10 av våre beste vårruller



Oppdatertdato: 2019-01-11 Publisert: Tema: vårrull Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Vårruller er en av de beste småretter eller forretter syns jeg personlig. Vi bruker det ofte hjemme til kvelds, som snacks eller bare i full fart når en har lyst på noe godt. Vi pleier å lage opp mange på forhånd og så fryse de ned. Så kan man ta opp de man ønsker, tine de og så fritere, ovnsbake eller steke de. Og jeg ser at i de fleste butikker får du kjøpt slik vårrullpapir eller deig i ferdige ark.

Det å lage de er litt arbeid, men kan gå ganske raskt om en ønsker. Noen ganger blander vi bare alt innholdet i en bolle i full fart. Så lenge alt er i små biter er det enkelt å legge en stor skje med deigen på vårrulldeigen og pakke sammen. Ha dette i en boks og rett i fryseren.

En annen type vi og anbefaler er skalt fersk vårrull. Det er oppskrift lenger nede på dette som her heter fresh lumpia. Og samtidig en oppskrift som likner vårrull vi har prøvd, dvs samosa + en vegetar..



Thai vårruller 2


Prøv også Thai vårruller 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2017
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

100 g finhakket kyllingbrystfilet
50 g finhakkede, rå reker uten skall
1 reven gulerot
100 g bønnespirer
2 vårløk i skiver
1 cm finhakket, skrellet, frisk ingefærrot
2 ts soyasaus
2 ts fiskesaus
2 ts maismel
2 ss vann
16 firkanter á 12 cm vårrulldeig
Vegetabilsk olje til frityrsteking


Vårruller er hverdagsmat eller snacks hos oss. Når en får litt svungen på det så er det ikke vanskelig å lage. Her i thai versjon med søt chilisaus bak


Fremgangsmåte

Bland kyllingkjøtt, reker, gulrot, bønnespirer, vårløk, ingefær, soya- og fiskesaus i en skål.

Pisk maismel og vann sammen til en fin deig. Legg 2 ts fyll på hvert stykke deig i det ene hjørnet. Fold snippen over fyllet og fold venstre og høyre hjørnesnipp inn mot midten, rull rullen sammen, så den ligner en sigar. Pensle kantene på det fjerde hjørne med maismelblandingen, så rullen »limes« godt sammen. Varm oljen opp i en wok eller dyp sauterpanne. Når en brødterning bruner på 40 sekunder, er oljen klar til fritering. Frityrstek vårrullene ved middelvarme, til de er gyldenbrune på alle sider. Drypp av på kjøkkenrull. Server vårrullerne med en søt chilisaus

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 66,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kinesiske vårruller


Prøv også Kinesiske vårruller.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.07.2013
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 egg
salt
150 g hvetemel (ca 2 1/2 dl)
5 dl melk
1 dl vann
2 ss smør eller margarin

Marinade:
1/2 dl olje
1 ss soya
salt
pepper

Fyll:
300 g fersk skinke
1 boks Bean Sprouts (spirede bønner, ca 200 g)
1/2 boks bambusskudd (ca 140 g)
1 boks sjampinjong i skiver ( ca 200 g)
1 purre
2 ss olje
2 ts potetmel
2 ss vann
salt
pepper
1 eggehvite til pensling
olje til frityrkoking


Dette er godt og enkelt når man først har prøvd ett par ganger


Fremgangsmåte

(8 pannekaker)

Rør sammen pannekakerøren og stek tynne pannekaker. Legg dem utover til avkjøling.

Strimle skinken fint opp og legg den i marinaden som er blandet godt sammen. La strimlene trekke ca 10 minutter.

Sil bean sprouts, bambusskudd og sjampinjong. Rens og skyll purre, skjær den i skiver og bambusskuddene i strimler.

Fres bambusskudd, purre og sopp i olje, tilsett skinke og fres videre i 5 minutter, rør inn bean sprouts og la den bli varm.

Jevn retten med potetmel utrørt i litt vann. Kok opp, smak til med salt og pepper, avkjøl.

