Fotograf:Dansukker Glace au four er en fransk dessert med en festlig kombinasjon av is, kakebunn og marengs. Vår versjon av glace au four inneholder pistasj- og pasjonsis samt klissekakebunn.
Oppskriften inneholder 270 Kalorier, 33 g Karbo, 5 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Begynn med isen. Visp eggeplommer og sukker luftig. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i melkeblandingen.
Sil gjennom en finmasket sil og hell like mye masse i to boller. Tilsett blandede pistasjnøtter i den ene bollen og pasjonsfruktmassen i den andre.
Kjør blandingene i en ismaskin, én om gangen, eller dekk skålene med plastfolie, ca. 1,5 liter og sett i fryseren i ca. 5 timer. Rør av og til.
Sett ovnen på 175 °C og lag kladdkaken.
Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene. Bland godt.
Hell røren i en smurt springform, ca. 18 cm. Stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Avkjøl på rist.
Før servering. Sett ovnen på 250 °C, grill. Ta ut isen og legg kaken på en fin ildfast form. Visp eggehviter og halvparten av sukkeret i en bolle noen minutter. Tilsett resten av sukkeret og sitronen. Pisk til et fast skum.
Legg pasjonsisen midt på kaken og dekk med pistasjisen. Stryk på marengsen og sett i ovnen ca. 2–4 min., til marengsen har fått farge. Server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 34996)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Frankrike Innlagt dato:2020-05-13
Oppdatert dato:2020-05-13