Her er 10 ganske enkle retter som de fleste kan klare i woken eller stekepanna. De fleste her er ganske raske, enkle wokretter som smaker godt. Og i butikkene finnes det jo ferdig-versjoner av både sauser og krydder om du ikke kan få det til. Flere av disse oppskriftene er de som vi selv bruker hjemme, og selv om det står wok så kan de fleste tilberedes i stekepanna.
Enkel thai stekt ris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.03.2020Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 porsjoner kokt ris
3 ss matolje
250 gr stekt kylling skåret i tynne strimler
1 løk i strimler
2 fedd hvitløk hakket
1 gulrot i strimler
0,5 rød paprika i strimler
1 rød chili i biter uten frø
150 gr bønnespirer
2 ts fishsauce
1 ts lys soyasaus
Omelett
3 egg
2 ss vann
1 ss matolje
Pynt
1 lime i båter
1 stang vårløk i ringer
Dette er en rett jeg har lagt ut flere varianter av før. Men vi bruker den ofte og er ypperlig for å bli kvitt risrester og annet kjøtt eller grønnsaker. Husk at mengder her tilpasser du til hva du har.Fremgangsmåte
Lag først en omelett av egg og litt vann. Sett til side. Denne skal deles i strimler før den tilsettes før servering.
Bruk wok eller en stor stekepanne. Ha først i olje, hakket løk, hvitløk og la det bli blankt. Ha så i gulrot, paprika, chili og surr litt til. Så har du i ris og kylling + rører rundt med fishsauce, soyasaus + bønnespirer på slutten. Smak evt til med salt og pepper.
Før servering røres omelettstrimlene inn og pynt med vårløk og ved siden en båt lime.
Vi pyntet og med litt rå paprika, gulrot og noen blad koriander.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Szechuan kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.03.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
350 g kyllinglår uten skinn og ben
1/4 ts salt
1/2 eggehvite, litt pisket
2 ts
maizena rørt ut i vann
1 grønn paprika
4 ss vegetabilsk olje
3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann
1 vårløk, skåret i biter
2 små biter skrelt ingefær
1 ss Sweet bean pasta eller hoi-sin-saus
1 ts Hot bean pasta
1 ss tørr sherry
125 g ristede cashewnøtter
noen dråper sesamolje
Enkel og god kyllingwok.Fremgangsmåte
Del kyllingen i 1 cm store terninger. Bland kylling i en bolle med salt, eggehvite og maisennajevning. Skjær paprikaen i biter på størrelse med kyllingterningene.
Varm en wok og ha i oljen. Når den er varm tilsettes kyllingterningene. Fres dem under omrøring ca 1 minutt eller til fargen endres. Ta kjøttet opp av woken med hullsleiv og hold det varmt.
Tilsett grønn paprika, bløtlagt rød chili, vårløk og ingefær og fres under omrøring ca. 1 minutt.
Ha kjøttet tilbake i woken sammen med Sweet bean pasta eller hoi-sin-saus, Hot bean pasta og sherry. Bland godt og la det surre et minutt til. Rør til slutt inn cashewnøtter og sesamolje. Ha det over på et varmt serveringsfat og server omgående.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
237,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Prior kalkunkorv på en seng av grønnsaker
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
12.02.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 gr kalkunkorv fra Prior
1 ss matolje/margarin
2 gulrøtter i skiver på langs
10 cm purre i skiver
1 stilk vårløk i biter
100 gr blomkål i biter
100 gr stilkselleri i biter
1 dash salt og pepper
1 dl ferdig woksaus med karri.
2 porsjoner med ris
Prior kalkunkorv er noe av det beste jeg vet av slike pølser. Her har vi bare lettstekt den sammen med grønnsaker med en mild currysaus. Bruk evt en slik ferdig fra Santa Maria, Blue Dragon ol.Fremgangsmåte
Kok ris etter anvisning på pakka.
Varm litt olje i woken og stek kalkunpølsa lett brun, salte og pepre. Legg så til side.
Varm opp igjen og lettstek alle grønnsakene, 4-5 minutter. Ha i saus og varm gjennom.
Legg opp på tallerken med evt ris, grønnsaker og pølse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Amerikansk wok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.07.2013Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
CulinarioBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 ss stekeolje
700 g hvit fast fisk, tunfisk eller sverdfisk skåret i 5 cm store stykker, eller annen fisk
150 g hele sukkererter skåret på skrått i to
150 g squash skåret i strimler
150 g aspargesbønner hele
1 ss revet sitronskall
1 ss sitronpepper spesial
2 dl fiskekraft
1 dl fløte
Den smakskombinasjonen her er utrolig god, fløte, kraft og sitron. Vi brukte som dere ser laks, men opprinnelig skal det brukes tuna eller marlin. Denne er enkel og må bare prøves.Fremgangsmåte
Varm opp olje i en stor wokpanne og wokstek fisk og grønnsaker fort i ett par minutter. Bland sitronskall og krydder sammen med kraft og fløte. Hell over fisken og la det surre i noen minutter på litt svakere varme til det er kokt inn litt. Serveres med ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
138,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 18,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling med mango
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
06.03.2013Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MisjonsalliansenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
250 ml hvetemel
430 ml vann
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
450 g kyllingfilet
1 stk. fersk ingefær
8 løk
1 boks hermetisk mango (hell av laken), eller fersk mango
750 ml vegetabilsk olje
3 ss eddik
3 ss tørr sherry
4 ts soyasaus
2 ts sukker
2 ts
maizena
2 ts kyllingbuljongpulver
1 ts sesamolje
Når vi lagde denne friterte vi noen ekstra kyllinbiter som vi kan ha til senere. Det er litt styr med fritering, så når man først er igang er det lurt å lage litt ekstra. Selv om de ikke beholder den krispige overflaten så er det helt OK neste dag.Fremgangsmåte
Bland mel, 250 ml av vannet, salt og bakepulver i en bolle. Visp til alt er blandet og la hvile i 15 minutter. Skjær kyllingfiletene i 1 cm terninger og ha i melblandingen.
Kutt ingefærroten i tynne skiver. Skjær løken og mangoene i strimler.
Varm oljen i en wok til den er 190 grader varm (når du putter et treskaft i oljen ser du at det koker på skaftet.) Tilsett kyllingfiletene 1 av gangen og friter til de er gylne, rundt 3-5 minutter.
La det være igjen 1 ss olje i woken når du er ferdig med kyllingen. Reduser varmen til middels og fres ingefæren til den er lysebrun. La det ligge igjen i woken.
Bland resten av vannet, eddik, sherry, soyasaus, sukker, maisenna, buljongpulver og sesamolje. Ha alt opp i woken og kok under omrøring til blandingen koker. Tilsett løken, reduser varmen og la alt trekke i 3 minutter.
Ha til slutt i kyllingen og mangoen i blandingen og la alt koke under omrøring i 2 minutter. Serveres med en gang. Tilbehør er kokt ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
262 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekt ris med laksecurry
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
100 g laks
100 g kokt /dampet ris
2 egg
1/3 ts middels sterk karri
1/2 løk
1 grønn paprika
1/2 ss hvetemel
1 ss smør
1/2-1 l vann
Opprinnelig var dette en enkel rett, men vi fikk prøve ut ett par ting her, samt at vi brukte indisk currypaste fra masalamgic. Dette ble en veldig bra kombinasjon som smaker herlig. Fløte sammen med karripaste er godt.
Det er viktig her å smake til med salt og pepper. Dvs smak på risen og sausen med en liten skje, og ha i salt/pepper etter behov.Fremgangsmåte
Begynn med å gjøre ferdig risen. Hakk løk og hvitløk. Stek det blankt i en panne med litt smør. Ha i risen og rør den inn med en tregaffel. Stek noen minutter.
Ha så i piskede egg, curry paste og rør godt. La alt steke til det er godt og varmt. Smak til med salt og pepper. Server ved siden av laksen.
Laks med currysaus
Del opp laks, paprika og eple i biter. Varm litt olje i en stor panne. Ha i fisken i den ene siden og grønnsaken i den andre. La alt bli gjennomstekt. Rør så forsiktig inn curry i grønnsakene + spe med fløte. La det surre litt til det tykner. Smak til med salt og pepper. Rør så alt sammen, dvs fisk og grønnsaker. Ha litt kinakål over og la stå 1-2 minutter før servering.
Server med risen
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vegetarwok med spaghetti
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
300 g spaghetti
1/2 finstrimlet purre
2 fedd hvitløk
2 ss olje
1/2 gulrot i tynne staver
1/2 rød paprika i tynne staver
5 dl broccoli i små buketter
200 g frisk sjampinjong i skiver
5 dl finstrimlet hodekål
2 dl bønnespirer evt en boks
3-4 ss soyasaus
1 klype ingefær
1 klype chili pepper
Evt litt salt
Fremgangsmåte
Kok pasta på vanlig måte.
Fres først purren og hvitløk i olje i en wok. Så de andre grønnsakene til alle er møre, men litt sprø. Dette tar bare noen minutter. Soppen freser med de siste minuttene. Smak til med soya og krydder.
Røres sammen med spaghetti før servering. Skikkelig godt
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
122,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkoli-wok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk brokkoli
1 stk gulrot
1 stk gul paprika
10 stk frisk sjampinjong
1 dl bønnespirer
2 stk vårløk
100 g nudler
1 ss olje til steking
1 ss finhakket frisk ingefær
2 båt hvitløk
salt og pepper
1 ss soyasaus
Tilsetter du brokkolibuketter i woken, smaker det ikke bare kjempegodt, men woken får også et løft utseendemessig.Fremgangsmåte
Vask og skrell gulroten og skyll brokkolien. Skjær alle grønnsakene i passe store biter til wok. Kok nudlene som anvist på pakken. Fres grønnsakene myke i litt olje.
Tilsett ingefær, hvitløk, salt og pepper til slutt, og server med soyasaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pad Thai (stekte nudler) 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.11.2017Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
100g nudler
2 ss olje
300 g svinekjøtt, skinke eller bog, skåret i tynne strimler
2 sjalottløk, hakkede
1 sitron, saften
1 ss brun farin
1 ts salt
1 ss søt soyasaus
6 reddiker, skåret i skiver
50 g bønnespirer
3 ss peanøtter, hakkede
100 g reker
2 egg, sammenpiskede
1/2 ts Ingefær, støtt
2 ts Koriander, støtt
1 1/2 ts Hvitløk, fint hakket
Klassisk thairett med nudler og kjøtt/skalldyr i woken. Finnes i flere varianter. Vår versjon ble pyntet med scampi på toppen, men det er faktisk litt svinekjøtt i denne. Disse råvarene passer sammen utrolig nok.Fremgangsmåte
Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Brun kjøttet i oljen sammen med løk i en wok. Tilsett sitronsaft, farin, soyasaus, salt og krydder.
Stek i noen minutter. Tilsett reddiker, bønnespirer, peanøtter og reker. Varm det hele igjennom og lag plass til eggemassen i midten. Hell eggemassen i hullet og rør inntil det begynner å stivne.
Serveres med det samme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
200,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bønnespirer stir fry
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
25.10.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1,5 dl finsnittet vårløk
1 ss hakket ingefær
1 ss skivet hvitløk
500 gr bønnespirer renset
Salt og sort pepper etter smak
Olje til woken
Svært enkel wok som er rask å lage. Bønnespirer er godt og sprøtt. For en ikke vegetar versjon stek med litt kyllingbiterFremgangsmåte
I en varm wok, ha i godt med olje ha i vårløk, kål, gulrot, ingefær og hvitløk. Krydre og rør rundt.
Legg i bønnespirer og stek det raskt.. Smak til med evt mer krydder.
Serveres umiddelbart med persille som pynt. Kan serveres med ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
42,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3271