Marengs er en blanding av eggehvite og sukker/melis. De piskes stive og tørkes så over svak varme til de er stive. Marengs er en hovedingrediens i flere kjente kaker, som bla verdens beste, pavlova, diverse dessertpaier og andre kaker. Ferdige marengsbunner får en kjøpt i butikken, men når en først får teknikken med å lage de selv, går det ganske greit. Her er 10 gode eksempler på marengskaker og andre med marengs. Også selvføgelig den beste Kvæfjordkaken og den beste Pavlovaen.
Glace au four med pistasj- og pasjonsis
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
13.05.2020Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Pistasj- og pasjonsis
8 eggeplommer
2 dl Dansukker Sukker
4 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl Dansukker Glykosesirup
Smakstilsetning
100 g pistasjnøtter uten skall
5 pasjonsfrukter med kjerner
Kladdkakebunn
50 g smør
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 egg
1/2 dl hvetemel
2 ss kakao
2 klyper salt
Marengs
3 eggehviter
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
noen dråper sitronsaft
Glace au four er en fransk dessert med en festlig kombinasjon av is, kakebunn og marengs. Vår versjon av glace au four inneholder pistasj- og pasjonsis samt klissekakebunn.Fremgangsmåte
Begynn med isen. Visp eggeplommer og sukker luftig. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i melkeblandingen.
Sil gjennom en finmasket sil og hell like mye masse i to boller. Tilsett blandede pistasjnøtter i den ene bollen og pasjonsfruktmassen i den andre.
Kjør blandingene i en ismaskin, én om gangen, eller dekk skålene med plastfolie, ca. 1,5 liter og sett i fryseren i ca. 5 timer. Rør av og til.
Sett ovnen på 175 °C og lag kladdkaken.
Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene. Bland godt.
Hell røren i en smurt springform, ca. 18 cm. Stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Avkjøl på rist.
Før servering. Sett ovnen på 250 °C, grill. Ta ut isen og legg kaken på en fin ildfast form. Visp eggehviter og halvparten av sukkeret i en bolle noen minutter. Tilsett resten av sukkeret og sitronen. Pisk til et fast skum.
Legg pasjonsisen midt på kaken og dekk med pistasjisen. Stryk på marengsen og sett i ovnen ca. 2–4 min., til marengsen har fått farge. Server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
270,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kvæfjordkake orginalen
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.03.2003Denne retten tar ca
75 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
100 g sukker
100 g smør
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk
Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
100 g mandler
Romkrem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
1,5 ss
maizena
2 dl fløte
Romessens
2,5 dl kremfløte
1 ss sukker
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker luftig. Rør inn eggeplommene. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det inn vekselvis med melken. Kle en liten langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover. Pisk eggehvitene stive og rør inn sukker. Fordel marengsen over deigen i formen. Hakk mandlene og dryss de over. Stek ved 180 grader midt i ovnen til den har pen farge. Avkjøl på rist.
Fyll:
Pisk sammen eggeplommer, sukker, maisenna og fløte. Kok opp under omrøring. Avkjøl og rør inn romessens etter smak. Kremfløten piskes med sukker og røres sammen med romkremen.
Del kaken i 2 deler på tvers. Legg de ene på ett fat med marengsen ned og fordel kremen over . Legg på den andre siden med marengsen opp. Server ved den gode anledning. Det kan brukes ferdig romkrem, men det er litt "juks".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
363,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pavlova 2
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
08.03.2004Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
Marengs til Pavlova-kake
2 eggehviter
2 ¼ dl sukker
½ ts vaniljeessens
1 ts eddik
1 ts maisenna
4 ss kokende vann
Fyll til Pavola-kake
2 dl kremfløte
4 kiwi
10 jordbær
1 ss melis
10 mynteblader
Pavlova er New Zealands nasjonaldessert. Den har et sprøtt skall ytterst mot kantene, men er mykere mot midten. Oppå er det tradisjonelt vispet krem og frukt.Fremgangsmåte
Marengs
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Visp godt med en mikser til blandingen er glatt, stiv og skinnende, ca. 12 minutter.
2. Tegn en sirkel som er 24 cm i diameter, bruk en form som mønster, på bakepapir på stekeplate. Fordel blandingen innenfor sirkelen på stekebrettet og sett det i ovnen ved 180°C. La det stå 10 minutter før temperaturen reduseres til 150°C. Stek videre i 45 minutter.
3. Avkjøl kaken i ovnen med døren på gløtt.
Tips: Ønsker en å gjøre kaken ekstra dekorativ kan ca 1/3 av marengsen sprøytes på langs kanten.
Fyll til Pavola-kake
Slik gjør du:
1. Visp fløten med melis til en stiv, men ikke tørr krem. Fordel kremen på marengsbunnen.
2. Skrell kiwien og skjær den i skiver. Mos noen skiver til saus/puré i en food processor sammen med litt melis.
3. Legg kiwiskiver og jordbær på kremen og ha på litt kiwipuré rett før servering. Pynt med mynteblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
174,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Blåbæriskake ny
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.07.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
500 g blåbær, fryste
3 ½ dl melis
250 ml fruktyoghurt med blåbær
100 g marengs (pikekyss)
1 l yoghurtis
En flott kake som passer godt å servere til kaffen.Fremgangsmåte
Kjør fryste bær og melis i foodprosessor. Tilsett yoghurt mens maskinen går. La blandingen stå i fryseboksen til den er passe stiv. Rør i isen et par ganger under innfrysingen. Når isen er ferdig, kan du lagvis legge blåbærisen, marengs og ferdig yoghurtis i en kakeform. Dekk med plastfolie og sett i frysen.
Ta iskaken ut av fryseboksen litt før servering slik at den blir passe spisemyk. Iskaken kan gjerne skjæres i skiver og anrettes pent på porsjonstallerkner.
Vaniljesaus passer godt til.
Liten rund kakeform, ca 22 cm i diameter (til en kake på 8 - 10 porsjoner).
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
163,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Små marengskaker med vaniljekrem og bringebær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.12.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 eggehviter
1/2 ts bakepulver
3 dl sukker
Eggekrem:
5 dl melk
3 egg
3 ss sukker
2 ts potetmel
ca. 2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Pisk eggehvitene stive. Bland bakepulver og sukker og pisk dette i eggehvitene. Pisk til blandingen danner topper.
Ha marengsen i sprøytepose og sprøyt ut små kaker på en stekeplate. Stek marengsen midt i ovnen, først ved 175 °C i 10 minutter og deretter ved 150 °C i ca. 50 minutter.
Pynt kakene med eggekrem og bær like før servering
Eggekrem:
Visp lett sammen melk, egg, sukker og potetmel i en kjele. Varm opp under omrøring, men ikke la kremen koke. Sett kjelen til avkjøling når kremen er passe tykk. Smak til kremen med vaniljesukker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
155,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pikekyss (marengs)
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.11.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
6 eggehviter, romtempererte
300 g sukker
konditorfarge
La eggehvitene bli romtempererte før dere pisker dem, da blir massen enda luftigere!
Pass på at redskapene er helt rene! Kommer det fett i eggehvitene vil de ikke bli stive.Fremgangsmåte
Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens dere tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og
seig. Ha i et par dråper av ønsket konditorfarge og pisk videre til fargen er passe og jevnt fordelt. Fyll massen i en sprøytepose
og sprøyt ut små topper på bakepapir. Dere kan også bruke en skje til å lage topper.
Tørk pikekyssene midt i ovnen ved 90 °C i minst 3 timer. Sjekk at de er ordentlig tørre. Store pikekyss trenger dobbelt så lang
tørketid som små.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
247,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
57,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kirsebærpai med eggekrem og marengslokk
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.06.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Paideig:
125 g smør
250 g hvetemel
30 g sukker
2 eggeplommer
2-3 ss kaldt vann
Fyll:
350 g kirsebær uten sten
1 dl sukker
1 ss potetmel
3 dl crème fraîche
3 eggeplommer
3 ts vaniljesukker
Marengs:
2 eggehviter
1 1/4 sukker
Fremgangsmåte
Smuldre smør og mel med sukker. Bland i eggeplommer og vann. Bruk gjerne en matprosessor. Når deigen er ”samlet”, legges den kjølig ca. 30 minutter, før den trykkes ut i en stor paiform, ca. 26-28 cm i diameter. Stek bunnen ved 200 °C ca. 10 minutter til den er gyllen.
