10 gode oppskrifter om du har mais i hagen eller maismel/korn i skapet.


Oppdatertdato: 2024-10-12 Tema: Mais Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Mais og maiskolber er ikke så vanlig i Norge, men flere og fler har gjerne noen i hagen eller kjøper disse nå i disse dager på høsten. I bla USA, mexico +++ brukes det både mais og maismel i mange forskjellige retter og brød, men her er vi litt etter. Mais på grillen er godt, likedan som suppe. Og eks om en prøver seg på maisbrød med maismel. Og kokt mais er nydelig tilbehør sammen med andre grønnsaker til forskjellige retter. Her under er 10 forslag som jeg har. I utgangspunktet har jeg ikke så mange oppskrifter med maiskolber og korn, men her ligger og maisbrød.
Lykke til mvh Knut

Annonse



Mais suppe


Prøv også Mais suppe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.01.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 ss maisolje
1 finhakket løk
1 rød paprika uten frø, hakkes
450 g maiskorn, tines hvis de er frosne
7,5 dl hønsebuljong
2,5 dl husholdningsfløte
salt
nykvernet svart pepper
1/2 rød paprika skåret i små terninger, til pynt


En enkel suppe full av smak. Den kan også lages med rømme og fløteost i stedet for husholdningsfløte.


Fremgangsmåte

Varm maisoljen i en stekepanne og stek løk og paprika til det er mykt, omtrent 5 minutter. Ha i mais og la det steke i 2 minutter til.

Ha innholdet i stekepannen i en hurtigmikser eller kjøkkenmaskin. Kjør til massen er jevn, skrap ned fra sidene og ha om nødvendig i litt hønsebuljong.

Ha blandingen i en kjele og rør inn hønsebuljongen. Smak til med salt og pepper, kok opp og la det småkoke i 5 minutter.

Rør forsiktig inn fløten. Server suppen varm eller kald, med paprikaterningene strødd på toppen. Hvis suppen skal serveres varm, kan du koke de opp igjen før du tilsetter fløten, men suppen skal ikke koke med fløten i.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 64,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillet mais


Prøv også Grillet mais.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.07.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Maiskolber
Smør
Salt
Pepper


Det perfekte tilbehør på grillen. Nå får en jo og ferdig kokte kolber i butikken, Bare grille de raskt, og så spis!


Fremgangsmåte

Maiskolber kan stekes både med og uten folie.
Den blir ekstra saftig foliestekt med en god klatt smør og får fin smak med et dryss salt og pepper. Beregn ca. 20 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kyllinglår med stuet mais


Prøv også Kyllinglår med stuet mais.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.09.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 kyllinglår,
margarin,
2 bokser maiskorn (à 340 g),
1 ss margarin,
2 ss hvetemel,
1 dl melk,
1 krm salt,
2 krm sukker,
8 skiver bacin,
2 store tomater


Om en bruker ferdig stekte eller rå kyllinglår/klubber her er det samme. De som er ferdige trenger jo bare varmes opp.
Stuet mais er noe vi bare har prøvd for lenge siden og anbefales virkelig, skikkelig godt. Og som bildet viser brukte vi cherrytomater delt i 2 + bacon i biter ved siden av.
Kanskje en også kan ha i litt fløte i maisen slik at den virkelig blir smakfull, samt bruk ekte smør.


Fremgangsmåte

Brun kyllinglårene i nøttebrun margarin. La dem ettersteke under lokk på svak varme i ca. 20 minutter. kok opp maisen i dens egen kraft og margarin. Dryss hvetemelet over og spe med melken. la stuingen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær tomatene i skiver og stek dem sammen med baconskivene til disse er nesten sprø.
Anrett det hele på fat eller direkte på tallerken og server gjerne brød og salat som tilbehør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 139,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Lakseskiver med pinjekjerner og mais.

Lakseskiver med pinjekjerner og mais


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 01.09.2002
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

250 g laks
10 g grønn chili
5 g rød chili
5 g pinjenøtter
5 g leaf mustard, en type urter, karse el. l.
en halv bolle maiskorn
litt salt, MSG og maisstivelse



Fremgangsmåte

Skjær laksen i skiver og dryss over maisstivelse. Skjær grønn chili i skiver og stir-fry alle ingrediensene lett i olje. Tilsett salt, MSG og sukker. Dryss over pinjekjerner.

Egenskaper:
Fargerik og rik på smak med mørt og fint fiskekjøtt.

Nøkkelpunkt:
Ha ingrediensene sakte i woken og vær forsiktig med røring så fisken ikke blir løs.

Denne retten bruker pinjekjerner, maiskorn og laks på en harmonisk måte.
Ved siden av den delikate laksen har vi også de søte maiskorna og den rene smaken av pinjekjerner. Den passer for alle aldersgrupper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokte maiskolber.

