10 sexy desserter til Valentin



Oppdatertdato: 2019-02-13 Tema: Valentin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Valentin er denne uka og det er tid for å briljere på kjøkkenet med erotisk, sexy og søt mat. Og her er en bunke med desserter som burde oppfylle de fleste ønsker samt at de ikke er så vanskelige å lage. Personlig vil jeg anbefale noe lett som en sorbet eller faktisk en liten sjokoladekake eller fondant. Men det er litt avhengig av hvor mye arbeid du vil legge i dette. Men om sjansen er stor for en senere seriøs date så kan en jo gjøre litt arbeid her.

Noen andre sexy anbefalinger

10 sexy forretter til valentin


10 sexy hovedretter til valentin




Jordbærsorbet


Prøv også Jordbærsorbet.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 20.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

0,5 ltr. vann
4 ss sukker
2 dl mosede jordbær
saften av 1/2 sitron
1 eggehvite
3 ss sukker



Fremgangsmåte

Vann og sukker kokes til en sirupslignende væske. Avkjøles helt. Tilsett mosede jordbær og sitronsaft. Inn i fryseren et par timer. Rør i sorbetmassen av og til. Eggehvite og sukker piskes stiv og røres inn i den halvfrosne sorbetmassen. Fryses så ferdig.

Sorbeten anrettes i egnede glass. Champagne eller hvitvin kan evt. helles over like før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 54,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sjokoladefondant med blåbærsorbet


Prøv også Sjokoladefondant med blåbærsorbet.

Antall porsjoner = 12
Dato lagt inn eller oppdatert 08.08.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

250 g smør
215 g sjokolade
5 stk eggeplomme
5 stk egg
200 g sukker
110 g hvetemel

Blåbærsorbet
½ stk sitron
200 g dypfryste blåbær
flytende 1 ss honning
150 g melis
varmt 3 ss vann


Sjokoladefondant med flytende sjokolade er rett og slett nydelig! Prøv gjerne sammen med litt hjemmelaget blåbærsorbet og stivpisket crème fraîche.


Fremgangsmåte

Del smør og sjokolade i grove biter, og smelt over vannbad.
Rør sammen eggeplommer, egg, sukker og mel. Tilsett sjokoladesmøret. Fyll massen i godt smurte aluminiumsformer eller muffinsformer til de er 2/3 fulle.
Stekes i ovnen på 200 °C i ca 7 minutter. De skal være faste utenpå og flytende inni.

Blåbærsorbet
Press saften av sitron i en bolle, og tilsett alle ingrediensene. Miks alt sammen i en hurtigmikser.
Sett blandingen i en fryser i minimum 1 time.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 354,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sjokoladeparfait med bringebær


Prøv også Sjokoladeparfait med bringebær.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.07.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3 dl kremfløte
4 dl bringebær
3 stk eggeplomme
1 dl melis
2 ts kakaopulver
½ plate grovt revet sjokolade (ca. 0,5 dl)


Enkel dessert med bringebær som du lager på et blunk og setter i fryseren til gjestene kommer.


Fremgangsmåte

Pisk fløten stiv.
Mos halvparten av bringebærene og rør dem sammen med eggeplommene, melis og kakao.
Bland bærblandingen med kremen og hell i 4 glass og la glassene stå 3-4 timer i fryseren.
La glassene stå ca. 30 minutter i kjøleskapet før servering.
Pynt med revet sjokolade og resten av bringebærene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 290,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pannacotta med bærmousse.

Pannacotta med bærmousse


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3/4 l kremfløte
75 g sukker
kornene fra en vaniljestang
4 blader gelatin

Bærmousse:
300 g friske el. frosne jordbær el. bringebær
sukker


Pannacotta med forskjellige bær er bare nydelig.


