Sitronterte med marengs





Sitronterte med marengs oppskrift.
Fotograf: Dr Oetker
En litt vanskelig kake men absolutt verd det. Passende til den store festen.

Oppskriften inneholder 346 Kalorier, 45 g Karbo, 4 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sitronterte med marengs er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Mørdeig

200grhvetemel
70grmelis
125grsmør i terninger, kaldt
1stkeggeplomme
1,5sskaldt vann (om nødvendig)

Sitronkrem

1,5dlsitronsaft
1,5tsmaismel
200grsukker
125grmykt smør
5stkeggeplomme

Marengs

225grsukker
6ssvann
4stkeggehviter


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Sitronterte med marengs med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier346.104 984.71415.39Kcal
Protein4.0057.614.80gram
Karbohydrat44.92646.9653.91gram
Kostfiber0.517.350.61gram
Fett16.60239.0819.92gram
Mettet fett9.84141.7211.81gram
Salt0.294.160.35gram
Pris på oppskriftenKr 2.79Kr 40.18Kr 3.35.-
Hele oppskriften veier1 440 totalt1 440 pr porsj120 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Mørdeig:
Bland hvetemel og melis og smuldre i smøret til konsistensen er som rasp. Samle deigen raskt med eggeplommen. Blir deigen tørr tilsettes litt vann. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30- 45 minutter.

2
Sett stekovnen på 190 °C over- og undervarme.

3
Kjevle mørdeigen ut mellom to bakepapir. Trykk deigen forsiktig ned i en smurt paiform (Ø 24 cm) og skjær av deig som er til overs.
Prikk mørdeigen med en gaffel eller legg et bakepair over deigen og fyll opp formen med tørkede bønner.
Stek tertebunnen midt i ovnen i 20- 25 minutter til den er gyldenbrun. Avkjøl tertebunnen i formen på en bakerist.

4
Sitronkrem
Bland alle ingrediensene til sitronkremen i en gryte, varm den opp på middels varme og rør hele tiden til den tykner. Det tar 10- 15 minutter. Varmes kremen for raskt opp til kokepunktet vil den ikke tykne som den skal.
Hell sitronkremen på den helt avkjølte bunnen og la den stå i kjøleskapet og sette seg i minst to timer, gjerne natten over.

5
Marengs
Varm sukker og vann langsomt opp i en kjele til sukkerlaken når en temperatur på 115 °C. Om du ikke har et termometer, kan du bruke "kuletesten": ta bittelitt av sukkerlaken opp med en skje og legg det i kaldt vann. Hvis det kan rulles til en liten myk kule er den varm nok. Sukkerlaken skal ha konsistens som sirup, men være helt gjennomsiktig (ikke gyllen).

Pisk eggehvitene til de lager myke topper. Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle under konstant pisking. Pisk til marengsen er helt avkjølt og fast.

Fyll marengsmassen i en sprøytepose med stjernetipp og lag små topper over hele terten slik at sitronkremen er dekket. Bruk en crème brûlée- brenner til å brune marengsen gyllen. Alternativt kan terten settes under grillen på midterste rille i stekovnen, men hold øye med den så marengsen ikke blir brent.

Server terten med en gang, eller oppbevar den på et tørt sted inntil den skal spises.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dr Oetker
(Intern: 33783)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Innlagt dato:2018-03-15
Oppdatert dato:2018-03-15
Lesere: 547 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Oak Tree Cottage Lemon Slice.Oak Tree Cottage Lemon Slice.
Denne retten har 317,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tropisk terte med Chiligelé.Tropisk terte med Chiligelé.
Denne retten har 253,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronterte med marengs.Sitronterte med marengs.
Denne retten har 346,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskekake fra dansukker.Påskekake fra dansukker.
Denne retten har 433,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel bærpai.Enkel bærpai.
Denne retten har 414,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 61,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smuldrepai med bær eller frukt.Smuldrepai med bær eller frukt.
Denne retten har 228,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladepai med italiensk marengs.Sjokoladepai med italiensk marengs.
Denne retten har 397,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.