Valentin er denne uka og det er tid for å briljere på kjøkkenet med erotisk, sexy og søt mat. Og her er en bunke med desserter som burde oppfylle de fleste ønsker samt at de ikke er så vanskelige å lage. Personlig vil jeg anbefale noe lett som en sorbet eller faktisk en liten sjokoladekake eller fondant. Men det er litt avhengig av hvor mye arbeid du vil legge i dette. Men om sjansen er stor for en senere seriøs date så kan en jo gjøre litt arbeid her.
Noen andre sexy anbefalinger
Jordbærsorbet
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
20.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
0,5 ltr. vann
4 ss sukker
2 dl mosede jordbær
saften av 1/2 sitron
1 eggehvite
3 ss sukker
Fremgangsmåte
Vann og sukker kokes til en sirupslignende væske. Avkjøles helt. Tilsett mosede jordbær og sitronsaft. Inn i fryseren et par timer. Rør i sorbetmassen av og til. Eggehvite og sukker piskes stiv og røres inn i den halvfrosne sorbetmassen. Fryses så ferdig.
Sorbeten anrettes i
egnede glass. Champagne eller hvitvin kan evt. helles over like før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
54,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladefondant med blåbærsorbet
Antall porsjoner =
12Dato lagt inn eller oppdatert
08.08.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
250 g smør
215 g sjokolade
5 stk eggeplomme
5 stk egg
200 g sukker
110 g hvetemel
Blåbærsorbet
½ stk sitron
200 g dypfryste blåbær
flytende 1 ss honning
150 g melis
varmt 3 ss vann
Sjokoladefondant med flytende sjokolade er rett og slett nydelig! Prøv gjerne sammen med litt hjemmelaget blåbærsorbet og stivpisket crème fraîche.Fremgangsmåte
Del smør og sjokolade i grove biter, og smelt over vannbad.
Rør sammen eggeplommer, egg, sukker og mel. Tilsett sjokoladesmøret. Fyll massen i godt smurte aluminiumsformer eller muffinsformer til de er 2/3 fulle.
Stekes i ovnen på 200 °C i ca 7 minutter. De skal være faste utenpå og flytende inni.
Blåbærsorbet
Press saften av sitron i en bolle, og tilsett alle ingrediensene. Miks alt sammen i en hurtigmikser.
Sett blandingen i en fryser i minimum 1 time.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
355,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladeparfait med bringebær
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.07.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 dl kremfløte
4 dl bringebær
3 stk eggeplomme
1 dl melis
2 ts kakaopulver
½ plate grovt revet sjokolade (ca. 0,5 dl)
Enkel dessert med bringebær som du lager på et blunk og setter i fryseren til gjestene kommer.Fremgangsmåte
Pisk fløten stiv.
Mos halvparten av bringebærene og rør dem sammen med eggeplommene, melis og kakao.
Bland bærblandingen med kremen og hell i 4 glass og la glassene stå 3-4 timer i fryseren.
La glassene stå ca. 30 minutter i kjøleskapet før servering.
Pynt med revet sjokolade og resten av bringebærene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
285,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Karamelliserte fikener med champagne-sabayonne
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.04.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
200 g sukker
1 dl vann
8 friske fiken
Sabayonnesaus:
4 eggeplommer
60 g sukker
1 1/2 dl musserende vin
Fremgangsmåte
Smelt sukkeret lysebrunt og ha forsiktig i vannet. Ta kjelen av varmen, hold fikenene i stilken og dypp én og én fiken ned i karamellen. Dypp dem raskt i isvann så karamellen blir hard.
Visp sammen eggeplommer, sukker og vin. Sett bollen over kokende vann, og visp til sausen er tykk og kremaktig. Server den varm sammen med fiken og krumkaker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
176,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Panna Cotta med bringebærkrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
HansIngredienser
Panna Cotta:
5 dl. kremfløte
35 g. sukker
½ stang vanilje, strimlet på langs
6 g.
gelatin , (3 stk)
2 ss. rom eller cognac
Fruktsaus:
2-3 kiwi
1 ss. melis
½ dl. Spumante (Italiensk mousserende vin)
2 ss. sambucca
Bringebærcrème:
200 g. bringebær, evt. frosne
1 ss. melis
½ dl. Spumante (Italiensk mousserende vin)
2 ss. alchermes likør, eller solbær - bringebærlikør
Pynt:
melis til pynt av tallerkner
20 røde pyntebær, skåret i halve (f.eks. vinnruer, kirsebær, bjørnebær etc.)
4 mynteblader
4 vifter av frisk frukt (f.eks. melon, kiwi, jordbær etc.)
En av mange måter å lage panna cotta på. Selv om grunnoppskriften er felles, så er det mange måter å pynte disse på, og flere typer tilbehør.Fremgangsmåte
Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Kok under konstant omrøring fløte, sukker og vanilje i en gryte i ca. 3 minutter. Avkjøl litt, fjern vaniljestang. Rør gelatin og rom i.
Fyll porsjonsformene halvt opp med fløten. Sett dem i kjøleskapet i 15-30 minutter, til fløten er stivnet litt. Lag nå en pynterand i formene med de halverede bær, langs formene, og fyll den resterende fløte i. Settes tilbake i kjøleskapet i minimum 2 timer.
Bringebærkrem:
Bringebær, Spumante og melis, blendes fint i food-processor. Smakes til med alchermes likør.
Kiwikrem:
Skrell kiwifruktene og blend dem i food-processoren, sammen med Spumante og melis. Smak til med Sambuca.