Fremgangsmåte

Fløte, sukker og vaniljekorn kokes noen få minutter. Gelatin has direkte i den kokende fløte, og skal altså ikke stå i bløt først.
Pisk i gryten til gelatinen er smeltet. Fløtedesserten fordeles i 4 porsjonsskåler eller glass. Settes kaldt. Serveres med blendede bær smakt til med sukker og pyntes med sjokolade, valnøtter el. bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 277,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dessertpannekaker.

Dessertpannekaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.04.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 dl hvetemel
1 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
litt salt
4 egg
2 eggeplommer
3 1/2 dl melk
1/2 dl kremfløte
1 ss konjakk (kan sløyfes)
1 ss smeltet smør

Tilsetninger:
1/2 pl smeltet sjokolade,
1 liten appelsin,
1 revet gulrot
kesam
pistasjnøtter
iskrem
jordbær
kanel
kremost med ananas
kremfløte


Her er 3 forskjellige pannekaker ut fra en deig. Dette er dessertpannekaker.


Fremgangsmåte

Bland først alt det tørre. Pisk inn egg, eggeplommer, og spe med melk, fløte, konjakk og smeltet smør til en glatt røre. Del røren i tre mindre boller. La røren svelle ca. 20 minutter.

Tilsetninger:
1. Tilsett revet appelsinskall (1 liten appelsin) i røren. Stek tynne pannekaker, rull sammen og skjær dem i biter på skrå. Legg på en klatt kesam i midten og pynt med skinnfrie appelsinbåter og hakket pistasjnøtter.

2. Stek små pannekaker. Ha på litt sjokoladesaus og legg på en liten kule is. Pynt med jordbær.

3. Tilsett revet gulrot i røren (1 gulrot) og et lite dryss med kanel. Stek tynne pannekaker og rull dem sammen. Skjær dem i trekanter. Rør kremost med ananas mykt med litt fløte.
Legg/sprøyt litt krem på hver bit. Pynt med litt revet gulrot.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 208,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamelliserte fikener med champagne-sabayonne.

Karamelliserte fikener med champagne-sabayonne


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

200 g sukker
1 dl vann
8 friske fiken

Sabayonnesaus:
4 eggeplommer
60 g sukker
1 1/2 dl musserende vin



Fremgangsmåte

Smelt sukkeret lysebrunt og ha forsiktig i vannet. Ta kjelen av varmen, hold fikenene i stilken og dypp én og én fiken ned i karamellen. Dypp dem raskt i isvann så karamellen blir hard.

Visp sammen eggeplommer, sukker og vin. Sett bollen over kokende vann, og visp til sausen er tykk og kremaktig. Server den varm sammen med fiken og krumkaker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 176,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panna Cotta med bringebærkrem.

Panna Cotta med bringebærkrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Hans

Ingredienser

Panna Cotta:
5 dl. kremfløte
35 g. sukker
½ stang vanilje, strimlet på langs
6 g. gelatin , (3 stk)
2 ss. rom eller cognac

Fruktsaus:
2-3 kiwi
1 ss. melis
½ dl. Spumante (Italiensk mousserende vin)
2 ss. sambucca

Bringebærcrème:
200 g. bringebær, evt. frosne
1 ss. melis
½ dl. Spumante (Italiensk mousserende vin)
2 ss. alchermes likør, eller solbær - bringebærlikør

Pynt:
melis til pynt av tallerkner
20 røde pyntebær, skåret i halve (f.eks. vinnruer, kirsebær, bjørnebær etc.)
4 mynteblader
4 vifter av frisk frukt (f.eks. melon, kiwi, jordbær etc.)


En av mange måter å lage panna cotta på. Selv om grunnoppskriften er felles, så er det mange måter å pynte disse på, og flere typer tilbehør.


Fremgangsmåte

Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Kok under konstant omrøring fløte, sukker og vanilje i en gryte i ca. 3 minutter. Avkjøl litt, fjern vaniljestang. Rør gelatin og rom i.

Fyll porsjonsformene halvt opp med fløten. Sett dem i kjøleskapet i 15-30 minutter, til fløten er stivnet litt. Lag nå en pynterand i formene med de halverede bær, langs formene, og fyll den resterende fløte i. Settes tilbake i kjøleskapet i minimum 2 timer.

