10 forskjellige marengskaker


Oppdatertdato: 2023-03-26 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Marengs er en blanding av eggehvite og sukker/melis. De piskes stive og tørkes så over svak varme til de er stive. Marengs er en hovedingrediens i flere kjente kaker, som bla verdens beste, pavlova, diverse dessertpaier og andre kaker. Ferdige marengsbunner får en kjøpt i butikken, men når en først får teknikken med å lage de selv, går det ganske greit. Her er 10 gode eksempler på marengskaker og andre med marengs. Også selvføgelig den beste Kvæfjordkaken og den beste Pavlovaen.

Annonse



Glace au four med pistasj- og pasjonsis


Prøv også Glace au four med pistasj- og pasjonsis.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 13.05.2020
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Pistasj- og pasjonsis
8 eggeplommer
2 dl Dansukker Sukker
4 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl Dansukker Glykosesirup

Smakstilsetning
100 g pistasjnøtter uten skall
5 pasjonsfrukter med kjerner

Kladdkakebunn
50 g smør
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 egg
1/2 dl hvetemel
2 ss kakao
2 klyper salt

Marengs
3 eggehviter
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
noen dråper sitronsaft


Glace au four er en fransk dessert med en festlig kombinasjon av is, kakebunn og marengs. Vår versjon av glace au four inneholder pistasj- og pasjonsis samt klissekakebunn.


Fremgangsmåte

Begynn med isen. Visp eggeplommer og sukker luftig. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i melkeblandingen.
Sil gjennom en finmasket sil og hell like mye masse i to boller. Tilsett blandede pistasjnøtter i den ene bollen og pasjonsfruktmassen i den andre.
Kjør blandingene i en ismaskin, én om gangen, eller dekk skålene med plastfolie, ca. 1,5 liter og sett i fryseren i ca. 5 timer. Rør av og til.
Sett ovnen på 175 °C og lag kladdkaken.
Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene. Bland godt.
Hell røren i en smurt springform, ca. 18 cm. Stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Avkjøl på rist.
Før servering. Sett ovnen på 250 °C, grill. Ta ut isen og legg kaken på en fin ildfast form. Visp eggehviter og halvparten av sukkeret i en bolle noen minutter. Tilsett resten av sukkeret og sitronen. Pisk til et fast skum.
Legg pasjonsisen midt på kaken og dekk med pistasjisen. Stryk på marengsen og sett i ovnen ca. 2–4 min., til marengsen har fått farge. Server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 270,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kvæfjordkake orginalen


Prøv også Kvæfjordkake orginalen.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2003
Denne retten tar ca 75 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g sukker
100 g smør
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
100 g mandler

Romkrem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
1,5 ss maizena
2 dl fløte
Romessens

2,5 dl kremfløte
1 ss sukker



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker luftig. Rør inn eggeplommene. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det inn vekselvis med melken. Kle en liten langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover. Pisk eggehvitene stive og rør inn sukker. Fordel marengsen over deigen i formen. Hakk mandlene og dryss de over. Stek ved 180 grader midt i ovnen til den har pen farge. Avkjøl på rist.

Fyll:
Pisk sammen eggeplommer, sukker, maisenna og fløte. Kok opp under omrøring. Avkjøl og rør inn romessens etter smak. Kremfløten piskes med sukker og røres sammen med romkremen.
Del kaken i 2 deler på tvers. Legg de ene på ett fat med marengsen ned og fordel kremen over . Legg på den andre siden med marengsen opp. Server ved den gode anledning. Det kan brukes ferdig romkrem, men det er litt "juks".

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 363,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pavlova 2


Prøv også Pavlova 2.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 08.03.2004
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

Marengs til Pavlova-kake
2 eggehviter
2 ¼ dl sukker
½ ts vaniljeessens
1 ts eddik
1 ts maisenna
4 ss kokende vann

Fyll til Pavola-kake
2 dl kremfløte
4 kiwi
10 jordbær
1 ss melis
10 mynteblader


Pavlova er New Zealands nasjonaldessert. Den har et sprøtt skall ytterst mot kantene, men er mykere mot midten. Oppå er det tradisjonelt vispet krem og frukt.