Legg kirsebærene i paibunnen og dryss på sukker og potetmel. Bland crème fraîche og eggeplommer og smak til med vaniljesukker. Hell blandingen over kirsebærene.
Stivpisk eggehvitene og dryss på sukkeret. Pisk videre til marengsen er stiv og blank. Hell dette i en sprøytepose og sprøyt ut et gitter over kaken. Stek kaken ved 170 °C ca. 3/4 time til marengsen er gyllen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
290,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brownies med luftig marengs
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.06.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Browniebunn:
50 g hakket mørk sjokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 egg
3/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Bringebærkrem
200 g frosne bringebær
2 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1 lett vispet egg
1/2 dl Dansukker Gelésukker Multi
20 g smør
Sjokolademousse
50 g mørk sjokolade
100 g kremost
2 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 dl kremfløte
Marengs
4 store eggehviter (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Sukker
1 kake, ca. 8–10 stykkerFremgangsmåte
Browniebunn:
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen. Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver. Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.
Bringebærkrem
Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter. Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.
Sjokolademousse
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap. Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte. Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.
Marengs
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst. Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Visp marengsen i rundt 5–10 minutter. Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren. Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
271,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sitronmarengskake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.12.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
4 eggehviter
2 dl Dansukker Melis
Fyll
2 dl lemon curd
Pynt
3 dl kremfløte
1 dl Dansukker Melis
skall fra 1 sitron
1 ss sjokoladeglasur
smør eller margarin til formen
semulegryn til formen
Glasur
2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
2-3 ts vann
1 ts olje eller flytende margarin
Fremgangsmåte
1. Sett ovnen på 150°. Smør en springform på 22 cm og strø den med semulegryn.
2. Pisk eggehvitene stive. Vend i melis. Hell eggeblandingen i formen. Stekes nederst i ovnen i 1 1/2 time. Slå av ovnen, men la kaken bli stående i minst 5 timer.
3. Bre lemon curd over kaken. Pisk fløte med melis og sitronskall, og bre kremen utover eller sprøyt den på kaken. Sprøyt på sjokoladeglasur i et snirklete mønster.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
296,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
35,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokosmousse på sjokoladebunn med appelsinkrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.03.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Baker og konditor nr 2 2013Bildet er tatt av
Baker og konditor nr 2 2013Ingredienser
Sjokoladebunn
130 g sukker
80 g hvetemel
20 g kakao
2,5 g natron
2,5 g bakepulver
1/2 ts salt
45 g egg
0,5 dl melk
0,3 dl olje
0,7 dl kokende vann
Appelsinkrem
63 g eggeplommer
75 g appelsinsaft
63 g smør i terninger
88 g sukker
100 g creme fraiche
1,5 pl gelatin
Litt appelsincest
Kokosmousse
300 kokospuré
300 g fløte
6 pl gelatin
Italiensk marengs (se fremgangsmåte under)
Italiensk marengs
200 g sukker
10 g eggehvitepulver
1 dl vann
Denne oppskriften er ved Konditor Cathrine Høglund og konditorlærling Hanne Kjølseth Sunde. De jobber ved Nobel Catering og Conditori AS.Fremgangsmåte
Sjokoladebunn
Alt det tørre blandes. Ha i egg, melk og olje. Tilsett kokende vann.
Røren fylles i springform 22 cm. Stekes på 170 °C.
Appelsinkrem
Eggeplommer, sukker, creme fraiche, appelsinsaft og cest varmes til
84°C over vannbad. Tilsett gelatin og montér inn smøret.
Kokosmousse
Pisk fløten lett. Varm opp kokospuré og ha i bløt gelatin. Vend det
sammen og fyll i formene.
Italiensk marengs
Vann og sukker kokes til sukkerlake ved 121 grader.
Tilsett eggehvitepulveret og pisk i maskin til det er stiv marengs.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
320,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3387