Legg fyllet midt på hver pannekake, rull dem sammen og pensle skjøtene med eggehvite og la dem ligge ca 10 minutter.

Varm oljen til 180 C, kok rullene til de blir gyllenbrune. Ta dem opp med en hullslev og la dem renne av på et husholdningspapir.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Mini Vårruller


Prøv også Mini Vårruller.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.08.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 grønn chili
75 g kokt eller stekt kyllingbryst
1,2 dl vegetabilsk olje
1 liten finhakket løk
1 presset hvitløkfedd
1 liten gulrot, skåret i fysrtikktynne strimler
1 vårløk i tynne skiver
1 liten rød paprika, renset og skåret i fyrstikktynne strimler
25 g bønneskudd
1 ts sesamolje
4 store ark filodeig (vårrullflak)
1 lettpisket eggehvite
frisk gressløk til pynt
lys soyasaus til servering


Vårruller har blitt en favoritt her hjemme. Og når du først har lagd dem ett par ganger så går det lettere og lettere. Denne er fin som kveldskos og fingermat, og kan lages i en wok eller dyp stekepanne.


Fremgangsmåte

Fjern omhyggelig frø og kjernehusvegger fra chilien og finhakk den. Bruk eventuelt gummihansker for å beskytte hendene, for saften fra chilien kan svi. Ikke gni deg i øynene!

Skjær kyllingbrystene i tynne strimler med en skarp kniv. Varm opp en wok og ha i 2 ss vegetabilsk olje. Når oljen er varm, har du i løk, hvitløk og chili og freser dette under omrøring i 1 minutt. Ha i kyllingstrimlene og stek under konstant omrøring ved sterk varme til de er brune over det hele.

Tilsett gulrot, vårløk og paprika i woken og fres under omrøring i ca 2 minutter. Ha i bønnespirene, rør inn sesamoljen, trekk pannen av varmen og la blandingen avkjøles.

Del hvert ark med filodeig i fem korte remser. Legg litt av blandingen på den ene enden av hver remse, la det være en liten kant på hver side, brett nn langsidene og rull sammen deigen.

Lukk og pensle pakkene med eggehviten og avkjøl dem, utildekket, i 15 minutter før steking.

Tørk av woken med kjøkkenpapir, varm den op på ny og ha i resten av den vegetabilske oljen. Når oljen er varm, legger du i rullene puljevis og steker dem til de er sprø og gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir. Pynt med gressløk og server sammen med lys soyasaus som dip.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 232,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Dip til vårruller.

Dip til vårruller


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.07.2013
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gaffel.nu
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

0,5 chili
0,5 ingefær
0,5 hvitløk
0,5 lime
1-2 dl soyasaus
3 ss hakket koriander


Enkel og sterk dipsaus


Fremgangsmåte

Hakk opp en halv chili
Skjer små bitær av en fersk ingefær, sånn tre, fire terninger Del en halv hvitløk i mindre biter
Skjer en halv lime i små båtær
Hakk opp en litten smule koriander
Ha alle de nevnte ingerienser i en skål, og fyll på med soya saus så det dekker, ønskes en søtere smak, kan du også tilsette søt soya saus etter smak, eventuelt en liten klype sukker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 72,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vårrullar 1.

Vårrullar 1


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 31.08.2002
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

lag dobbel porsjon pannekakerøre

Fyll:
50 g strimla kvitkål (1 dl)
1/2 liten purre
1/2 ms kinesisk soya
1 krm salt + 1/2 krm pepar
150 g kjøttdeig

Til steiking: 2 ms matolje
Til pensling: 1/2 ms soya + 1/2 ms olje
Steikjetid i omn: 10-15 minutt

Pannekaker

1 dl fin sammalen kveite
1 ms kveitekim
1 krm salt
2 dl skumma mjølk
1 egg
1 ms soyaolje


En oppskrift hvor en bruker tynne pannekaker istedenfor vårrulldeig. Men vi brukte ferdig deig. Rullene blir her også bakt i ovnen istedenfor fritert.


