Fotograf:Frukt.no En nydelig ostekake med bringebær i ostekremen og pyntet med jordbær. Passer godt som dessert på sommerfesten eller som kake til kaffen.
Sett stekeovnen på 175 grader C.
Smelt smør/margarin.
Knus kjeksen i en foodprosessor eller ha kjeksen i en pose og knus med kjevle.
Bland smøret i kjeksen.
Trykk blandingen ut i en smurt rund kakeform og stek bunnen midt i ovnen i 12 minutter.
Avkjøl.
Legg gelatinplatene i kaldt vann (følg anvisningen på pakken).
Varm opp bringebær under omrøring i en kjele sammen med halvparten av sukkeret. La det småkoke til bærene har blitt til en jevn fin masse.
Rør inn gelatinen inn i bringebærene. Avkjøl.
Pisk fløten til krem sammen med resten av sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem. Bland deretter inn den avkjølte bringebærmassen med geltain.
Fordel kremen jevnt over kakebunnen og sett kjølig i minimum 6 timer.
Skyll jordbærene og skjær dem opp til toppingen. Fordel over kaken.
Server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35260)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Innlagt dato:2020-07-25
Oppdatert dato:2020-07-25