Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Brødpudding i festdrakt oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Brødpudding i festdrakt



Brødpudding i festdrakt oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Kaken er basert på desserter som Eidsvollmennene faktisk spiste. En lagkake laget med brødpudding, smaksatt med sitron og bringebær, og fylt med vaniljekrem.

Oppskriften inneholder 228 Kalorier, 33 g Karbo, 6 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Brødpudding i festdrakt er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Bunn:

50grrosiner
Ca 4sssitronlikør eller annen likør (kan sløyfes)
1stkloff
2sslemon curd
2ssbringebærsyltetøy
2stk storegg
3stk storeggeplomme
2dlkremfløte
1dlhelmelk
0,5stkFinrevet skall av 1/2 sitron

Fyll:

3dlvaniljekrem

Pynt:

4stk storeggehviter
2dlsukker
Blåbær og bringebær




Kalorier og næringsinnhold i Brødpudding i festdrakt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier228.354 647.38387.28Kcal
Protein6.33128.8310.74gram
Karbohydrat33.46680.9856.75gram
Kostfiber1.1824.022.00gram
Fett7.06143.6911.97gram
Alkohol0.47 %9.570.80gram
Mettet fett3.5973.066.09gram
Salt0.448.900.74gram
Pris på oppskriftenKr 4.26Kr 86.70Kr 7.22.-
Hele oppskriften veier2 035 totalt2 035 pr porsj170 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Bunn:
1. Sett ovnen på 180 grader og smør to 20 cm kakeformer godt med smør.
2. Legg rosinene i en skål og hell over likør, ha skålen i mikrobølgeovnen i 1 minutt, og avkjøl.
3. Skjær loffen i skiver, og skjær bort skorpene. Legg halvparten av skivene parvis med lemon curd mellom, og ha bringebærsyltetøy mellom den siste halvparten.
4. Skjær sandwichene i mindre biter og sett dem lagvis i hver sin form. Sitronfyll i den ene og bringebær i den andre. Fordel de bløtlagte rosinene mellom de to formene.
5. Pisk sammen egg, eggeplommer, fløte, melk og finrevet skall av 1/2 sitron, og hell blandingen over brødbitene. Halvparten i hver form. La formene stå i 10 minutter til brødet har sugd opp eggeblandingen.
6. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter.

Montering:
7. Sett den ene bunnen på et fat og fordel vaniljekremen utover. Legg den andre bunnen over, men med den ujevne flaten ned, altså opp-ned.
8. Ha eggehviter og sukker i en stor bolle, og sett bollen over en kjele med småputrende vann (vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Pisk for hånd i 4–5 minutter eller til sukkeret er oppløst. Ta bollen av varmen og fortsett å piske, men nå med en håndmikser eller kjøkkemaskin i 7–8 minutter. Blandingen skal være hvit og luftig.
9. Overfør marengsblandingen til en sprøytepose, og dekorer kaken. Det kan være en fordel å "sparkle" sidene med litt av blandingen først for at det skal bli et penere resultat.
10. Pynt kaken med bringebær og blåbær.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31416)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Innlagt dato:2014-05-16
Oppdatert dato:2014-05-16
Lesere: 1644 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Brødpudding i festdrakt.Brødpudding i festdrakt.
Denne retten har 228,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.