Fotograf:
Matprat.no
Hjemmelagde tortillas av maismel setter en ekstra spiss på fredagstacoen! Server dem som taco, tostadas eller lag deilige nachochips. Oppskriften inneholder
229 Kalorier,
34 g Karbo,
4 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Maistortilla er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Maistortilla med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 229.04 | 771.86 | 77.19 | Kcal |
Protein | 4.21 | 14.19 | 1.42 | gram |
Karbohydrat | 33.85 | 114.07 | 11.41 | gram |
Kostfiber | 2.67 | 9.00 | 0.90 | gram |
Fett | 7.94 | 26.76 | 2.68 | gram |
Mettet fett | 4.77 | 16.07 | 1.61 | gram |
Salt | 2.14 | 7.21 | 0.72 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.85 | Kr 9.60 | Kr 0.96 | .- |
Hele oppskriften veier | 337 totalt | 337 pr porsj | 34 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,11 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
tortillas
1. Kna sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen til en bløt deig. Del deigen i 10 like store deler.
2. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller. Legg en bolle på et ark bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle til deigen er ca. 3 mm tykk og du har en liten rund lefse.
Er det vanskelig å kjevle ut helt runde lefser? Kjevle ut deigen til passe tykkelse og bruk deretter en tallerken til å skjære rundt. Da blir alle lefsene like store.
3. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i ca. 1 minutt på hver side.
4. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31485)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør
Innlagt dato:2014-06-08
Oppdatert dato:2014-06-08
Lesere:
5339 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift