10 enkle wok-retter til hverdags


Oppdatertdato: 2020-03-24 Tema: Wok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Her er 10 ganske enkle retter som de fleste kan klare i woken eller stekepanna. De fleste her er ganske raske, enkle wokretter som smaker godt. Og i butikkene finnes det jo ferdig-versjoner av både sauser og krydder om du ikke kan få det til. Flere av disse oppskriftene er de som vi selv bruker hjemme, og selv om det står wok så kan de fleste tilberedes i stekepanna.




Enkel thai stekt ris


Prøv også Enkel thai stekt ris.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.03.2020
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 porsjoner kokt ris
3 ss matolje
250 gr stekt kylling skåret i tynne strimler
1 løk i strimler
2 fedd hvitløk hakket
1 gulrot i strimler
0,5 rød paprika i strimler
1 rød chili i biter uten frø
150 gr bønnespirer
2 ts fishsauce
1 ts lys soyasaus

Omelett
3 egg
2 ss vann
1 ss matolje

Pynt
1 lime i båter
1 stang vårløk i ringer


Dette er en rett jeg har lagt ut flere varianter av før. Men vi bruker den ofte og er ypperlig for å bli kvitt risrester og annet kjøtt eller grønnsaker. Husk at mengder her tilpasser du til hva du har.


Fremgangsmåte

Lag først en omelett av egg og litt vann. Sett til side. Denne skal deles i strimler før den tilsettes før servering.

Bruk wok eller en stor stekepanne. Ha først i olje, hakket løk, hvitløk og la det bli blankt. Ha så i gulrot, paprika, chili og surr litt til. Så har du i ris og kylling + rører rundt med fishsauce, soyasaus + bønnespirer på slutten. Smak evt til med salt og pepper.

Før servering røres omelettstrimlene inn og pynt med vårløk og ved siden en båt lime.
Vi pyntet og med litt rå paprika, gulrot og noen blad koriander.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Szechuan kylling


Prøv også Szechuan kylling.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.03.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

350 g kyllinglår uten skinn og ben
1/4 ts salt
1/2 eggehvite, litt pisket
2 ts maizena rørt ut i vann
1 grønn paprika
4 ss vegetabilsk olje
3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann
1 vårløk, skåret i biter
2 små biter skrelt ingefær
1 ss Sweet bean pasta eller hoi-sin-saus
1 ts Hot bean pasta
1 ss tørr sherry
125 g ristede cashewnøtter
noen dråper sesamolje


Enkel og god kyllingwok.


Fremgangsmåte

Del kyllingen i 1 cm store terninger. Bland kylling i en bolle med salt, eggehvite og maisennajevning. Skjær paprikaen i biter på størrelse med kyllingterningene.

Varm en wok og ha i oljen. Når den er varm tilsettes kyllingterningene. Fres dem under omrøring ca 1 minutt eller til fargen endres. Ta kjøttet opp av woken med hullsleiv og hold det varmt.

Tilsett grønn paprika, bløtlagt rød chili, vårløk og ingefær og fres under omrøring ca. 1 minutt.

Ha kjøttet tilbake i woken sammen med Sweet bean pasta eller hoi-sin-saus, Hot bean pasta og sherry. Bland godt og la det surre et minutt til. Rør til slutt inn cashewnøtter og sesamolje. Ha det over på et varmt serveringsfat og server omgående.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 235,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prior kalkunkorv på en seng av grønnsaker


Prøv også Prior kalkunkorv på en seng av grønnsaker.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 12.02.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 gr kalkunkorv fra Prior
1 ss matolje/margarin

2 gulrøtter i skiver på langs
10 cm purre i skiver
1 stilk vårløk i biter
100 gr blomkål i biter
100 gr stilkselleri i biter
1 dash salt og pepper

1 dl ferdig woksaus med karri.

2 porsjoner med ris


Prior kalkunkorv er noe av det beste jeg vet av slike pølser. Her har vi bare lettstekt den sammen med grønnsaker med en mild currysaus. Bruk evt en slik ferdig fra Santa Maria, Blue Dragon ol.


Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakka.
Varm litt olje i woken og stek kalkunpølsa lett brun, salte og pepre. Legg så til side.
Varm opp igjen og lettstek alle grønnsakene, 4-5 minutter. Ha i saus og varm gjennom.
Legg opp på tallerken med evt ris, grønnsaker og pølse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 129,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kylling med mango.

Kylling med mango


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 06.03.2013
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Misjonsalliansen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

250 ml hvetemel
430 ml vann
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
450 g kyllingfilet
1 stk. fersk ingefær
8 løk
1 boks hermetisk mango (hell av laken), eller fersk mango
750 ml vegetabilsk olje
3 ss eddik
3 ss tørr sherry
4 ts soyasaus
2 ts sukker
2 ts maizena
2 ts kyllingbuljongpulver
1 ts sesamolje


Når vi lagde denne friterte vi noen ekstra kyllinbiter som vi kan ha til senere. Det er litt styr med fritering, så når man først er igang er det lurt å lage litt ekstra. Selv om de ikke beholder den krispige overflaten så er det helt OK neste dag.


Fremgangsmåte

Bland mel, 250 ml av vannet, salt og bakepulver i en bolle. Visp til alt er blandet og la hvile i 15 minutter. Skjær kyllingfiletene i 1 cm terninger og ha i melblandingen.
Kutt ingefærroten i tynne skiver. Skjær løken og mangoene i strimler.
Varm oljen i en wok til den er 190 grader varm (når du putter et treskaft i oljen ser du at det koker på skaftet.) Tilsett kyllingfiletene 1 av gangen og friter til de er gylne, rundt 3-5 minutter.

La det være igjen 1 ss olje i woken når du er ferdig med kyllingen. Reduser varmen til middels og fres ingefæren til den er lysebrun. La det ligge igjen i woken.
Bland resten av vannet, eddik, sherry, soyasaus, sukker, maisenna, buljongpulver og sesamolje. Ha alt opp i woken og kok under omrøring til blandingen koker. Tilsett løken, reduser varmen og la alt trekke i 3 minutter.

Ha til slutt i kyllingen og mangoen i blandingen og la alt koke under omrøring i 2 minutter. Serveres med en gang. Tilbehør er kokt ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 261,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikansk wok.

Amerikansk wok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Culinario
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 ss stekeolje
700 g hvit fast fisk, tunfisk eller sverdfisk skåret i 5 cm store stykker, eller annen fisk
150 g hele sukkererter skåret på skrått i to
150 g squash skåret i strimler
150 g aspargesbønner hele
1 ss revet sitronskall
1 ss sitronpepper spesial
2 dl fiskekraft
1 dl fløte


Den smakskombinasjonen her er utrolig god, fløte, kraft og sitron. Vi brukte som dere ser laks, men opprinnelig skal det brukes tuna eller marlin. Denne er enkel og må bare prøves.


Fremgangsmåte

Varm opp olje i en stor wokpanne og wokstek fisk og grønnsaker fort i ett par minutter. Bland sitronskall og krydder sammen med kraft og fløte. Hell over fisken og la det surre i noen minutter på litt svakere varme til det er kokt inn litt. Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt ris med laksecurry.

Stekt ris med laksecurry


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

100 g laks
100 g kokt /dampet ris
2 egg
1/3 ts middels sterk karri
1/2 løk
1 grønn paprika
1/2 ss hvetemel
1 ss smør
1/2-1 l vann


Opprinnelig var dette en enkel rett, men vi fikk prøve ut ett par ting her, samt at vi brukte indisk currypaste fra masalamgic. Dette ble en veldig bra kombinasjon som smaker herlig. Fløte sammen med karripaste er godt.
Det er viktig her å smake til med salt og pepper. Dvs smak på risen og sausen med en liten skje, og ha i salt/pepper etter behov.


Fremgangsmåte

Begynn med å gjøre ferdig risen. Hakk løk og hvitløk. Stek det blankt i en panne med litt smør. Ha i risen og rør den inn med en tregaffel. Stek noen minutter.
Ha så i piskede egg, curry paste og rør godt. La alt steke til det er godt og varmt. Smak til med salt og pepper. Server ved siden av laksen.

