Fotograf:Frukt.no En lekkerbisken av en dessertkake med bringebær og frisk mynte som garantert vil falle i smak hos dine gjester.
Oppskriften inneholder 270 Kalorier, 22 g Karbo, 5 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett ovnen på 175°C.
Kjør valnøttkjerner, kjeks og sukker til en smuldremasse i en foodprosessor. Tilsett smeltet smør og bland sammen.
Trykk blandingen ut i en smurt form, 24 cm i diameter og stek bunnen i 10 minutter.
Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad.
Pisk sammen kremost, kesam, egg og sukker og rør i den smeltede sjokoladen.
Hell røren over kakebunnen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter til den stivner rundt kantene.
Avkjøl kaken.
Kok opp bringebær og sukker på svak varme. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Rør jevningen inn i bærene. Kok raskt opp til en kompott.
Avkjøl kompotten litt før den smøres utover den avkjølte kaken.
Pynt med friske bringebær og mynteblader og dryss gjerne litt melis over til slutt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34135)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Innlagt dato:2018-07-18
Oppdatert dato:2018-07-18