10 gode ostekaker på sommeren


Oppdatertdato: 2020-08-03 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Ostekaker er populært men tar som regel litt tid å lages. Noen enkle og raske versjoner finnes da også. Flere av disse kakene bruker og sesongens frukt/bær, og her er med både jordbær, bringebær, kirsebær og blåbær ++. Dette er de 10 beste etter deres poeng, og de som er mest besøkt. Lykke til.


New York ostekake med jordbær


Prøv også New York ostekake med jordbær.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Ingredienser

18 stk digestive kjeks
100 g smør
4 beger kremost naturell
2 dl sukker
5 stk egg
4 ss sitronsaft
1 ts finrevet sitronskall

Rømmetopping:
3 dl lettrømme
3 ss sukker
½ ts vaniljeessens

Jordbærtopping:
500 g jordbær
1 ½ ss sukker


Denne ostekaken oppkalt etter byen den stammer fra, påstås å være en av de beste. Og med jordbærsaus og jordbær i skiver er saken klar!


Fremgangsmåte

Bunn:
Forvarm ovnen til 175 grader. Knus kjeksen - gjerne med kjøkkenmaskin - og bland sammen med smeltet smør. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter og trykk bunnen ned i springformen. Sett bunnen kaldt.

Pisk sammen kremost (bruk gjerne lett kremost), sukker, sitronsaft, finrevet sitronskall og egg til du får en jevn røre. Hell dette over bunnen og bak på midteste rille til ostemassen har 'satt' seg, ca. 50-60 minutter. Avkjøl.

Rømmetopping:
Pisk rømme, sukker og vaniljeessens godt sammen og hell over ostekaken. Kaken skal tilbake i ovnen til rømmetoppingen har stivnet, ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i ovnen med ovnsdøren åpen. Sett kaldt.

Jordbærtopping:
Skyll og rens jordbærene. Mos dem med en stavmikser og smak til med sukker. Du kan gjerne spare noen oppskårne jordbær som du legger på toppen av kaken.

Server ostekaken med jordbærsausen til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 246,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ostekake med skogsbær


Prøv også Ostekake med skogsbær.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

Bunn:
2 1/2 dl havrekjeks, i smuler
3 ss sukker
5 ss meierismør, smeltet
Fyll:
2 1/2 dl fruktyoghurt med skogsbær
2 beger ( a 125g) Snøfrisk Naturell
100 g melis
6 plater gelatin
2 ss helmelk
2 ts vaniljedråper
3 dl kremfløte
Pynt:
1 dl saft
2 plater gelatin
5 dl bær, f eks blåbær og tyttebær



Fremgangsmåte

Rund kakeform: 22 cm. i diameter
I stekeovnen: 175 grader C i ca. 15 minutter

Bland alt til bunnen og trykk den ut i smurt form. Stek bunnen gyllen. Avkjøl.

Rør osten myk med yoghurt og melis. La de seks gelatinen ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ostemassen, melk og vaniljedråper. Visp kremfløten og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet.

La de to gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt det i 1 dl kokende varm saft. Legg på bær og hell over gelatinsaften når den begynner å tykne.

Sett ostekaken kaldt til neste dag. Ta av ringen på kakeformen og server gjerne ostekaken med vispet krem til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 243,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Supergod ostekake!


Prøv også Supergod ostekake!.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.07.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kakemonsen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 pk. biscuit kjeks
150 gr. smeltet margarin

1 pk. sitrongele (halv mengde vann)
1 pk kremfløte
1 pk lettrømme
1- 1 1/2 tine kremost ananas/mandarin
150 gr. melis

1 pk. bringebærgele (halv mengde vann)


Vi lagde denne, men pyntet med jordbær. Ble litt stress da det var en av de varmeste dagene og geleen ble ikke helt stiv, men smaken er himmelsk


Fremgangsmåte

Knus kjeksen, bland den med den smeltede margarinen i en rund form.

Tilbered sitron gelen med halv mengde vann, la denne bli avkjølt.
Pisk fløten til krem, bland så i rømme,melis, ost og den avkjølte flytende geleen. Hell blandingen over kjeksen. Settes i kjøleskapet til den er stiv.
Lag bringebærgele med halv mengde vann og avkjøl noe før du heller den over den stivnede kaken. Settes igjen i kjøleskapet til geleen er stivnet.

Kilde:
Katrine

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 239,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Blåbær og limeostekake.

Blåbær og limeostekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

200 g fullkornkjeks med blåbær
70 g smør
6 stk gelatinplater
225 g sukker
3 dl kesam vanilje, 7,4 %
3 dl cottage cheese
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 stk lime
3 dl kremfløte
500 g frosne blåbær
Friske blåbær til pynt


Blåbær og lime gir en frisk smak på ostekaken. En litt annerledes variant.


Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter. Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

Fyll:
Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter.
I mens vispes sukker, vaniljekesam, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp.
Tilsett raspet limeskall og saften av 1 lime i ostemassen.
Smelt de oppbløtede gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen. Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.

Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser slik at det blir en glatt saus.
Pynt med f. eks friske blåbær og server med blåbærsaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 226,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostekake med bringebær og sjokolade.

Ostekake med bringebær og sjokolade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g digestive kjeks
40 g smør
100 g melkesjokolade
300 g kremost naturell
2 dl kremfløte
75 g sukker
150 g bringebær
smeltet sjokolade og friske bringebær til pynt


En enkel ostekake uten steking. Bringebær og sjokolade er er herlig blanding.


Fremgangsmåte

Smelt smøret.
Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen.
Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.
Sett porsjonsskålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis).
Rør sammen kremost, kremfløte og sukker i en bolle til massen blir glatt og jevn. Bruk gjerne en håndvisp.
Tilsett bringebær (friske eller frosne som er tint). Til slutt tilsettes den smeltede sjokoladen i en tynn stråle under omrøring.
Fordel ostemassen i porsjonsskålene eller en liten springform. Settes til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner. Ca 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre nedkjølingstid.

Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 330,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit sjokoladeostekake med bringebær.

Hvit sjokoladeostekake med bringebær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.07.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

Bunnen:
100 g valnøttkjerner
10 stk digestive kjeks
2 ss sukker
50 g smeltet smør

Fyll:
100 g hvit sjokolade
400 g kremost naturell
250 g kesam original
2 stk egg
1 dl sukker

Bringebærkompott:
400 g bringebær
1 dl sukker
2 ts potetmel

Pynt:
noen friske bringebær
noen mynteblader
evt. et dryss melis


En lekkerbisken av en dessertkake med bringebær og frisk mynte som garantert vil falle i smak hos dine gjester.


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°C.
Kjør valnøttkjerner, kjeks og sukker til en smuldremasse i en foodprosessor. Tilsett smeltet smør og bland sammen.
Trykk blandingen ut i en smurt form, 24 cm i diameter og stek bunnen i 10 minutter.
Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad.
Pisk sammen kremost, kesam, egg og sukker og rør i den smeltede sjokoladen.
Hell røren over kakebunnen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter til den stivner rundt kantene.
Avkjøl kaken.
Kok opp bringebær og sukker på svak varme. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Rør jevningen inn i bærene. Kok raskt opp til en kompott.
Avkjøl kompotten litt før den smøres utover den avkjølte kaken.
Pynt med friske bringebær og mynteblader og dryss gjerne litt melis over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 270,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,7.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oreo ostekake med bringebær og lime.

Oreo ostekake med bringebær og lime


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.06.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Freia
Bildet er tatt av Freia

Ingredienser

Bunn
24 stk Oreokjeks
75 gr smør

Mousse
600 gr Philadelphia Original
110 gr sukker
1 ts Freia Vaniljesukker
0.5 stk lime – kun skall
2 dl fløte
125 gr bringebær
4 plater gelatin
hakket Oreokjeks

Topping
5 dl lettrømme
130 gr sukker


En fantastisk frisk og god ostekake med Oreokjeks. Finnes det noe bedre selskap en deilig sommerkveld?

Tips:
Erstatt rømmetoppingen med gelé isteden. Bytt gjerne ut lime med sitron og bringebærene med feks. blåbær.


Fremgangsmåte

Bunn
Knus kjeksen fint i en kjøkkenmaskin med kniv, og bland sammen med smøret som er smeltet. Trykk jevnt ut i en springform. Sett kaldt.

Mousse
Pisk fløte stiv. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Rør kremosten myk med sukker, vaniljesukker og limeskall. Varm opp 2 ss av blandingen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen. Bland krem og kremostmasse, vend forsiktig inn gelatinblandingen, hakket Oreokjeks og til sist bringebær. Hell blandingen over kjeksbunnen og sett kaldt i 1 time

. Topping
Ha rømme og sukker i en kjele. Varm opp under omrøring til blandingen holder ca. 50 °C. Hell blandingen forsiktig over ostekaken og avkjøl i min. 2 timer før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 306,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også En litt sunnere ostekake.