Laks med currysaus
Del opp laks, paprika og eple i biter. Varm litt olje i en stor panne. Ha i fisken i den ene siden og grønnsaken i den andre. La alt bli gjennomstekt. Rør så forsiktig inn curry i grønnsakene + spe med fløte. La det surre litt til det tykner. Smak til med salt og pepper. Rør så alt sammen, dvs fisk og grønnsaker. Ha litt kinakål over og la stå 1-2 minutter før servering.

Server med risen

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 179,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetarwok med spaghetti.

Vegetarwok med spaghetti


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g spaghetti
1/2 finstrimlet purre
2 fedd hvitløk
2 ss olje
1/2 gulrot i tynne staver
1/2 rød paprika i tynne staver
5 dl broccoli i små buketter
200 g frisk sjampinjong i skiver
5 dl finstrimlet hodekål
2 dl bønnespirer evt en boks
3-4 ss soyasaus
1 klype ingefær
1 klype chili pepper
Evt litt salt



Fremgangsmåte

Kok pasta på vanlig måte.

Fres først purren og hvitløk i olje i en wok. Så de andre grønnsakene til alle er møre, men litt sprø. Dette tar bare noen minutter. Soppen freser med de siste minuttene. Smak til med soya og krydder.
Røres sammen med spaghetti før servering. Skikkelig godt

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 122,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brokkoli-wok.

Brokkoli-wok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.09.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Anders Martinsen

Ingredienser

1 stk brokkoli
1 stk gulrot
1 stk gul paprika
10 stk frisk sjampinjong
1 dl bønnespirer
2 stk vårløk
100 g nudler
1 ss olje til steking
1 ss finhakket frisk ingefær
2 båt hvitløk
salt og pepper
1 ss soyasaus


Tilsetter du brokkolibuketter i woken, smaker det ikke bare kjempegodt, men woken får også et løft utseendemessig.


Fremgangsmåte

Vask og skrell gulroten og skyll brokkolien. Skjær alle grønnsakene i passe store biter til wok. Kok nudlene som anvist på pakken. Fres grønnsakene myke i litt olje.

Tilsett ingefær, hvitløk, salt og pepper til slutt, og server med soyasaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 71,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pad Thai (stekte nudler) 2.

Pad Thai (stekte nudler) 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.11.2017
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

100g nudler
2 ss olje
300 g svinekjøtt, skinke eller bog, skåret i tynne strimler
2 sjalottløk, hakkede
1 sitron, saften
1 ss brun farin
1 ts salt
1 ss søt soyasaus
6 reddiker, skåret i skiver
50 g bønnespirer
3 ss peanøtter, hakkede
100 g reker
2 egg, sammenpiskede
1/2 ts Ingefær, støtt
2 ts Koriander, støtt
1 1/2 ts Hvitløk, fint hakket


Klassisk thairett med nudler og kjøtt/skalldyr i woken. Finnes i flere varianter. Vår versjon ble pyntet med scampi på toppen, men det er faktisk litt svinekjøtt i denne. Disse råvarene passer sammen utrolig nok.


Fremgangsmåte

Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Brun kjøttet i oljen sammen med løk i en wok. Tilsett sitronsaft, farin, soyasaus, salt og krydder.
Stek i noen minutter. Tilsett reddiker, bønnespirer, peanøtter og reker. Varm det hele igjennom og lag plass til eggemassen i midten. Hell eggemassen i hullet og rør inntil det begynner å stivne.
Serveres med det samme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 200,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bønnespirer stir fry.

Bønnespirer stir fry


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1,5 dl finsnittet vårløk
1 ss hakket ingefær
1 ss skivet hvitløk
500 gr bønnespirer renset
Salt og sort pepper etter smak

Olje til woken


Svært enkel wok som er rask å lage. Bønnespirer er godt og sprøtt. For en ikke vegetar versjon stek med litt kyllingbiter


Fremgangsmåte

I en varm wok, ha i godt med olje ha i vårløk, kål, gulrot, ingefær og hvitløk. Krydre og rør rundt.
Legg i bønnespirer og stek det raskt.. Smak til med evt mer krydder.
Serveres umiddelbart med persille som pynt. Kan serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 42,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3271




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.