Fotograf:
Freia
Tropisk terte med Chiligelé inneholder
257 Kalorier,
32 g Karbo,
7 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Tropisk terte med Chiligelé har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tropisk terte med Chiligelé er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4609 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tropisk terte med Chiligelé!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 257.23 | 2 817.88 | Kcal |
Protein | 6.52 | 71.42 | gram |
Karbohydrat | 31.99 | 350.44 | gram |
Kostfiber | 1.87 | 20.49 | gram |
Fett | 11.05 | 121.05 | gram |
Mettet fett | 3.53 | 38.67 | gram |
Salt | 0.10 | 1.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.32 | Kr 36.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 191 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 49,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne tertedeigoppskriften holder til to store terter. Halveres oppskriften er det vanskeligere å få til en god deig. Resten av deigen kan fryses.
Ha mel og smør i en foodprosessor og kjør til smøret er fordelt i melet. Tilsett melis, hakkede mandler og egget. Kjør det forsiktig sammen til det begynner å bli en deig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den kaldt i minimum 1 time.
Ta deigen ut og kjevl den til en tynn leiv, ca 3 mm tykk. Ha den over en terteform, 24 cm (helst med løs bunn), og klem den forsiktig på plass. Kutt av overflødig deig ved å trille kjevlen over kanten på formen. Sett formen kaldt i 15 minutter. Kle formen med aluminiumsfolie og fyll denne så opp med tørre erter/linser. Stek bunnen ved 180°C i 25 minutter, ta ut formen og fjern ertene og folien. Stek terten videre i ca. 15 minutter, til den er gylden brun. Avkjøl.
Lag gelé etter anvisningen på pakken, men bruk bare 4 dl vann pr pakke. Ta bort kjerne og frø av chilien, finhakk den i biter og ha den opp i den varme geléen. Avkjøl den til den nesten begynner å stivne. Hell geléblandingen over tertebunnen i terteformen, og la den stivne.
Pisk eggehviter og sukker til lett marengs. Ha bollen så over et varmt vannbad og pisk det til en tykkere krem. Ta bollen til side, pisk kremen kaldt igjen i kaldt vannbad. Sikt og vend forsiktig inn melisen. Vend inn revet ingefær og limeskall. Legg marengsen på Chiligeléen.
Hvis man ønsker kan man lage marengsen gylden på toppen ved å brenne den forsiktig med en Crème Brûlée-brenner.
Denne terten bør serveres raskt da tertebunnen lett blir fuktig av geléen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Freia
(Intern: 28372)
Tilberedningstid:
2 timer
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-04-25
Oppdatert dato:2011-04-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift