10 festkaker til 17.mai


Oppdatertdato: 2022-05-10 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


17 mai betyr kaker og da særlig bløtkake. Men det er mange andre nydelig kaker du kan bake til denne dagen, og som passer like godt inn som en kremkake med jordbær. Her er noen gode festkaker som man kan lage til 17 mai eller andre festlige dager. Her er det kaffe, sjokolade, mokka, vanilje, rabarbra og mange andre gode råvarer.

Annonse



Rabarbrakake fylt med marengs


Prøv også Rabarbrakake fylt med marengs.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Sukkerbrød:
4 egg
100 g sukker
100 g kveitemjøl
1 ts bakepulver

Marengs:
2 eggehviter
70 g sukker
70 g kokesjokolade
100 g valnøtter
1 ss potetmjøl


Rabarbrakrem:
4 rabarbrastilker
5 dl vann
4 ss sukker
6 dl kremfløyte
1 ts vaniljesukker


En herlig rabarbrakake fylt med marengs av sjokolade og valnøtter og rabarbrakrem. En ren og enkel kremkake, og samtidig smaksrik


Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend inn med slikkepott. Fordel røren jevnt i en kranseform eller en stor, rund form med en mindre inni slik at det danner en krans. Dekk bunn med bakepapir og stek sukkerbrødet ved 175°C i 30-40 minutter.

Marengs:
Pisk eggehviter til skum og tilsett gradvis sukker. Pisk stiv. Finhakk sjokolade og valnøtter, og vend inn i marengsen sammen med potetmel.

Tips:
Lag rabarbrakremen mens sukkerbrød og margens stekes.
Stek marengs i samme form som til sukkerbrødet ved 160°C i ca. 40 minutter, eller til den løsner fra papiret. La marengsen avkjøles på rist.

Rabarbrakrem:
Kok sirup først. Del rabarbra i biter, tilsett vann og sukker og kok under lokk til rabarbraen har gått i oppløsning. Sil av rabarbraen og kok rabarbrasaften til tykk sirup. Avkjøl.

Pisk krem stiv med vaniljesukker. Tilsett litt rabarbrasirup i kremen – smak til!

Montering:
Del sukkerbrødet i to. Smør et lag med rabarbra-restene fra sirupen og rabarbrakrem på kakebunn én. Legg på marengsen som lag og smør et nytt lag med krem. Avslutt med kakebunn to og dekk kaken med krem og pynt med friske vårblomster.

Oppskriften er laget av Ruth-Johanne Helgeland, én av fem finalister i konkurransen #bløtkake2017.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 230,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Trøffel- og vaniljekremkake


Prøv også Trøffel- og vaniljekremkake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Sjokoladebunn:
2 egg
½ dl sukker
¾ dl hvetemel
2 ss maisenna
2 ss kakao
2 ss smør

Trøffelkrem:
6 dl kremfløte
400 g kokesjokolade

Vaniljekrem:
3 el. 4 plater gelatin
1 vaniljestang
4 dl melk
4 eggeplommer
½ dl sukker
1 ss maisenna
½ dl vann til å smelte gelatinen i

Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
80 g smør

Pynt:
appelsin- og limeskiver
revet skall av 1 lime blandet med 2 ss sukker



Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren. Tilsett til slutt smeltet, avkjølt smør. Hell røren i en form, ca. 22 cm i diameter, og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maisenna. Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.

Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme. Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.

Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose. Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner. Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt på nytt til denne har stivnet. Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe. Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt. Pynt kaken med skiver av appelsin og sitron, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 338,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Brødpudding i festdrakt


Prøv også Brødpudding i festdrakt.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.05.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Bunn:
50 g rosiner
3-4 ss sitronlikør eller annen likør (kan sløyfes)
1 stk loff
2 ss lemon curd
2 ss bringebærsyltetøy
2 stk store egg
3 stk store eggeplomme
2 dl kremfløte
1 dl helmelk
Finrevet skall av 1/2 sitron

Fyll:
3 dl vaniljekrem

Pynt:
4 store eggehviter
2 dl sukker
Blåbær og bringebær


Kaken er basert på desserter som Eidsvollmennene faktisk spiste. En lagkake laget med brødpudding, smaksatt med sitron og bringebær, og fylt med vaniljekrem.


