Tettemelk



Tettemelk oppskrift.
Fotograf: Daria-Yakovleva
Tradisjonsrik form for kulturmelk.

Oppskriften inneholder 63 Kalorier, 5 g Karbo, 3 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tettemelk er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,2 poeng fra 8 lesere
Lesere: 16253 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1literhelmelk
2dltettekulturIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!




Kalorier og næringsinnhold i Tettemelk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier63.10157.75Kcal
Protein3.408.50gram
Karbohydrat4.5011.25gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett3.508.75gram
Mettet fett2.205.50gram
Salt0.100.25gram
Pris på oppskriftenKr 1.57Kr 3.93Kr .-
Hele oppskriften veier1 000 totalt250 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo28,52 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kuvarm melk tilsettes litt tette (tettekultur) og oppbevares i stuetemperatur. Når melken er blitt tykk og seig er den ferdig og skal da ha en frisk smak. Oppbevares kjølig før bruk.
En spesiell form for tettmelk er settmelken. De kokte før i tiden opp mye melk, helst nysilt melk om våren, avkjølte den til ca. 30 grader og tilsatte tette. Melken ble godt blandet og satt til lagring i store trestamper spesielt laget for dette bruk. Slik kunne melken stå seg i lang tid, og det var meget vanlig å ordne sommerforsyningen av melk på denne måten, før de reiste til seters med kyrne. Da seterfolkene flyttet fra vårsetra til sommersetra satte de på samme måte igjen melk til slåttefolkene.
Tetten kan en lage ved at en legger bladene av tettegress i kuvarm melk, men ellers er det vanlig at tetten vandrer fra gård til gård.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 13656)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-18
Oppdatert dato:2019-11-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tettemelk.Tettemelk.
Denne retten har 63,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.