En litt sunnere ostekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 ½ dl havregryn
1 plate kokesjokolade
1 pk gelépulver med bringebærsmak
1 beger cottage cheese
½ l fruktyoghurt med skogsbær


Med denne ostekaken kan du unne deg å skeie ut med bedre samvittighet.


Fremgangsmåte

Rist havregryn i tørr stekepanne til de er sprø.
Smelt sjokoladen i vannbad og rør den sammen med havregrynene.
Klem massen ut i en 24 cm springform. Dekk gjerne bunnen med bakepapir, da er kaken lettere å få ut av formen.
Lag gele med halv vannmengde. Avkjøl den, men pass på at den ikke stivner.
Mos cottage cheesen så den blir glatt og rør den sammen med yoghurten. Rør inn geleen og la det stå til det tykner. Hell ostemassen over havregrynsbunnen i formen, og la kaken stå i kjøleskap til den stivner.
Pynt med sesongens friske bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 163,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt ostekake.

Bakt ostekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.04.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

Bunn:
115 g smør
35 g hvetemel
100 g mandelmel
3 ss Sukrin
2 eggeplommer

Fyll:
250 g kremost, f.eks med smak av mandarin og ananas
3 dl lettrømme
2 1/2 dl SukrinMelis (170 g)
4 egg
1/2 sitron, saft og finrevet skall

Pynt:
Bringebær eller annen type frukt eller bær


Vår variant av den amerikanske ostekaken.


Fremgangsmåte

Lag bunnen ved å blande alle ingrediensene i en food processor og fordel deigen i en form, ca 24 cm i diameter. Forstek bunnen i 15 minutter ved 200 grader.

Rør sammen alt fyllet og hell det i den halvstekte bunnen. Stekes ved 150 grader til fyllet er stivt, ca 45 minutter.

Pynt med bær eller frukt. Kaken smaker best når den er lun, men kan også serveres kald.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 213,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostekake med hvit sjokolade og fruktgelé.

Ostekake med hvit sjokolade og fruktgelé


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.01.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Kakebunn
200 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
½ ts kanel eller kardemomme
75 g smeltet smør eller margarin

Fyll
3 stk Dr. Oetker Gelatinblader
2 ss sitronsaft
250 g kesam
200 g hvit sjokolade + 2 ts olje
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 dl kremfløte

Fruktgelé
4–5 dl hele frosne rips, bringebær, jordbær eller tyttebær
5 stk Dr. Oetker Gelatinblader
3 dl vann
1 dl sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Pynt
Frosne/ferske ripsklaser
Sitronmelisseblader



Fremgangsmåte

Bunn:
Klipp til bakepapir, og legg det i bunnen av en kakeform med løs bunn. Hakk kjeks med en foodprocessor eller knus dem i en plastpose med en kjevle.

Bland kanel og smeltet smør i kjeksmassen. Trykk blandingen godt ned på bakepapiret i bunnen av kakeformen.

Fyld:
Legg gletainbladene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i oppvarmet sitronsaft. La saften avkjøles til den er lunken.
Hakk sjokoladen, og tilsett olje. Smelt sjokoladen over vannbad. Bland til en jevn masse (oljen forhindrer sjokoladen i å klumpe).

Visp fløten godt og sett den til side. Bland kesam og smeltet sjokolade, og tilsett vaniljesukker og sitronsaften med gelatin. Tilsett kremen forsiktig litt og litt av gangen. Hell fyllet i kakeformen, og lag overflaten glatt og jevn. Dekk til kakeformen, og la kaken stå kaldt et par timer.

Fruktgelé:
Bløtgjør gelatinbladene til fruktgeléen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok 1 dl vann og sukker, og smak til med vaniljesukker. Klem vannet ut av geltainbladene, og løs dem opp i det varme sukkervannet.

Tilsett 2 dl kaldt van, og la blandingen avkjøles. Man kan også sette gryten i kaldt vann, så geléen blir raskere kald.
Blandingen begynner å bli stiv etter ca. 25 – 35 minutter. Legg de frosne bærene på kaken. Ha den lett stivnede geléen på kaken med en skje. Hvis blandingen er stivnet for mye, kan du varme den opp litt for å gjøre den mer flytende igjen. La kaken stivne på et kaldt sted.

Kaken er ferdig etter 3 timer, men oppbevares kaldt til servering. Ta forsiktig av springformen, og trekk kaken over på et serveringsfat ved hjelp av bakepapiret. Pynt kaken med ripsklaser og sitronmelisseblader like før servering.

Tips:
Du kan gjerne lage ostekaken dagen før servering. Du kan utelate fruktgeléen og i stedet pynte med friske bær eller syltet frukt før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 260,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3281






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.