Fotograf:Dansukker Litt avansert pai til påskekosen.
Oppskriften inneholder 396 Kalorier, 44 g Karbo, 4 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smelt smøret, og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med Digistive-kjeks og brun farin. Trykk ut smuldredeigen i en rund form med avtakbar bunn, ca. 18 cm i diameter.
Varm opp fløte, demerarasukker og muscovadorørsukker i en gryte. Sett nøttene til side.
Visp lett sammen eggeplommene i en bolle. Tilsett fløteblandingen mens du visper, og hell deretter alt tilbake i gryten. Varm opp til ca. 85 °C.
Finhakk sjokoladen, og ha den i fløteblandingen. Rør til en jevn røre, og tilsett deretter smøret, litt om gangen, og til slutt en klype salt. Rør til en jevn røre.
Hell sjokoladekremen over bunnen, og la den stivne i kjøleskapet i ca. 2–3 timer.
Visp eggehvitene til et fast skum. Kok opp sukker, vann og sitronskall i en tykkbunnet gryte, og varm til 120 °C. Hell sukkerlaken i en tynn stråle ned i eggehviteskummet mens du visper. Visp til marengsen er avkjølt.
Ha marengsmassen i en sprøytepose med valgfri tupp, og sprøyt over sjokoladepaien. Brenn av marengsen med en brenner, og server paien.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33644)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2018-02-20
Oppdatert dato:2018-02-20