Fremgangsmåte

Marengs
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Visp godt med en mikser til blandingen er glatt, stiv og skinnende, ca. 12 minutter.
2. Tegn en sirkel som er 24 cm i diameter, bruk en form som mønster, på bakepapir på stekeplate. Fordel blandingen innenfor sirkelen på stekebrettet og sett det i ovnen ved 180°C. La det stå 10 minutter før temperaturen reduseres til 150°C. Stek videre i 45 minutter.
3. Avkjøl kaken i ovnen med døren på gløtt.

Tips: Ønsker en å gjøre kaken ekstra dekorativ kan ca 1/3 av marengsen sprøytes på langs kanten.

Fyll til Pavola-kake
Slik gjør du:
1. Visp fløten med melis til en stiv, men ikke tørr krem. Fordel kremen på marengsbunnen.
2. Skrell kiwien og skjær den i skiver. Mos noen skiver til saus/puré i en food processor sammen med litt melis.
3. Legg kiwiskiver og jordbær på kremen og ha på litt kiwipuré rett før servering. Pynt med mynteblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 174,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Blåbæriskake ny.

Blåbæriskake ny


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.07.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

500 g blåbær, fryste
3 ½ dl melis
250 ml fruktyoghurt med blåbær
100 g marengs (pikekyss)
1 l yoghurtis


En flott kake som passer godt å servere til kaffen.


Fremgangsmåte

Kjør fryste bær og melis i foodprosessor. Tilsett yoghurt mens maskinen går. La blandingen stå i fryseboksen til den er passe stiv. Rør i isen et par ganger under innfrysingen. Når isen er ferdig, kan du lagvis legge blåbærisen, marengs og ferdig yoghurtis i en kakeform. Dekk med plastfolie og sett i frysen.
Ta iskaken ut av fryseboksen litt før servering slik at den blir passe spisemyk. Iskaken kan gjerne skjæres i skiver og anrettes pent på porsjonstallerkner.

Vaniljesaus passer godt til.

Liten rund kakeform, ca 22 cm i diameter (til en kake på 8 - 10 porsjoner).

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 163,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Små marengskaker med vaniljekrem og bringebær.

Små marengskaker med vaniljekrem og bringebær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.12.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 eggehviter
1/2 ts bakepulver
3 dl sukker

Eggekrem:
5 dl melk
3 egg
3 ss sukker
2 ts potetmel
ca. 2 ts vaniljesukker



Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Bland bakepulver og sukker og pisk dette i eggehvitene. Pisk til blandingen danner topper. Ha marengsen i sprøytepose og sprøyt ut små kaker på en stekeplate. Stek marengsen midt i ovnen, først ved 175 °C i 10 minutter og deretter ved 150 °C i ca. 50 minutter.
Pynt kakene med eggekrem og bær like før servering

Eggekrem:
Visp lett sammen melk, egg, sukker og potetmel i en kjele. Varm opp under omrøring, men ikke la kremen koke. Sett kjelen til avkjøling når kremen er passe tykk. Smak til kremen med vaniljesukker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 155,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pikekyss (marengs).

Pikekyss (marengs)


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.11.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

6 eggehviter, romtempererte
300 g sukker
konditorfarge


La eggehvitene bli romtempererte før dere pisker dem, da blir massen enda luftigere!

Pass på at redskapene er helt rene! Kommer det fett i eggehvitene vil de ikke bli stive.


Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens dere tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og seig. Ha i et par dråper av ønsket konditorfarge og pisk videre til fargen er passe og jevnt fordelt. Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt ut små topper på bakepapir. Dere kan også bruke en skje til å lage topper.

Tørk pikekyssene midt i ovnen ved 90 °C i minst 3 timer. Sjekk at de er ordentlig tørre. Store pikekyss trenger dobbelt så lang tørketid som små.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 247,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kirsebærpai med eggekrem og marengslokk.

Kirsebærpai med eggekrem og marengslokk


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.06.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Paideig:
125 g smør
250 g hvetemel
30 g sukker
2 eggeplommer
2-3 ss kaldt vann

Fyll:
350 g kirsebær uten sten
1 dl sukker
1 ss potetmel
3 dl crème fraîche
3 eggeplommer
3 ts vaniljesukker

Marengs:
2 eggehviter
1 1/4 sukker



Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel med sukker. Bland i eggeplommer og vann. Bruk gjerne en matprosessor. Når deigen er ”samlet”, legges den kjølig ca. 30 minutter, før den trykkes ut i en stor paiform, ca. 26-28 cm i diameter. Stek bunnen ved 200 °C ca. 10 minutter til den er gyllen.

