10 sexy hovedretter til Valentin



Oppdatertdato: 2019-02-12 Tema: Valentin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Hovedretten i en sjekkemeny skal jo være høydepunktet, men både forrett og dessert spiller jo sin del av helheten. Hovedrett kan fort bli mye arbeid, så her er det er jo viktig at man velger seg en hovedrett med omhu. Og samtidig ikke en oppskrift man blir stappmett og trøtt av. Biff er jo en slager her sammen med lette fiskeretter og da særlig torsk/skrei. Det er bla 3 retter her med skrei og de er ikke alltid så veldig enkle å lage. Kylling passer også bra til en romantisk middag.

Noen andre sexy anbefalinger

10 sexy desserter til valentin


10 sexy forretter til valentin




Kjærlighetsskrei


Prøv også Kjærlighetsskrei.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.02.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Eksportutvalget for fisk (EFF)

Ingredienser

800 g skreifilet
0,5 stk sitron
salt og pepper
olje

Gulrotpuré
800 g gulrot
2 ss smør
2 ts ingefær, frisk
2 ss sitronsaft
salt og pepper

Sjysaus
6 ss smør, usaltet
2 ss soyasaus
2 fedd hvitløk
balsamicoeddik
sitronsaft

Tilbehør
2 stk squash


Hvis du vil fortelle din kjære noe med middagen du lager, skal du velge kjærlighetsfisken skrei. I denne oppskriften er også tilbehøret hjertelig!


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær skrei i serveringsstykker, press saften av sitron over og krydre lett med salt og pepper.
Ha litt olje i en ildfast form, legg fiskestykkene i formen med skinnsiden opp. Stek i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.

Gulrotpuré
Kok gulrøttene møre i saltet vann. Hell ut nesten alt kokevannet, men la det være et noen spiseskjeer igjen.
Mos gultøttene i kjelen sammen med smør og revet ingefær. Varm opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Sjysaus
Smelt usaltet smør i en kjele til det nesten er nøttebrunt. Tilsett soyasaus, finhakket hvitløk, noen dråper balsamicoeddik og sitronsaft.

Tilbehør
Del squash på langs i tykke skiver.
Stans ut små hjerter og damp dem i litt lettsaltet vann i ca. 2-3 minutter. Server bakt skrei med gulrotpuré, sjysaus og dampede squashhjerter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 82,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Biff med brie


Prøv også Biff med brie.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 27.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 biffer a 180 g (mørbrad, ytre-eller indrefilet)
2 ss smør /margarin
ca. 1/2 ts salt
ca. 1/4 ts pepper
2 skiver bifftomat
ca. 100 g brie
1 ss pinjekjerner



Fremgangsmåte

1. Krydre biffene og stek de på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Rist pinjekjernene forsiktig i panna noen sekunder mens biffene stekes.

2. Snu biffene, og legg en skive bifftomat og en god ostebit på hver biff. Strø pinjekjernene på osten.

3. Legg lokk på panna og la det steke ca. 2 min. Server med en grønn salat .

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 192,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Biff av indrefilet med pannestekt asparges og øste


Prøv også Biff av indrefilet med pannestekt asparges og øste.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

800 g indrefilet av storfe
1 ss olje
1 ts smør
1 ts nykvernet sort pepper
1 1/2 ts salt

Pannestekt asparges og østerssopp:
16 grønne asparges
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
8 østerssopp, eller annen god sopp

Mandelpotetpuré:
600 g mandelpoteter
2 dl melk
2 ss smør
1/2 ts nykvernet pepper
1/2 ts salt

Soppsaus:
200 g sjampinjong
1 sjalottløk, finhakket
1 ts smør
1 ts olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2 dl buljong/kraft
1 dl fløte
1 ss rømme



Fremgangsmåte

1. Del indrefileten i 4 like store biffer. Stek på middels sterk varme i ca. 3 minutter på hver side. Dryss over salt og pepper. Skru ned varmen, og la dem hvile på svak varme noen minutter før serverering.

2. Skrell den nederste delen av aspargesen. Skjær østerssoppen i skiver. Vend asparges og østerssopp i litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek på middels god varme i panna, eller bruk en grillpanne.

3. Skrell og kok potetene. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper.

4. Del sjampinjongene i 4 og brun dem i panna med smør og olje, sammen med sjalottløk. Smak til med salt og pepper. Tilsett buljong og fløte, kok inn til du får en saus med passe tykk og fin konsistens.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 98,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Stekt ris med laksecurry.

