sammen med en topp rømme.
Marinerte haneskjell:
Bland alt til marinaden og la skjellene trekke i ca. 1 time før servering.
Hvitløksgratinerte blåskjell:
Rør smøret lyst og kremaktig og rør inn de øvrige ingrediensene.
Legg skjellmaten i det ene halve skallet og legg på en skje hvitløksmør. Gratiner blåskjellene under grill til smøret bobler, 1—2 minutter. Beregn 3 skjell pr. person.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23259)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Fingermat/tapas
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-04
Oppdatert dato:2013-03-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift