Brødpudding i festdrakt



Brødpudding i festdrakt oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Kaken er basert på desserter som Eidsvollmennene faktisk spiste. En lagkake laget med brødpudding, smaksatt med sitron og bringebær, og fylt med vaniljekrem.

Oppskriften inneholder 228 Kalorier, 33 g Karbo, 6 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Brødpudding i festdrakt er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1839 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Bunn:

50grrosiner
Ca 4sssitronlikør eller annen likør (kan sløyfes)
1stkloff
2sslemon curd
2ssbringebærsyltetøy
2stk storegg
3stk storeggeplomme
2dlkremfløte
1dlhelmelk
0,5stkFinrevet skall av 1/2 sitron

Fyll:

3dlvaniljekrem

Pynt:

4stk storeggehviter
2dlsukker
Blåbær og bringebær




Kalorier og næringsinnhold i Brødpudding i festdrakt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier228.354 647.38387.28Kcal
Protein6.33128.8310.74gram
Karbohydrat33.46680.9856.75gram
Kostfiber1.1824.022.00gram
Fett7.06143.6911.97gram
Alkohol0.47 %9.570.80gram
Mettet fett3.5973.066.09gram
Salt0.448.900.74gram
Pris på oppskriftenKr 4.26Kr 86.70Kr 7.22.-
Hele oppskriften veier2 035 totalt2 035 pr porsj170 pr stk gram
Energiprosent fra karbo58,61 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Bunn:
1. Sett ovnen på 180 grader og smør to 20 cm kakeformer godt med smør.
2. Legg rosinene i en skål og hell over likør, ha skålen i mikrobølgeovnen i 1 minutt, og avkjøl.
3. Skjær loffen i skiver, og skjær bort skorpene. Legg halvparten av skivene parvis med lemon curd mellom, og ha bringebærsyltetøy mellom den siste halvparten.
4. Skjær sandwichene i mindre biter og sett dem lagvis i hver sin form. Sitronfyll i den ene og bringebær i den andre. Fordel de bløtlagte rosinene mellom de to formene.
5. Pisk sammen egg, eggeplommer, fløte, melk og finrevet skall av 1/2 sitron, og hell blandingen over brødbitene. Halvparten i hver form. La formene stå i 10 minutter til brødet har sugd opp eggeblandingen.
6. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter.

Montering:
7. Sett den ene bunnen på et fat og fordel vaniljekremen utover. Legg den andre bunnen over, men med den ujevne flaten ned, altså opp-ned.
8. Ha eggehviter og sukker i en stor bolle, og sett bollen over en kjele med småputrende vann (vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Pisk for hånd i 4–5 minutter eller til sukkeret er oppløst. Ta bollen av varmen og fortsett å piske, men nå med en håndmikser eller kjøkkemaskin i 7–8 minutter. Blandingen skal være hvit og luftig.
9. Overfør marengsblandingen til en sprøytepose, og dekorer kaken. Det kan være en fordel å "sparkle" sidene med litt av blandingen først for at det skal bli et penere resultat.
10. Pynt kaken med bringebær og blåbær.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31416)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Innlagt dato:2014-05-16
Oppdatert dato:2014-05-16


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pannekaker av brødrester.Pannekaker av brødrester.
Denne retten har 156,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødpudding i festdrakt.Brødpudding i festdrakt.
Denne retten har 228,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.