Stekt ris med laksecurry


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

100 g laks
100 g kokt /dampet ris
2 egg
1/3 ts middels sterk karri
1/2 løk
1 grønn paprika
1/2 ss hvetemel
1 ss smør
1/2-1 l vann


Opprinnelig var dette en enkel rett, men vi fikk prøve ut ett par ting her, samt at vi brukte indisk currypaste fra masalamgic. Dette ble en veldig bra kombinasjon som smaker herlig. Fløte sammen med karripaste er godt.
Det er viktig her å smake til med salt og pepper. Dvs smak på risen og sausen med en liten skje, og ha i salt/pepper etter behov.


Fremgangsmåte

Begynn med å gjøre ferdig risen. Hakk løk og hvitløk. Stek det blankt i en panne med litt smør. Ha i risen og rør den inn med en tregaffel. Stek noen minutter.
Ha så i piskede egg, curry paste og rør godt. La alt steke til det er godt og varmt. Smak til med salt og pepper. Server ved siden av laksen.

Laks med currysaus
Del opp laks, paprika og eple i biter. Varm litt olje i en stor panne. Ha i fisken i den ene siden og grønnsaken i den andre. La alt bli gjennomstekt. Rør så forsiktig inn curry i grønnsakene + spe med fløte. La det surre litt til det tykner. Smak til med salt og pepper. Rør så alt sammen, dvs fisk og grønnsaker. Ha litt kinakål over og la stå 1-2 minutter før servering.

Server med risen

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asparges og rekepai.

Asparges og rekepai


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Paiskall:
2 1/2 dl hvetemel
100 g smør
2 ss vann

Fyll:
1/2 boks cottage cheese
1/2 boks lettrømme
1/2 dl finhakket fersk basilikum
8 soltørkede tomater, finhakket
1 bunt grønn asparges
500 g reker med skall eller
250 g rensede reker
1 salathode
150 g krepsehaler
1 sitron, i skiver
dill


En smakfull og litt annerledes pai som egner seg til et lett måltid, med overraskende god smak. Denne er kald og det kan og brukes ferdig paideig om en ønsker det.


Fremgangsmåte

Paiform, ca. 24 cm i diameter I stekeovnen: 225 °C, ca. 15–20 minutter.

Bland alle ingrediensene til paibunnen i en food processor og kjør raskt til deigen samler seg. Ha deigen i plast og sett den kaldt ca. 30 minutter.
Trykk deigen ut i paiformen, godt opp langs kanten. Prikk skallet med en gaffel og stek det. Avkjøl paiskallet.
Bland sammen cottage cheese, rømme, basilikum og tomater. Legg dette i bunnen av paiskallet. Kok asparges knapt myke i lettsaltet vann og la den renne av.
Rens reker og legg reker, asparges, salatblader og krepsehaler vekselvis rundt oppi paien. Pynt med sitronskiver og frisk dill.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 129,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kongekrabbe & Gudekveite med persille.

Kongekrabbe & Gudekveite med persille


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.05.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Ragge Strand

Ingredienser

4 ledd fra kokt Kongekrabbe (det innerste leddet mot hodet)
4 skiver fersk Kveite, skåret diagonalt
1 stor bunt persille
1 dl tørr hvitvin
1 ss finhakket sjalottløk
100 gram smør
50 gram lakserogn
salt og hvitpepper fra kvern



Fremgangsmåte

Denne retten forener noen av de mest luksuriøse råstoffene Norge kan levere: Kongekrabbe og kveite.

1) Rens bladpersillen, skyll i kaldt vann og kok i godt saltet vann i 3-4 minutter. Avkjøl i isvann og kjør i blender til fin puré med noen dråper av vannet.
2) Rens krabben ut av klørne og plukk krabbekjøttet fint.
3) Lag en reduksjon på sjalottløk og hvitvin. Kok inn til compote. Tilsett en spiseskje vann og pisk inn smøret over varmen. Smak til med salt og hvitpepper.
4) Ha krabbekjøttet i en kasserolle og tilsett persillepureen. Varm opp uten å koke, og tilsett den varme smørsausen. Hold dette varmt.
5) Stek fisken lett i teflonpanne og kun på en side. Dryss på salt og hvitpepper. Ha den varme persille-krabbesausen på glovarme tallerkener. Legg fiskefileten på sausen og avslutt med lakserogn rundt eller på fisken.

Oppskriften er fra Eyvind Hellstrøms nye bok:
"Bagateller for livsnytere"

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 23,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei til valentine.

Skrei til valentine


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 27.03.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Petter Berg

Ingredienser

400 g skreifilet
1 ts salt
2 ts sitron
olje
smør

Selleripuré
300 g sellerirot
2 ss smør
1,5 dl kremfløte
salt og pepper

Rød salsa
0,5 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 stk chilipepper, rød
2 ss sitron
1 ss olivenolje
0,5 ts spisskummen, malt
0,5 ts koriander, malt
1 ss persille, frisk
salt

Tilbehør
brød


Når sesongen endelig er her bør du gripe muligheten! Dette er en oppskrift på stekt skrei som passer til en romantisk middag for to, der salsaen setter en spiss på måltidet.


Fremgangsmåte

Skjær skreifilet i to jevnstore stykker.
Tilsett salt og drypp sitronsaft over.
Stek skreifiletene i en blanding av olje og smør i ca. 2 minutter på hver side, til den er så vidt gjennomstekt.
Det er viktig at varmen ikke er for sterk og at skreifilet ikke steker for lenge, for da blir den tørr.

Selleripuré
Skrell og skjær selleri i terninger.
Surr dem i smør uten at de blir brune, i ca. 3—4 minutter.
Hell på så mye kremfløte at det står halvt opp på sellerien. Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter. Mos den og smak til med salt og pepper. Hold den varm.

Salsa
Mos hermetiske tomater, tomatpuré, sjalottløk, hvitløk og rød chilipepper til en jevn puré.
Tilsett sitron, olivenolje, malt spisskummen og koriander. Gi salsaen et oppkok og la den surre under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og rør inn persille like før servering.

Anrett skreifileten på en seng av selleripuré og legg rød salsa rundt. Server med sprø hjertetoast.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt reinsdyrfilet med potetkrem, sellerirot, steinsoppragu og potetchips..

Helstekt reinsdyrfilet med potetkrem, sellerirot, steinsoppragu og potetchips.


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

500 g ytrefilet av reinsdyr
½ stk saft av sitron
ca 10 g vilt kryddermiks eller div. friskeurter
2 ss smør

Potetkrem
500 g potet
2 ss smør
2 dl melk
1 ts salt
½ ts kajennepepper

Sauser
1 dl innkokt kraft fra koking eller utblandet viltfond
100 g løk
2 ss sukker
3 dl rødvin
2 ss usaltet meierismør
1 ts salt

Kremet saus
1 dl kremfløte
10 g rognebær gele

Smørstekt sellerirot
200 g knollselleri (sellerirot)
100 g loff
1 ss solsikkeolje
2 ss smør

Steinsoppragu
1 stk sjalottløk
300 g steinsopp
2 ss smør
2 båt hvitløk
4 ss hakket frisk kjørvel eller frisk bladpersille
4 stk frisk sjampinjong

Potetchips
2 stk potet
2 dl solsikkeolje


Her presenterer vi en hovedrett med smaker fra Nord-Norge. Oppskrift av Roy Magne Berglund


Fremgangsmåte

Krydre kjøttet med salt, pepper og viltkrydderblanding fra Judiths urtehage i Kabelvåg. Brun det raskt i olje og smør og legg det over i langpanne. Stekes på 160 °C til en kjernetemperatur på 58 °C. La kjøttet hvile før du skjærer i det.

Skrell og kutt potetene i terninger. Kok dem i vann til de er møre og press dem gjennom en potetpresse eller en sikt. Rør smøret inn i potetmassen, og rør så inn melken til en jevn masse. Smakes til med salt og cayennepepper.

Lag en reduksjon på finsnittet løk, sukker og en fyldig rødvin. Tilsett god, innkokt kraft eller fond.
Kokes sammen ca 20 minutter og siles. Pisk inn terninger med usaltet smør og smak til med salt og pepper. Ta av 1/3 av sausen og bland inn lett oppisket fløte og rognebærgelé.

Sellerirot og lyst brød skjæres i små biter og stekes gylne på middels varme. Smakes til med salt og pepper.
Finhakk sjalottløk og bland med steinsopp kuttet i små terninger. Stekes i smør. Finnhakket hvitløk og kjørvel has i mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.
Skjær mønster i sjampinjongene, ved å skjære ut tynne båter/skiver. Stek dem deretter i smør. Krydre med salt og pepper. Sjampinjongene anrettes på steinsoppraguen.
Skjær tynne skiver av kokefastepoteter, du trenger ca. tre skiver til hver porsjon. Friter skivene i solsikkeolje på 160 °C til de er gylne. Krydre med salt og pepper. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 163,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei Bourgogne.