Fremgangsmåte

Bunn:
1. Sett ovnen på 180 grader og smør to 20 cm kakeformer godt med smør.
2. Legg rosinene i en skål og hell over likør, ha skålen i mikrobølgeovnen i 1 minutt, og avkjøl.
3. Skjær loffen i skiver, og skjær bort skorpene. Legg halvparten av skivene parvis med lemon curd mellom, og ha bringebærsyltetøy mellom den siste halvparten.
4. Skjær sandwichene i mindre biter og sett dem lagvis i hver sin form. Sitronfyll i den ene og bringebær i den andre. Fordel de bløtlagte rosinene mellom de to formene.
5. Pisk sammen egg, eggeplommer, fløte, melk og finrevet skall av 1/2 sitron, og hell blandingen over brødbitene. Halvparten i hver form. La formene stå i 10 minutter til brødet har sugd opp eggeblandingen.
6. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter.

Montering:
7. Sett den ene bunnen på et fat og fordel vaniljekremen utover. Legg den andre bunnen over, men med den ujevne flaten ned, altså opp-ned.
8. Ha eggehviter og sukker i en stor bolle, og sett bollen over en kjele med småputrende vann (vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Pisk for hånd i 4–5 minutter eller til sukkeret er oppløst. Ta bollen av varmen og fortsett å piske, men nå med en håndmikser eller kjøkkemaskin i 7–8 minutter. Blandingen skal være hvit og luftig.
9. Overfør marengsblandingen til en sprøytepose, og dekorer kaken. Det kan være en fordel å "sparkle" sidene med litt av blandingen først for at det skal bli et penere resultat.
10. Pynt kaken med bringebær og blåbær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 229,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Trøffelkremkake.

Trøffelkremkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.06.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Bunn:
4 egg
110 g sukker
80 g hvetemel
30 g maisenna
20 g kakao
50 g smeltet og avkjølt smør

Lake til dynking:
¾ dl vann, ½ dl sukker og 3 ss mango-/ pasjonsfrukt konsentrat, evt. likør eller jus

Hvit sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
100 g hvit sjokolade

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
200 g kokesjokolade

Glasur:
200 g kokesjokolade
80 g smør



Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, maisenna og kakao og vend inn i røren. Rør til slutt inn smeltet, avkjølt smør. Hell røren i en form, ca. 22 cm. i diameter og stek på nederste rille ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl bunnen på en rist.

Kok opp sukker og vann til sukkerlake og avkjøl. Smak til laken med likør, jus eller fruktkonsentrat. Del kakebunnen i to og dynk med laken. Legg den ene bunnen på serveringsfatet og plasser springformen rundt.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i ½ dl av kremfløten. Pisk kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen. Hell halvparten over sjokoladebunnen og sett kaken et øyeblikk i fryseren slik at den blir litt stiv før trøffelkremen bres over.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i ½ dl av kremfløten ved svak varme. Pisk kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen. Fordel all trøffelkremen over den hvite sjokoladekremen. Sett kaken på nytt i fryseren til trøffelkremen er stiv nok til at den hvite sjokoladekremen fordeles over. Legg på den andre sjokoladebunnen. Dekk til kaken og la den stå kjølig over natten.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt. Legg på rikelig av glasuren på toppen av kaken og smør glasuren ut mot kanten, slik at den begynner å renne ned. Smør glasuren jevnt rundt kanten til slutt. Pynt med hvite ”sjokoladebølger” og physalis dyppet i smeltet sjokolade.

Tips:
Hvit sjokolade kan være litt vanskelig å få tak i, men forsøk i spesialforretninger eller kiosker. Får du ikke tak i hvit sjokolade kan hele kaken lages med trøffelkrem.

Slik lager du ”sjokoladebølger”:
Brekk litt sjokolade i biter og smelt den ved svak varme. Smør den utover en liten, glatt flate. Sett sjokoladen kaldt noen minutter til den er passe stiv og skjær tynne skiver med en ostehøvel. Form skiven forsiktig og legg den kaldt igjen før kaken skal pyntes.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 408,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dronningens Festekake.

Dronningens Festekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av Kraft foods

Ingredienser

Bunn:
5 egg
6 ½ dl sukker
3 ½ dl melk
300 g smeltet smør/margarin
6 ½ dl hvetemjøl
2 ts Freia Vaniljesukker
2 ts Freia Bakepulver
5 ss Regia BakeKakao

Fyll:
200 g smør
300 g melis
1 egg
2 ss konjakk, likør, juice eller sterk kaffe
2 ts Freia Vaniljesukker
50 g Dronning sjokolade

Glasur
100 g smø
r 1 ss sirup
1 ss konjakk, likør, juice eller sterk kaffe
150 g Dronning sjokolade



Fremgangsmåte

Bunn:
Rør sammen egg og sukker. Tilsett melken og smøret vekselvis med det tørre og rør til blandningen er glatt og fin. Helles i en stor godt smurt eller bakepapirkledd form (26 cm i diameter). Stek kaken ved 175 °C i ca. 60 min på nederste rille. Dekk kaken med et bakepapir etter at den har stivnet på toppen slik at den ikke blir for mørk.

Bruk en kakenål for å sjekke at den er ferdig. Avkjøl på rist og del deretter i tre lag.

Fyll:
Rør smør og melis hvitt. Pisk inn egget, konjakken og vaniljesukkeret. Rasp kokesjokoladen fint før den blandes inn. Fordel sjokoladekremen mellom lagene, men spar litt av kremen til pynting av kaken. Sett kaken kjølig mens glasuren tilberedes.

Glasur:
Varm opp smør, sirup og konjakk. Trekk kjelen til siden og tilsett kokesjokolade. La den smelte og rør til glasuren er helt glatt. La den så avkjøle noe. Hell så glasuren over kaken og jevn den på toppen og sidene ved hjelp av en stekespade. Ha den gjerne på en rist slik at overflødig glasur lett renner av. La glasuren stivne litt før kaken settes på et fat. Pynt med restene av sjokoladekremen og gjerne med mørke pletter fra Freia Dessertsjokolade.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 397,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokosbollekake.

Kokosbollekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.04.2004
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

6 stk. gelatinplater
5 stk. eggehvite
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
0,5 dl vann
ca. 4 ss kokosmasse til formen

Sjokoladeglasur:
60 g kokosfett (delfiafett)
100 g mørk sjokolade
4 ss kokosmasse


Dette er en kake både store og små liker. Myk skumkake inni og mørk sjokolade utenpå, akkurat som kokosboller. Nam!


Fremgangsmåte

1. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann, ca. 5 minutter.

2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen.

3. Kok opp vann og trekk kjelen til side. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør til all gelatinen er oppløst. Hell den flytende gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i bollen med marengsmassen. Pisk til blandingen er myk og blank, ca. 5 minutter.

4. Spray en springform, 22 cm i diameter, med formfett. Dryss kokosmasse i formen og vend på den slik at det fester seg i hele formen. Hell marengsmassen i formen og stryk massen forsiktig utover slik at overflaten blir jevn. Bank formen lett i benkeplaten for å få bort eventuelle luftbobler. Sett kaken kjølig til den har stivnet.

Du kan også kle en glassbolle med plastfolie og helle marengsmassen oppi. Da blir kaken som en stor kokosbolle.

5. Smelt sjokolade og kokosfett i en bolle over en kjele med vann som småkoker (vannbad). Rør sjokoladeblandingen glatt. Bruk en liten spiss sniv og skjær langs kanten av kaken før du tar bort formen. Sett kaken på en rist og hell forsikitg over glasuren. Dryss kokosmasse over til slutt og sett kaken over på et fat.

Det kan lønne seg å klippe en sirkel av bakepapir og ha under kaken når den står på risten slik at den ikke setter seg fast.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 355,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dessertkake til 17 mai.

Dessertkake til 17 mai


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Freia
Bildet er tatt av Freia

Ingredienser

2 pk Oreokjeks
40 gr smør
1 pk Freia Sjokolademousse med Melkesjokolade
350 gr Philadelphia Original
100 gr sukker
2 ts Freia Vaniljesukker
2.5 dl Gresk yoghurt
2 plate gelatin
1 pk Freia Bringebærgelé
bringebær

Du trenger blant annet form 24cm


Nydelig dessertkake/ostekake til de store anledninger.


Fremgangsmåte

Knus 14 kjeks fint, og bland dem med smeltet smør. Trykk massen ut i en form, ca. 24 cm.
Lag mousse, bruk fremgangsmåte to på pakken. Hell moussen over bunnen og stryk den glatt. Settes kaldt.
Bløtlegg gelatin. Kok 1 dl vann og bland i gelépulveret. Tilsett gelantin.
Visp sukker, vaniljesukker og Philadelphia godt sammen.
Tilsett yoghurt og til sist forsiktig gelémassen. Rør inn fire hakkede Oreo kjeks. Hell over moussen, og stryk glatt. Sett kaken kaldt, minst 2 timer.
Pynt med friske bær og hakket kjeks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 335,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrakake med valnøtt- og sjokolademarengs.

Rabarbrakake med valnøtt- og sjokolademarengs


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.05.2021
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Sukkerbrød:
4 stk egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

Marengs:
2 stk eggehvite
70 g sukker
70 g kokesjokolade
100 g valnøttkjerner
1 ss potetmel

Rabarbrakrem:
500 g rabarbra
2 ½ dl vann
150 g sukker
4 ss sukker
6 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Pynt:
10 stk spiselige blomster (f. eks stemor)


Denne kaken er laget av Ruth-Johanne Helgeland og er en av fem finalister i bløtkakekonkurransen 2017, arrangert av Opplysningskontoret for brød og korn og Opplysningskontoret for Meieriprodukter. En god og syrlig kake med en fantastisk valnøtt- og sjokolademarengs.


Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Bruk ei kranseform og dekk den med bakepair eller spray med litt formfett.
Hell i røren og stek den ved 175 °C i 30-40 minutter.

Marengs:
Pisk eggehviter til skum og tilsett sukkeret gradvis. Pisk den helt stiv.
Finhakk sjokolade og valnøtter, bland i potetmel og vend det inn i marengsen.
Bruk samme form som til sukkerbrødet, eller lag sirkler av marengs i samme størrelse på et bakepapir og stek marengsen på 160 °C i ca 40 minutter, til den løsner fra papiret. Avkjøl.

Rabarbrakrem:
Del rabarbra i små biter, tilsett vann og sukker og kok under lokk til rabarbraen har gått litt i oppløsning.
Sil blandingen (ta vare på restene, de kan brukes i monteringen av kaken) og kok rabarbrasaften til en tykk sirup. Avkjøl.
Pisk fløte og vaniljesukker stiv og vend forsiktig inn rabarbrasauasen. Smak til med litt vaniljesukker om du syns kremen blir veldig syrlig.

Montering:
Del sukkerbrødet i to og legg på et lag syltetøy etter eget ønske (eller bruk rabarbra-restene fra rabarbrasirupen). Ta den ene delen og ha på rabarbrakrem. Legg marengs som lag to. Legg på et nytt lag med krem og legg så på andre del av sukkerbrødet.
Dekk til slutt hele kaken med krem og pynt den med friske vårblomster.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 240,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Freia Daim bløtkake.

Freia Daim bløtkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av Kraft foods

Ingredienser

5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts Freia Bakpulver
100 g mandler

Fyll:
6 dl kremfløte
4 ss sukker
2 ts Freia Vaniljesukker
1 pk Freia Hakkede Mandle
r 1 kurv friske bær/syltetøy
2 poser Daim Strøssel



Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland mel, Freia Bakepulver, og malte mandler og vend det forsiktig i eggedosisen. Hell røren i en godt smurt form, ca 24 cm i diameter. Stek bunnen ved 175 °C i ca 30 min. Avkjøl på rist.

Del bunnen i 2-3 lag. Dynk dem med litt melk eller saft. Legg kakebunnen på et fat. Pisk kremfløten med sukker og Freia Vaniljesukker. Tilsett Freia Hakkede Mandler til halvparten av kremen. Fyll kaken med friske bær/syltetøy og krem mellom lagene.

Dekk kaken med resten av kremen og pynt med Daim Strøssel

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 332,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Verdens beste/Kvæfjordkake.

Verdens beste/Kvæfjordkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Bunn:
150 g meierismør
150 g sukker
5 stk eggeplomme
4 ss melk
150 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Marengs:
5 stk eggehvite
180 g sukker
100 g mandelflak, eller hakkede mandler

Fyll:
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
5 dl ferdig vaniljekrem eller romkrem


Denne kaken begynte å bli kjent under tilnavnet "Verdens beste" allerede på 1960-tallet. Prøv den selv og se hva du synes!


Fremgangsmåte

Bunn
Sett stekeovnen på 175 °C. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn eggeplommene og melk. Tilsett hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
Dekk en langpannen med bakepapir og fordel deigen jevnt utover. Eller fordel deigen i to bakepapirkledde, eller godt smurte, springformer (24 cm i diameter).

Marengs
Pisk eggehvitene nesten stive med en mikser og tilsett sukkeret i en tynn stråle under visping. Pisk til du får en stiv og blank marengs. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken/kakene midt i ovnen i 15 - 20 minutter og avkjøl den/de.

Del kaken i to like deler (har du bakt kaken i springform skal ikke disse kakene deles). Legg den ene delen på fatet med marengsen ned. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vanilje/romkremen og bre kremen over denne bunnen. Legg den andre kakedelen oppå med marengsen opp.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 302,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3324



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.