Annretning:
Dryss fire flate tallerkjerner med melis. Pynt med bringebærkrem. Sett panna cottaen i bringebærkremen. Ha kiwikremen på panna cottaen, pynt med mintblade og pyntebær og arranger fruktviftene.
Tips:
for lettere å løsne panna cotta fra formen, settes formene litt i varmt vann og løsnes lett med en kniv.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
183,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pannacotta med bærmousse
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3/4 l kremfløte
75 g sukker
kornene fra en vaniljestang
4 blader gelatin
Bærmousse:
300 g friske el. frosne jordbær el. bringebær
sukker
Pannacotta med forskjellige bær er bare nydelig.Fremgangsmåte
Fløte, sukker og vaniljekorn kokes noen få minutter. Gelatin has direkte i den kokende fløte, og skal altså ikke stå i bløt først.
Pisk i gryten til gelatinen er smeltet. Fløtedesserten fordeles i 4 porsjonsskåler eller glass. Settes kaldt. Serveres med blendede bær smakt til med sukker og pyntes med sjokolade, valnøtter el. bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
271,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Dessertpannekaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.04.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 dl hvetemel
1 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
litt salt
4 egg
2 eggeplommer
3 1/2 dl melk
1/2 dl kremfløte
1 ss konjakk (kan sløyfes)
1 ss smeltet smør
Tilsetninger:
1/2 pl smeltet sjokolade,
1 liten appelsin,
1 revet gulrot
kesam
pistasjnøtter
iskrem
jordbær
kanel
kremost med ananas
kremfløte
Her er 3 forskjellige pannekaker ut fra en deig. Dette er dessertpannekaker.Fremgangsmåte
Bland først alt det tørre. Pisk inn egg, eggeplommer, og spe med melk, fløte, konjakk og smeltet smør til en glatt røre. Del røren i tre mindre boller. La røren svelle ca. 20 minutter.
Tilsetninger:
1. Tilsett revet appelsinskall (1 liten appelsin) i røren. Stek tynne pannekaker, rull sammen og skjær dem i biter på skrå. Legg på en klatt kesam i midten og pynt med skinnfrie appelsinbåter og hakket pistasjnøtter.
2. Stek små pannekaker. Ha på litt sjokoladesaus og legg på en liten kule is. Pynt med jordbær.
3. Tilsett revet gulrot i røren (1 gulrot) og et lite dryss med kanel. Stek tynne pannekaker og rull dem sammen. Skjær dem i trekanter. Rør kremost med ananas mykt med litt fløte.
Legg/sprøyt litt krem på hver bit. Pynt med litt revet gulrot.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
208,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sabayon-gratinert frukt og bær
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
24.06.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Sabayonsaus
6 eggeplommer
6 ss sukker
3 ss likør, søt dessertvin eller limejus
2-3 ss crème fraîche
350 g friske bær eller frukt etter lyst og tilgang
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 250 °C eller sett på grillelementet.
Pisk eggeplommer, sukker og vin/jus luftig og
kremete over vannbad, dvs i en bolle over en kjele
med vann som koker. Bland inn crème fraîche. Fordel
bærene i ildfaste skåler og legg kremen over. Sett
skålene høyt i ovnen til kremen har fått litt farge.
Følg med dem hele tiden! Server med én gang.
Tips
Desserten blir best med friske bær, men det går også
fint an å bruke frosne. Bruk det du liker best, og
varier med biter av ananas, mango, appelsin, litchi og
pasjonsfrukt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fersken på nøttebunn med champagnesaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.03.2012Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
150 g revet mandelmasse eller ekte marsipan
2 egg
100 g bløt nougat
4 ferskenhalvdeler
”Champagnesaus”:
2 dl tørr musserende vin
2 ts maisenna stivelse
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1+1 dl kremfløte
50 g smør
Pynt:
150 g fryste bringebær
1/2 dl vann
1/2 dl Dansukker Sukker
Fremgangsmåte
Visp mandelmasse og egg til en jevn masse i en mikser. Ha deigen over i 4 godt smurte porsjonsformer. Stek dem i ovnen på nederste rille i 175 grader i ca 15 minutter. Hvelv ut bunnene på et bakepapir. Fordel nougaten over de varme bunnene.
Bland sammen vin, maisenna, sukker, sirup og en desiliter kremfløte i en kjele og kok opp under omrøring. Tilsett smøret og rør om til det er smeltet. Avkjøl sausen. Visp den gjenværende kremfløten og vend den inn i når sausen er kald. Bland bringebær, vann og sukker i en kjele. Kok opp og la den koke i et halvt minutt. Sil den gjennom en melsikt og avkjøl den.
Legg en ferskenhalvdel på hver bunn som så settes på 4 asjetter. Pynt med bringebærsausen og server ”champagnesaus” til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
260,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Valentinsmuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.01.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
4 1/4 dl hvetemel
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
2 ts bakepulver
1 egg
1 3/4 dl melk
1/2 dl olje
Pynt
2 dl Dansukker Melis
1 ts vann
rød konditorfarge
1 ts flytende margarin
geléhjerter
Søte muffins med røde hjerter til valentinsFremgangsmåte
Rør sammen alle ingrediensene. Hell over i muffinsformer. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter.
Bland sammen melis, vann, konditorfarge og margarin til en jevn glasur. Spe med litt vann hvis glasuren blir for tykk. Smør glasuren på muffinsene. Legg ett geléhjerte på hver muffins.
Variasjon:
Skjær et hjerteformet lokk av muffinsen, og fyll den med fromasj eller krem smaksatt med syltetøy eller bær. Legg på plass hjertelokket.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
318,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
57,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3206