Fremgangsmåte

1 Set omnen på 250 ºC.
2 Striml kålen med ostehøvel. Skjer purren i tynne skiver.
3 Fres kål og purre halvmjukt i 1 ms olje (på svak varme).
4 Bland inn soya, salt og pepar.
5 Fres kjøttdeigen i 1 ms olje (på middels varme). Rør heile tida med ein tregaffel. Kjøttdeigen skal bli småkorna og gjennomsteikt.
6 Bland kål og kjøttdeig.
7 Visp saman pannekakerøra og steik tynne pannekaker
8 Fordel kjøtt- og grønsakblandinga på pannekakene. Rull dei saman.
9 Legg pannekakene i ei smurd omnssikker form.
10 Pensle med olje og soya.
11 Steik midt i omnen i 10-15 minutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 143,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Samosa.

Samosa


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.09.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 pk vårrullflak
vegetabilsk olje til frityrsteking
FYLL:
3 store poteter, kokt og grovhakket
3/4 kopp frosne erter, kokte og avrente
1/3 kopp maiskorn fra boks, uten væske
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts amshur, (tørket mangopulver)
1 liten løk, finhakket
2 grønne chili, finhakket
2 ss finhakket koriander
2 ss finhakket mynte
saft fra 1 sitron
salt
chilisaus til servering


Vi har prøvd oss på denne indiske retten med veldig bra resultat, og den er ikke så vanskelig. Vi brukte bare ferdige vårrullflak som man får kjøpt overalt. Noe jeg fikk prøve da vi lagde denne sammen med annen mat, er å dyppe samosaen i soyasaus istedenfor chilisaus. Faktisk noe som undertegnede likte best.
Nå er og denne i utgangspunktet vegetar, men det er vel ikke noe galt i å legge for eksempel kylling eller svinekjøtt i fyllet.


Fremgangsmåte

Å lage tradisjonell samosadeig er en tidkrevende prosess, men det går like greit å bruke vårrullflak, som kjøpes i kinabutikker. Husk at deigen må tines og legges i et fuktig håndkle. Samosa kan fryses både før og etter frityrsteking.

Ha potet, erter, mais, malt koriander, spisskummen, amshur, løk, chili, frisk koriander, mynte, sitronsaft og salt i en stor bolle og rør alt godt sammen. Smak til med mer sitronsaft og salt om nødvendig.

Ta en teskje med blandingen på et vårrullflak. Fold deigen diagonalt og lag en lukket trekant. Fukt enden av deigen med litt vann og press sammen.

Varm oljen til denne indiske retten i en frityrgryte. Stek samosaene i omganger, snu dem ofte, til de er gylne og sprø. Ta dem opp med en hullsleiv og tørk på husholdningspapir. Serveres varme med chilisaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vietnamesiske vårruller med peanøttsaus.

Vietnamesiske vårruller med peanøttsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.05.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

300 g reker, uten skall
0,5 stk agurk
1 stk mango
1 stk paprika, rød
1 stk gulrot
1 stk avokado
1 bunt koriander, frisk
1 pk rispapir

Peanøttsaus
3 cm ingefær, frisk
1 fedd hvitløk
1 ts chili, rød
140 g peanøttsmør, grov
4 ss vann
3 ss hoisinsaus
3 ss limesaft
2 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ts sesamolje
2 ss peanøtter


Vi har lagd flere typer vårruller de siste årene, men dette er en av de beste. Og endelig fikk jeg tatt ett skikkelig bilde. For mitt vedkommende er det nok peanøttsausen som lager den gode følelsen her.
Vårruller med en spennende kombinasjon av reker, friske grønnsaker og søtsyrlig peanøttsaus. Denne kan bli en ny favoritt til helgekosen. Disse er og av den typen som kalles fersk vårrull. Dvs de er ikke fritert eller stekt.


Fremgangsmåte

Skrell agurk, fjern kjernene og skjær i strimler.
Skjær mango, paprika, gulrot og avokado i tynne strimler.
Skyll koriander og legg på tørkepapir så den får tørke.
Legg et ark rispapir i vann i ca. 10 sekunder og la det renne litt av seg.
Ha i litt reker, grønnsaker og koriander, brett inn sidene og rull den stramt sammen.
Gjenta til det er tomt for ingredienser.

