Mais og maiskolber er ikke så vanlig i Norge, men flere og fler har gjerne noen i hagen eller kjøper disse nå i disse dager på høsten. I bla USA, mexico +++ brukes det både mais og maismel i mange forskjellige retter og brød, men her er vi litt etter. Mais på grillen er godt, likedan som suppe. Og eks om en prøver seg på maisbrød med maismel. Og kokt mais er nydelig tilbehør sammen med andre grønnsaker til forskjellige retter. Her under er 10 forslag som jeg har. I utgangspunktet har jeg ikke så mange oppskrifter med maiskolber og korn, men her ligger og maisbrød.
Lykke til mvh Knut
Mais suppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.01.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 ss maisolje
1 finhakket løk
1 rød paprika uten frø, hakkes
450 g maiskorn, tines hvis de er frosne
7,5 dl hønsebuljong
2,5 dl husholdningsfløte
salt
nykvernet svart pepper
1/2 rød paprika skåret i små terninger, til pynt
En enkel suppe full av smak. Den kan også lages med rømme og fløteost i stedet for husholdningsfløte.Fremgangsmåte
Varm maisoljen i en stekepanne og stek løk og paprika til det er mykt, omtrent 5 minutter. Ha i mais og la det steke i 2 minutter til.
Ha innholdet i stekepannen i en hurtigmikser eller kjøkkenmaskin. Kjør til massen er jevn, skrap ned fra sidene og ha om nødvendig i litt hønsebuljong.
Ha blandingen i en kjele og rør inn hønsebuljongen. Smak til med salt og pepper, kok opp og la det småkoke i 5 minutter.
Rør forsiktig inn fløten. Server suppen varm eller kald, med paprikaterningene strødd på toppen. Hvis suppen skal serveres varm, kan du koke de opp igjen før du tilsetter fløten, men suppen skal ikke koke med fløten i.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
64,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet mais
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.07.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Maiskolber
Smør
Salt
Pepper
Det perfekte tilbehør på grillen. Nå får en jo og ferdig kokte kolber i butikken, Bare grille de raskt, og så spis!Fremgangsmåte
Maiskolber kan stekes både med og uten folie.
Den blir ekstra saftig foliestekt med en god klatt smør og får fin smak med et dryss salt og pepper. Beregn ca. 20 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
146,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllinglår med stuet mais
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 kyllinglår,
margarin,
2 bokser maiskorn (à 340 g),
1 ss margarin,
2 ss hvetemel,
1 dl melk,
1 krm salt,
2 krm sukker,
8 skiver bacin,
2 store tomater
Om en bruker ferdig stekte eller rå kyllinglår/klubber her er det samme. De som er ferdige trenger jo bare varmes opp.
Stuet mais er noe vi bare har prøvd for lenge siden og anbefales virkelig, skikkelig godt. Og som bildet viser brukte vi cherrytomater delt i 2 + bacon i biter ved siden av.
Kanskje en også kan ha i litt fløte i maisen slik at den virkelig blir smakfull, samt bruk ekte smør.Fremgangsmåte
Brun kyllinglårene i nøttebrun margarin. La dem ettersteke under lokk på svak varme i ca. 20 minutter. kok opp maisen i dens egen kraft og margarin. Dryss hvetemelet over og spe med melken. la stuingen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær tomatene i skiver og stek dem sammen med baconskivene til disse er nesten sprø.
Anrett det hele på fat eller direkte på tallerken og server gjerne brød og salat som tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
139,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Lakseskiver med pinjekjerner og mais
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
01.09.2002Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
250 g laks
10 g grønn chili
5 g rød chili
5 g pinjenøtter
5 g leaf mustard, en type urter, karse el. l.
en halv bolle maiskorn
litt salt, MSG og maisstivelse
Fremgangsmåte
Skjær laksen i skiver og dryss over maisstivelse.
Skjær grønn chili i skiver og stir-fry alle ingrediensene lett i olje.
Tilsett salt, MSG og sukker.
Dryss over pinjekjerner.
Egenskaper:
Fargerik og rik på smak med mørt og fint fiskekjøtt.
Nøkkelpunkt:
Ha ingrediensene sakte i woken og vær forsiktig med røring så fisken ikke blir løs.
Denne retten bruker pinjekjerner, maiskorn og laks på en harmonisk måte.
Ved siden av den delikate laksen har vi også de søte maiskorna og den rene smaken av pinjekjerner.
