Ørret (eller annen ferskvannsfisk) skrapes ren for skjell, rundrenses, vaskes og skylles; mange mener at fisken bør være hel i buken. Skjær deretter opp fisken i passe store stykker eller la den være hel. Legg fiskestykkene i en ikke for vid kjele, dryss på litt salt og hell på rømme så fisken så vidt er dekket. Dryss så på litt mer salt og la det hele stå og trekke ved svak varme til fisken løsner ved beinet.
Flatbrød eller samisk brød og dampet syregress er godt til denne delikatessen.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18288)
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-21
Oppdatert dato:2004-07-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.