Kokte maiskolber


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.04.2003
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av keem1201

Ingredienser

4 stk maiskolber
1 liter vann
4 ss smør
1 dash salt og pepper
4 baguetter



Fremgangsmåte

Maiskolbene bør spises når de er nyhøstede. Fjern dekkbladene og silkehår. Kok opp vann og la kolbene koke i 10-12 minutter til kornene er møre. Serveres varme med smør, salt, pepper og hvitløksbaguetter.

Bruk alternativt hermetiske maiskolber.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 203,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkesnurrer med maislapper.

Skinkesnurrer med maislapper


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.11.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g kokt sommerskinke, 8 store skiver
4 ss frisk basilikum

Maislapper:
300 g hermetisk mais
2 ss hvetemel
2 egg
1 vårløk
1/2 grønn paprika
1/2 rød paprika
2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss smør



Fremgangsmåte

1. Finhakk basilikum og dryss over skinkeskivene. Rull sammen og fest med en tannpirker. Del i to.
2. Pisk sammen hvetemel og egg, sil av maiskornene og bland i. Skjær vårløk og paprika i små terninger, bland i. Tilsett salt og pepper.
3. Ha smør i en varm stekepanne og ha to store spiseskjeer av maisrøren til hver lapp. Stek lappene ca 2 minutter på hver side, til de er gylne.
4. Server med stekte tomater.

Sprøstekt bacon i røren eller ved siden av smaker også godt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 112,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostegrill med bacon og maiskrem.

Ostegrill med bacon og maiskrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 stk pk Gilde Ostegrill
8 stk skiver Gilde Stjernebacon
1 stk pk tortillas
1 stk stor boks maiskorn
2 ss smør
2 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød paprika
2 dl kremfløte
½ ts cayenne
salt


En enkel rett i julestria, men den maiskremen er veldig god og passer fint inn her. Jeg tok bildet før jeg rullet sammen tortillalefsa, da det ble litt tykt og tortillaene bare revnet:) Bacon rundt pølser som stekes er godt og passer sammen med mye annet, også i vanlig pølsebrød med vanlig tilbehør.


Fremgangsmåte

Stek paprika, løk, hvitløk i smør. Ha over maiskorn og fløte. Kok det hele inn til en passe tykk konsistens.
Smak til med salt og cayennepepper.
Rull bacon rundt pølsene og stek i panne på middels varme slik at baconet blir sprøtt og fint. Anrett med tortilla

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 208,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Maissalat.

Maissalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.01.2012
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Bonduelle
Bildet er tatt av Bonduelle

Ingredienser

2 tynne purrer
1 grønn paprika
2 små squash
1 boks (425 g) Bonduelle Gourmet Mais
2 ss søt sennep
6 ss matolje
2 ss kryddereddik
Salt, grovkvernet pepper



Fremgangsmåte

Rens purrene. Skjær dem i fine ringer, som deretter skylles. Del paprikaen i to, fjern kjernen og skyll den sammen med squashen. Skjær alt dette i fine strimler. La maisen dryppe av og bland den med alle salatingrediensene. Anrettes på tallerkener.

Til dressingen røres sennep, olje og eddik sammen. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten og pynt med krydderurter etter behag. Serveres med varme bagetter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 81,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Maisbrød 1


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.10.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no

Ingredienser

3 1/2 dl maismel
3 1/2 dl siktet hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts salt
4 ss sukker
3 egg
6 ss smeltet smør
4 dl melk



Fremgangsmåte

Ha maismel, hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Skill eggene. Ha eggeplommer, smeltet smør og melk i melet og rør det sammen. Stivpisk eggehvitene. Vend inn forsiktig inn eggehvitene. Hell røren forsiktig over i en godt smurt brødform som rommer 1 1/2 liter. Sett formen på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 1 time. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 221,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Maistortilla.

Maistortilla


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.06.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

180 g maismel
1 ts salt
2 ss romtemperert smør
11/5 dl vann


Hjemmelagde tortillas av maismel setter en ekstra spiss på fredagstacoen! Server dem som taco, tostadas eller lag deilige nachochips.


Fremgangsmåte

1. Kna sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen til en bløt deig. Del deigen i 10 like store deler.
2. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller. Legg en bolle på et ark bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle til deigen er ca. 3 mm tykk og du har en liten rund lefse.

Er det vanskelig å kjevle ut helt runde lefser? Kjevle ut deigen til passe tykkelse og bruk deretter en tallerken til å skjære rundt. Da blir alle lefsene like store.
3. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i ca. 1 minutt på hver side.
4. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 231,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3352
Grillmat.Kjøttdeig.
Pannekaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.