Den passer for alle aldersgrupper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokte maiskolber
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.04.2003Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
keem1201Ingredienser
4 stk maiskolber
1 liter vann
4 ss smør
1 dash salt og pepper
4 baguetter
Fremgangsmåte
Maiskolbene bør spises når de er nyhøstede. Fjern dekkbladene og silkehår. Kok opp vann og la kolbene koke i 10-12 minutter til kornene er møre. Serveres varme med smør, salt, pepper og hvitløksbaguetter.
Bruk alternativt hermetiske maiskolber.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
203,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Skinkesnurrer med maislapper
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.11.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g kokt sommerskinke, 8 store skiver
4 ss frisk basilikum
Maislapper:
300 g hermetisk mais
2 ss hvetemel
2 egg
1 vårløk
1/2 grønn paprika
1/2 rød paprika
2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss smør
Fremgangsmåte
1. Finhakk basilikum og dryss over skinkeskivene. Rull sammen og fest med en tannpirker. Del i to.
2. Pisk sammen hvetemel og egg, sil av maiskornene og bland i. Skjær vårløk og paprika i små terninger, bland i. Tilsett salt og pepper.
3. Ha smør i en varm stekepanne og ha to store spiseskjeer av maisrøren til hver lapp. Stek lappene ca 2 minutter på hver side, til de er gylne.
4. Server med stekte tomater.
Sprøstekt bacon i røren eller ved siden av smaker også godt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
112,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ostegrill med bacon og maiskrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.12.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
GildeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 stk pk Gilde Ostegrill
8 stk skiver Gilde Stjernebacon
1 stk pk tortillas
1 stk stor boks maiskorn
2 ss smør
2 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød paprika
2 dl kremfløte
½ ts cayenne
salt
En enkel rett i julestria, men den maiskremen er veldig god og passer fint inn her. Jeg tok bildet før jeg rullet sammen tortillalefsa, da det ble litt tykt og tortillaene bare revnet:) Bacon rundt pølser som stekes er godt og passer sammen med mye annet, også i vanlig pølsebrød med vanlig tilbehør.Fremgangsmåte
Stek paprika, løk, hvitløk i smør. Ha over maiskorn og fløte. Kok det hele inn til en passe tykk konsistens.
Smak til med salt og cayennepepper.
Rull bacon rundt pølsene og stek i panne på middels varme slik at baconet blir sprøtt og fint. Anrett med tortilla
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
208,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Maissalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.01.2012Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BonduelleBildet er tatt av
BonduelleIngredienser
2 tynne purrer
1 grønn paprika
2 små squash
1 boks (425 g) Bonduelle Gourmet Mais
2 ss søt sennep
6 ss matolje
2 ss kryddereddik
Salt, grovkvernet pepper
Fremgangsmåte
Rens purrene. Skjær dem i fine ringer, som deretter skylles. Del paprikaen i to, fjern kjernen og skyll den sammen med squashen. Skjær alt dette i fine strimler. La maisen dryppe av og bland den med alle salatingrediensene. Anrettes på tallerkener.
Til dressingen røres sennep, olje og eddik sammen. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten og pynt med krydderurter etter behag. Serveres med varme bagetter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
81,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Maisbrød 1
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.10.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noIngredienser
3 1/2 dl maismel
3 1/2 dl siktet hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts salt
4 ss sukker
3 egg
6 ss smeltet smør
4 dl melk
Fremgangsmåte
Ha maismel, hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Skill eggene. Ha eggeplommer, smeltet smør og melk i melet og rør det sammen. Stivpisk eggehvitene. Vend inn forsiktig inn eggehvitene. Hell røren forsiktig over i en godt smurt brødform som rommer 1 1/2 liter. Sett formen på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 1 time. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
221,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
32,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Maistortilla
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.06.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
180 g maismel
1 ts salt
2 ss romtemperert smør
11/5 dl vann
Hjemmelagde tortillas av maismel setter en ekstra spiss på fredagstacoen! Server dem som taco, tostadas eller lag deilige nachochips.Fremgangsmåte
1. Kna sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen til en bløt deig. Del deigen i 10 like store deler.
2. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller. Legg en bolle på et ark bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle til deigen er ca. 3 mm tykk og du har en liten rund lefse.
Er det vanskelig å kjevle ut helt runde lefser? Kjevle ut deigen til passe tykkelse og bruk deretter en tallerken til å skjære rundt. Da blir alle lefsene like store.
3. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i ca. 1 minutt på hver side.
4. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
231,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3352