Tempura på Kongekrabbe





Tempura på Kongekrabbe oppskrift.
Fotograf: Ragge Strand
Tempura på Kongekrabbe inneholder 194 Kalorier, 15 g Karbo, 11 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Tempura på Kongekrabbe har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tempura på Kongekrabbe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
400grrent Kongekrabbekjøtt
Maldonsalt

Tempuradeig:

90grmel
60grmaizenna
1stkegg
1dlfløte
1dlvann, kaldt
3tsbakepulver
Druekjerneolje eller annen olje til fritering
40gr(frityrolje, mengden som tas opp av krabben og kun til fettberegning)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Tempura på Kongekrabbe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier193.82417.65Kcal
Protein10.8923.47gram
Karbohydrat14.5631.37gram
Kostfiber0.471.01gram
Fett10.1221.81gram
Mettet fett4.379.42gram
Salt1.573.38gram
Pris på oppskriftenKr 16.72Kr 36.03Kroner
Hele oppskriften veier862 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk en frityrkjele/tykkbunnet kasserolle. Temperatur på oljen, ca. 170 grader.

1) Bland alle ingrediensene til tempuradeigen. Først egg, så vann, mel, maisenna, bakepulver og fløte.
2) Varm oljen til 160-170 grader i en tykkbunnet kasserolle eller støpejernsgryte. Har du frityr, er det selvsagt det beste.
3) Del opp Krabbekjøttet i tommelfingertykke stykker.
4) Dypp Krabbebitene i tempuradeigen en etter en, og stek raskt i frityren til de er lett gylne. La dem renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss over litt knust maldonsalt. Server med en skarp chili-mayonnaise eller gribiche-saus.

NB:
Pass på å ikke ha for mange krabbebiter i frityren om gangen. Temperaturen synker fort, og resultatet blir ikke som forventet; sprøstekte og gylne!

Oppskriften er fra Eyvind Hellstrøms nye bok: "Bagateller for livsnytere".

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 22114)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-30
Oppdatert dato:2006-05-30
Lesere: 9003 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tempura på Kongekrabbe.Tempura på Kongekrabbe.
Denne retten har 193,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.