Fotograf:Rosemarie Pettersen Her har vi brukt oppskriften på dampet spisskål og servert med stekt ørretfileter. Vi bruker rimelig store fileter. Denne går og med nykål, men kålen på bildet er faktisk spisskål selv om den ser ut som nykål.
Varm litt olje i stekepanna. Brun fisken raskt på begge sider og la den så trekke i 8-10 minutter til den er gjennomstekt. Krydre underveis.
Del kålen i båter eller skiver. Del opp de lengste bladene.
Har du en damprist er det bra, men går greit uten.
Ha vann, krydder, sitronsaft og smør i en stor gryte. La vannet dekke 2 cm av bunnen.
Kok opp og legg i kålen. Under lokk i 5 minutter ca. Sjekk at den fortsatt er sprø. Koker den for lenge blir den seig.
Server med persille, vårløk snittet og litt rømme.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere Lesere: 744 totalt.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34974)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Innlagt dato:2020-05-06
Oppdatert dato:2020-05-06