Bringebærkrem:
Bringebær, Spumante og melis, blendes fint i food-processor. Smakes til med alchermes likør.

Kiwikrem:
Skrell kiwifruktene og blend dem i food-processoren, sammen med Spumante og melis. Smak til med Sambuca.

Annretning:
Dryss fire flate tallerkjerner med melis. Pynt med bringebærkrem. Sett panna cottaen i bringebærkremen. Ha kiwikremen på panna cottaen, pynt med mintblade og pyntebær og arranger fruktviftene.

Tips:
for lettere å løsne panna cotta fra formen, settes formene litt i varmt vann og løsnes lett med en kniv.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 186,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersken på nøttebunn med champagnesaus.

Fersken på nøttebunn med champagnesaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.03.2012
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

150 g revet mandelmasse eller ekte marsipan
2 egg
100 g bløt nougat
4 ferskenhalvdeler

”Champagnesaus”:
2 dl tørr musserende vin
2 ts maisenna stivelse
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1+1 dl kremfløte
50 g smør

Pynt:
150 g fryste bringebær
1/2 dl vann
1/2 dl Dansukker Sukker



Fremgangsmåte

Visp mandelmasse og egg til en jevn masse i en mikser. Ha deigen over i 4 godt smurte porsjonsformer. Stek dem i ovnen på nederste rille i 175 grader i ca 15 minutter. Hvelv ut bunnene på et bakepapir. Fordel nougaten over de varme bunnene.

Bland sammen vin, maisenna, sukker, sirup og en desiliter kremfløte i en kjele og kok opp under omrøring. Tilsett smøret og rør om til det er smeltet. Avkjøl sausen. Visp den gjenværende kremfløten og vend den inn i når sausen er kald. Bland bringebær, vann og sukker i en kjele. Kok opp og la den koke i et halvt minutt. Sil den gjennom en melsikt og avkjøl den.

Legg en ferskenhalvdel på hver bunn som så settes på 4 asjetter. Pynt med bringebærsausen og server ”champagnesaus” til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 259,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valentinsmuffins.

Valentinsmuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.01.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

4 1/4 dl hvetemel
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
2 ts bakepulver
1 egg
1 3/4 dl melk
1/2 dl olje

Pynt
2 dl Dansukker Melis
1 ts vann
rød konditorfarge
1 ts flytende margarin
geléhjerter


Søte muffins med røde hjerter til valentins


Fremgangsmåte

Rør sammen alle ingrediensene. Hell over i muffinsformer. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter.
Bland sammen melis, vann, konditorfarge og margarin til en jevn glasur. Spe med litt vann hvis glasuren blir for tykk. Smør glasuren på muffinsene. Legg ett geléhjerte på hver muffins.

Variasjon:
Skjær et hjerteformet lokk av muffinsen, og fyll den med fromasj eller krem smaksatt med syltetøy eller bær. Legg på plass hjertelokket.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 317,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sabayon-gratinert frukt og bær.

Sabayon-gratinert frukt og bær


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 24.06.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Sabayonsaus
6 eggeplommer
6 ss sukker
3 ss likør, søt dessertvin eller limejus
2-3 ss crème fraîche
350 g friske bær eller frukt etter lyst og tilgang



Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 250 °C eller sett på grillelementet. Pisk eggeplommer, sukker og vin/jus luftig og kremete over vannbad, dvs i en bolle over en kjele med vann som koker. Bland inn crème fraîche. Fordel bærene i ildfaste skåler og legg kremen over. Sett skålene høyt i ovnen til kremen har fått litt farge. Følg med dem hele tiden! Server med én gang.

Tips
Desserten blir best med friske bær, men det går også fint an å bruke frosne. Bruk det du liker best, og varier med biter av ananas, mango, appelsin, litchi og pasjonsfrukt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 165,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3206







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.