Legg kirsebærene i paibunnen og dryss på sukker og potetmel. Bland crème fraîche og eggeplommer og smak til med vaniljesukker. Hell blandingen over kirsebærene.
Stivpisk eggehvitene og dryss på sukkeret. Pisk videre til marengsen er stiv og blank. Hell dette i en sprøytepose og sprøyt ut et gitter over kaken. Stek kaken ved 170 °C ca. 3/4 time til marengsen er gyllen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 290,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies med luftig marengs.

Brownies med luftig marengs


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.06.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Browniebunn:
50 g hakket mørk sjokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 egg
3/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Bringebærkrem
200 g frosne bringebær
2 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1 lett vispet egg
1/2 dl Dansukker Gelésukker Multi
20 g smør

Sjokolademousse
50 g mørk sjokolade
100 g kremost
2 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 dl kremfløte

Marengs
4 store eggehviter (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Sukker


1 kake, ca. 8–10 stykker


Fremgangsmåte

Browniebunn:
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen. Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver. Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.

Bringebærkrem
Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter. Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.

Sjokolademousse
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap. Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte. Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.

Marengs
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst. Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Visp marengsen i rundt 5–10 minutter. Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren. Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 271,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronmarengskake.

Sitronmarengskake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.12.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

4 eggehviter
2 dl Dansukker Melis

Fyll
2 dl lemon curd

Pynt
3 dl kremfløte
1 dl Dansukker Melis
skall fra 1 sitron
1 ss sjokoladeglasur
smør eller margarin til formen
semulegryn til formen

Glasur
2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
2-3 ts vann
1 ts olje eller flytende margarin



Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 150°. Smør en springform på 22 cm og strø den med semulegryn.
2. Pisk eggehvitene stive. Vend i melis. Hell eggeblandingen i formen. Stekes nederst i ovnen i 1 1/2 time. Slå av ovnen, men la kaken bli stående i minst 5 timer.
3. Bre lemon curd over kaken. Pisk fløte med melis og sitronskall, og bre kremen utover eller sprøyt den på kaken. Sprøyt på sjokoladeglasur i et snirklete mønster.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 296,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokosmousse på sjokoladebunn med appelsinkrem.

Kokosmousse på sjokoladebunn med appelsinkrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.03.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Baker og konditor nr 2 2013
Bildet er tatt av Baker og konditor nr 2 2013

Ingredienser

Sjokoladebunn
130 g sukker
80 g hvetemel
20 g kakao
2,5 g natron
2,5 g bakepulver
1/2 ts salt
45 g egg
0,5 dl melk
0,3 dl olje
0,7 dl kokende vann

Appelsinkrem
63 g eggeplommer
75 g appelsinsaft
63 g smør i terninger
88 g sukker
100 g creme fraiche
1,5 pl gelatin
Litt appelsincest

Kokosmousse
300 kokospuré
300 g fløte
6 pl gelatin
Italiensk marengs (se fremgangsmåte under)

Italiensk marengs
200 g sukker
10 g eggehvitepulver
1 dl vann


Denne oppskriften er ved Konditor Cathrine Høglund og konditorlærling Hanne Kjølseth Sunde. De jobber ved Nobel Catering og Conditori AS.


Fremgangsmåte

Sjokoladebunn
Alt det tørre blandes. Ha i egg, melk og olje. Tilsett kokende vann. Røren fylles i springform 22 cm. Stekes på 170 °C.

Appelsinkrem
Eggeplommer, sukker, creme fraiche, appelsinsaft og cest varmes til 84°C over vannbad. Tilsett gelatin og montér inn smøret.

Kokosmousse
Pisk fløten lett. Varm opp kokospuré og ha i bløt gelatin. Vend det sammen og fyll i formene.

Italiensk marengs
Vann og sukker kokes til sukkerlake ved 121 grader.
Tilsett eggehvitepulveret og pisk i maskin til det er stiv marengs.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 320,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3387



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.