Peanøttsaus
Riv ingefær, og finhakk hvitløk og chili.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen bortsett fra de hele peanøttene.
Grovhakk peanøttene og dryss over peanøttsausen ved servering.
Server vårruller med peanøttsaus ved siden av

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 134,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetar vårruller.

Vegetar vårruller


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 ss vegetabilsk olje
1 ss frisk ingefær, hakket
2 fedd hvitløk, knust
250 g løk i skiver
2 stilker selleri, liten størrelse, skrelt og fint strimlet
300 g, fint strimlet gulrot
200 g, fint strimlet squash
300 g, fint strimlet grønn paprika
250 g hodekål, fint strimlet
2 kuber Vegetabilsk Buljong, smuldret
¼ ts hvit pepper
½ ts sesam frø
18 ark Vårrulldeig, stor størrelse
olje til fritering


En vegetar vårrull som smaker godt. Det kan jo selvsagt varieres på innholdet, men vi bruker gjerne det vi har i kjøleskapet.


Fremgangsmåte

Varm vegetabilsk olje i en stor panne, tilsett og stek ingefær og hvitløk til de lukter, så har du i løken og steker til det er mykt.

Legg i selleri, gulrot, squash, grønn paprika og kål. Rør i noen minutter eller til grønnsakene er nesten møre, ha deretter i buljongterninger, hvit pepper og sesamolje. Rør godt. Fjern fra varmen og legg blandingen på en tallerken til den er avkjølt til romtemperatur.

Skjær hvert ark fra sentrum i 2 trekanter. Tilsett 2 spiseskjeer av grønnsaksblandingen på hvert ark, børst endene med egg, brett kantene og rull nøye så de kan lukkes. Gjenta det samme med resten av arkene.

Friter disse noen minutter til de er gyllenbrune.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 119,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersk vårrull fra Cambodia.

Fersk vårrull fra Cambodia


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.03.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

70 gram risnudler
8 ris wrappers
8 store reker kokt og renset
3 ss hakket mynteblader
3 ss hakket koriander
4 blader salat
50 gr svinekjøtt

Saus
1 ss honning
1 ss varmt vann
1 ts fish sauce
1 ts limejuice
2 ss kyllingbuljong
2 fedd hakket hvitløk
1 ss chili sweet and sour saus
2 ss finhakket peanøtter


Ikke hverdagskost her, men på besøk hos venner som er fra Cambodia(kambodsja). Bildet ble tatt med en mobiltlf og er ikke det helt store. Dette er såkalte ferske vårruller som ikke skal stekes.
Kambodsjansk mat kan være heftige greier med mye bruk av fishsauce og chilibaserte pasta ol. Ligner litt på thai food men enklere. Har impulser fra landene rundt + Frankrike.


Fremgangsmåte

Kok først risnudlene i en gryte med vann og sett til side.
Strimle kjøttet og kok kjøttet med litt salt i 5-10 minutter og sett til side.
Fyll en bolle med varmt vann og dypp wrapperen der før den legges ut på bordet.
Fordel ut fyllet slik at blir nok til 8 stk. La det være 1-2 cm ledig på hver side. Brett inn hver side og rull sammen til en rull hvor endene er brettet inn

Saus:
Bland føst honning og varmt vann. Rør så inn resten av ingrediensene.

Server rullene med sausen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 193,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fresh Lumpia på Filippinsk vis.

Fresh Lumpia på Filippinsk vis


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 08.07.2012
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 kopper jicama(neper) julienne(fyrstikkbiter)
1 liten hodekål raspet
1 mellomstor gulrot
2 middels store søtpoteter skivet i små biter
1 liten løk i skiver
3 fedd hvitløk hakket
1/4 kilo hakket svinekjøtt eller reker
noen salatblader
salt og pepper etter smak
1/2 kopp rekekraft|

Egg Roll wrappers, vårrulldeig ferdigkjøpt

Lumpia saus
1 kopp vann
1 kopp brunt sukker
1-1/2 ss maissenna
2-3 ss hvitløk, finhakket
Litt hakkede nøtter


Dette er det som kalles fersk vårrull. Brukes som smårette, forrett eller enkel lunsj. mange varianter av fyll. Det brukes eggbasert wrapper/vårrulldeig.