Skrei Bourgogne


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.03.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Audun Aagre

Ingredienser

600 g skrei, ryggfilet
1 dl solsikkeolje
4 ss smør
5 fedd hvitløk
timian
salt, grovt

Potetpuré med røykt skrei
200 g røykt torskefilet
500 g mandelpotet
1 fedd hvitløk
2 dl olivenolje
50 g smør
2 dl fløte
1 ts sitron
salt
pepper

Syltet sopp og stekt bacon
2 stk portobellosopp
2 dl kyllingkraft
2 dl vann
1 dl soyasaus
2 ss sherryeddik
200 g bacon
vårløk
olje

Glaserte gulrøtter
250 g gulrot
1 ts sukker
1 ts sitron
smør
bladpersille

Bourgognesaus
0,25 stk rødløk
1 dl sherryeddik
4 dl rødvin
2 dl oksekraft
1 ss smør


Denne retten er en smaksopplevelse av de sjeldne. Stekt skrei med tilbehør som syltet sopp, stekt bacon, potetpuré og saus av rødvin. Må prøves!


Fremgangsmåte

Skrap skinnet på skreien og behold det på.
Skjær ut ryggstykket av fileten og del det i porsjonsstykker. Dryss grovt salt over og la dem ligge i ca. 20 minutter.
Skyll skreistykkene i kaldt vann og tørk dem lett med tørkepapir. Ha solsikkeolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned til de er gylne.
Tilsett smør samt hakket hvitløk og timian. Trekk stekepannen til side, snu skreistykkene i smøret og la dem trekke i smøret til skreien flaker seg.

Potetpuré med røkt skrei
Kok potetene sammen med hakket hvitløk og press gjennom sikt. Bland inn olje, smør og fløte og smak til med salt og pepper. Vend inn presset sitronsaft og røkt skrei i biter.

Syltet sopp og stekt bacon
Rens portobellosopp ved å kutte vekk roten. Snitt soppene og stek dem gylne i olje.
Tilsett kyllingkraft, vann, soyasaus og sherryeddik, la det trekke på lav varme i ca. en halv time før du lar det avkjøle.
Varm opp igjen rett før servering, og tilsett grovhakket vårløk og stekte baconterninger. Spar gjerne litt bacon til Bourgognesausen.

Glaserte gulrøtter
Skjær gulrot i skiver og kok dem lett i saltet vann.
Smelt sukkeret i en kasserolle og tilsett litt smør og presset sitronsaft. Blandingen skal være tykk.
Vend gulrøttene i glasuren og tilsett hakket bladpersille.

Bourgognesaus
Kok grovhakket rødløk i sherryeddik. Tilsett rødvin og kok dette inn til du har en fjerdedel igjen.
Ha på oksekraft og kok inn til du har en tredel igjen.
Tilsett brunet smør og rør sammen. La den gjerne trekke med litt av baconet fra tilbehøret.
Server skreien på en seng av sopp, bacon og gulrøtter. Legg potetpuré og hell saus ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 166,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Butter Chicken.

Butter Chicken


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.10.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 kyllingbryst-fileter i store biter
1 1/2 ts. knust ingefær
4 ts. knust hvitløk
salt
1 ts. chili-pulver (NB! Dette er australsk chilipulver, som er ca. 3 ganger sterkere enn norsk)
2 ts. garam masala
200 g. naturell youghurt
2 ss. frisk sitronjuice
evt. noen dråper rød matfarge

Saus:
2 bokser hermetiske tomater
4 hvitløksbåter
10 g. frisk ingefær
1 ts. garam
4 ts. sukker
200 g. kremfløte
150 g. smør
1/2 plante frisk


Denne smaker utrolig godt. Og det er heller ikke så mye arbeid. Husk å bruk skikkelig smør, fløte og yoghurt.


Fremgangsmåte

Oppskriften stammer fra 'Turban Indian Restaurant' i Melville, Australia.

Plasser kyllingbiter i en bolle og tilsett salt, ingefær, hvitløk, chilipulver og sitronjuice. Bland godt.
Tilsett yoghurt, garam masala og evt. rød frage. Mariner i minst 20 minutter.

Stek kyllingen på grill eller i panne. Ikke press på stykkene ellers vil saften forsvinne.

Saus:
Hakk ingefær og hvitløk og ha det oppi sammen med tomatene. Plasser purèen i en gryte og tilsett smør. Kok purèeen til den blir tykk som saus. Ha i fløte, sukker, garam masala, fenugreek-blader og salt og kok i ett minutt etter at det har begynt å koke. Ha i kyllingen og ha over masse hakket koriander. Server med safranris og nanbrød..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3205







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.