Fremgangsmåte

Surr hvitløk og løk i litt olje.
Legg i svinekjøtt og surr til den er brun. Krydre med litt salt og pepper.
Tilsett neper og bland sammen. Hell i rekekraften.
Dekk til og surr over middels lav varme i ca 10 minutter eller til nepene blir litt myke.
Tilsett søtpoteter og gulrøtter. Bland og dekk igjen.
Stek i ca 3 minutter eller til søte potetene er ferdig, men ikke grøtaktig. Til slutt legg i kålen, bland og sett ned varmen. Skal være myk.

Fyllet er ferdig.
La dette avkjøles litt og dryppes av i en sil.

Lumpia.
Legg ett par salatblader på en wrapper. Legg på ca 2 ss fyll på den ene halvdelen.
Brett sammen fra den ene siden, brett inn sider og så resten av wrapperen. Ha litt vann på deige og forsegl den.
Gjenta med alle

Lumpia sausen:
Bring vannet i kok.
Tilsett sukkeret til det kokende vannet og rør til det er oppløst.
Ta 1/4 kopp av blandingen, tilsett maissenna, rør om og hell tilbake.
Fjern fra varmen når den tykner
Bland i hvitløk og hakkede nøtter! Lumpia serveres med kald med sausen til å dyppe i.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 72,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Harumaki springroll-japansk vårrull.

Harumaki springroll-japansk vårrull


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

10 wrappers for vårrull
2 shiitake sopper

1 ts ingefær raspet
1 klype salt

1 ss soyasaus
0,5 ss sake
1 dash pepper
1 ss sesam olje
1 ts japansk sennep

50 gram hakket purre
50 g hakket minimais
50 g bønnespirer
50 g gulrot
150 g hakket svine eller kyllingkjøtt
150 g hakkede reker

Hvetemel
Frityrolje


En japansk variant av vårrull som vi har fornorsket. Egentlig ikke så forskjellig fra kinesisk vårrull. Nydelig kveldskos foran tv'en.


Fremgangsmåte

1. Legg de tørkede soppene i litt vann til de blir myke.
2. Kutt så opp alle grønnsakene i små strimler som så stekes lett i en stekepanne.
3. Bland kjøtt og reker i en bolle med raspet ingefær og litt salt. Ha i soyasausen, sake og ett dryss pepper og rør sammen.
4. Så blandes dette med grønnsakene som er lettstekte og myke, før shiitaken snittes i strimler og blandes inn.
5. Til slutt røres det inn litt sesamolje før massen deles i 10 små hauger.
6. For å lage harumakien så deler du opp wrapperene i 10 flak. Legg en klump med fyll på hjørnet nærmest deg og rull sammen. Når du er halvveis så bretter du inn sidene før du ruller ferdig.
7. Lim de sammen i enden med litt mel og vann
8. Varm opp frityroljen i en gryte, dyp panne eller frityrkoker. Til ca 140 grader. Bruk solsikke, raps eller peanøttolje. Ha i noen av rullene og øk varmen litt. Når de har en gylden farge tas de opp og legges på tørkepapir.
9. Til dipping blander du sennep med soyasaus.

Tips for fritering av vårruller
Oljen skal være ca 140 grader. Putt en pinne i oljen og det vil boble svakt rundt enden. Ikke la varmen bli for lav for da blir de ikke sprø.
Ikke stek for mange av gangen. Da går tempen ned og de får lite plass.
Om du stresser med dette, kan du og steke rullene i en stekepanne eller wok med olje.

Advarsel
Om det skulle begynne å brenne, dekk til med håndklær, ta vekk fra platen, men for all del ikke sprut på vann. Det sikreste er en frityrkoker. Hjemme har vi det, men og en liten gryte som vi bruker til dette når det bare er noen få som skal kokes.
Frityrolje kan brukes flere ganger, men siles innimellom.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3198







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.