10 sexy forretter til Valentin


Oppdatertdato: 2023-02-13 Tema: Valentin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Forrettene er jo viktig på en skikkelig sjekkemeny og siden det er Valentin denne uka kan du briljere med noen virkelige sexy forretter eller småretter. Her er en bunke med oppskrifter som burde oppfylle de fleste ønsker samt at ikke alle er vanskelige å lage. Personlig vil jeg anbefale asparges til forrett eller kamskjell. Men det er litt avhengig av hvor mye arbeid du vil legge i dette. Men om sjansen er stor for en vellykket kveld så bør man gjøre litt arbeid med forretten. Her holder det ikke med pils og grandis:)

Noen andre sexy anbefalinger

10 sexy desserter til valentin


10 sexy hovedretter til valentin



Annonse



Kamskjell med chili, hvitløk og asparges


Prøv også Kamskjell med chili, hvitløk og asparges.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Kim Holthe

Ingredienser

12 stk kamskjell
12 stk asparges
sukker
salt

Marinade
1 stk chili, rød
2 fedd hvitløk
1 dl solsikkeolje
0,5 dl vann

Saus
2 dl matfløte
2 ss smør
salt og pepper

Tilbehør
salat


I denne oppskriften får stekte kamskjell en sprek smak av chili og hvitløk. Sesongens milde asparges er perfekt tilbehør. Dette smaker godt - og ser lekkert ut.


Fremgangsmåte

Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Kok opp vann med litt sukker og salt.
Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter.

Marinade
Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann. La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.
Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.
Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Saus
Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve. Tilsett matfløte og la den koke litt.
Pisk smør inn rett før servering og smak til med salt og pepper.
Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 222,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Cornflakespanerte kyllingboller med gåselever


Prøv også Cornflakespanerte kyllingboller med gåselever.

Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 22.06.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
200 g gåselever/andelever (foie gras/foie de canard)
(2/3 blandes i farsen og 1/3 i biter)
4 ss tørr sherry
2 ss basilikum, finhakket
1 grønn chili, finhakket

Panering
mel, salt og pepper
1 egg
cornflakes
olje til fritering



Fremgangsmåte

Kjør kyllingkjøttdeig og salt sammen i en matprosesor til deigen blir seig. Tilsett 2/3 av gåseleveren. Spe med sherry og tilsett basilikum og chili. Skjær resten av gåseleveren i små biter, bland dem i deigen og trill små boller.
Legg gjerne bollene i fryseren i 20 minutter, da blir de enklere å panere. Paner bollene først i mel, så i egg som er vispet sammen med litt vann og til slutt i knuste cornflakes.
Friter bollene og server, gjerne på små spidd.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Østers Naturell


Prøv også Østers Naturell.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 11.10.2002
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Kim Holthe

Ingredienser

20 østers

2 ss finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts finhakket rød chili
1/2 ts ingefær
2 ss ferskpresset limejuice
1 ts finhakket frisk koriander
5 ss olivenolje



Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ingrediensene utenom Østersen er ment for dip.

En annen dip du kan prøve er
2 ss finhakket stangselleri,
2 ss finhakket sjalottløk
2 ss olivenolje
2 ss sitronkjøtt. Bland og miks det hele og bruk det som "dip" til Østersen.

Østers spises vanligvis rå (levende).

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 194,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Stekte krabbekaker med tartarsaus.

Stekte krabbekaker med tartarsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.09.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 g renset krabbekjøtt (helst hvitt kjøtt)
olje og smør til steking
2 egg
1 ss majones
1 ss dijon sennep
1 ss worcestershire saus
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket gressløk
1 ss søt chilisaus
5 loffskiver uten skorpe, I små terninger
salt
kvernet hvit pepper
Tartarsaus:
4 ss rømme
4 ss majones
1 ss kapers
1 hardkokt egg i terninger
1 ss finhakket sylteagurk
1 ss finhakket sjalottløk
1 ts dijon sennep
1 ts worcestershire saus
1 ss finhakket kjørvel


Kanskje en litt ukjent måte å tilberede krabbe på, men denne blir utrolig god og må bare prøves. Her med kald saus, og som forrett, men kanskje dette kan være en ide med pommes frites ved siden av som hovedrett.


Fremgangsmåte

Knekk egg i en bolle og pisk dem sammen med majones, sennep, Worcestershire saus, persille, gressløk og chilisaus. Tilsett brødterningene og krabbekjøttet og bland forsiktig sammen så krabben ikke moses. Form som kaker og legg på matpapir. Sett dem kaldt i minst 2 timer før steking.

Alt til tartarsausen blandes sammen. Sausen blir best hvis den får trekke noen timer før servering. Sausen kan tynnes med litt melk eller fløte hvis den er for tykk.

Krabbekaker stekes på middels varm panne i olje og smør til de blir gyllenbrune og får en sprø overflate.

Denne forretten serveres varme sammen med kald tartarsaus og gjerne en frisk salat med olje og eddik dressing.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 212,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus.

Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Bengt Wilson

Ingredienser

180 g renset krabbekjøtt, helst hvitt kjøtt
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket frisk koriander
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss strøken, finhakket frisk ingefær
1/2 finhakket rød chilipepper
skall av 1/2 sitron, revet på fineste rivjern
salt
hvit pepper
100 g aspargesbønner
3 ss majones
3 ss rømme
1 knivsodd malt safran
1 syrlig eple i små terninger
salt
hvit pepper
4 skiver baguette skåret på langs og ristet i ovn


Saftig krabbekjøtt servert ristet brød er en flott rett som faller i smak hos alle. Oppskriften er en fristende forrett med krabbeklør, aspargesbønner og safransaus.


Fremgangsmåte

Alt til krabbesalaten blandes forsiktig sammen så krabben moses minst mulig. Smak til med salt og pepper. Denne forretten smaker best hvis den blandes rett før servering.

Aspargesbønnene renses ved å brekke av endene. Ha dem i fosskokende vann som er saltet som sjøvann. Det skal være så mye vann at det ikke kommer av kok når bønnene tilsettes. Bønnene trenger et par minutters koking og has straks i kaldt vann for å avkjøles. Da beholder bønnene sin friske grønnfarge.

Etter avkjøling tas bønnene opp av vannet og tørkes av. Bland sammen majones, rømme, safran og eplebiter. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke 30 minutter før servering. Blir sausen for tykk kan den tynnes med litt fløte eller melk.

Anrett bønnene pent i to stabler på hver tallerken. En skje saus helles over hver stabel. Krabbesalaten anrettes på ristet baguette som legges over bønnestablene. Pynt gjerne opp med litt friske krydderurter og små salatblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 184,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frisk asparges med sitron-hollandaise.

Frisk asparges med sitron-hollandaise


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 14.07.2003
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

600 g grønn frisk asparges
2 ts salt

Sitron-hollandaise:
250 g smør
3 stk. eggeplomme
saften av 0,5 stk. sitron
ca. 1 ss revet appelsinskall


Asparges finnes i både hvit, lilla og grønn variant. Denne retten kan være en flott forrett eller hvis du bare har lyst på noe godt. Litt oppskåret skinke eller noen stekte baconbiter er kjempegodt til denne retten, men ikke nødvendig.


Fremgangsmåte

Ha rikelig med vann i en kjele sammen med salt og la det koke opp.
Rens asparges, ta bort den nederste delen av stilken som er treen.
Kok aspargesen i ca. 5 minutter. Anrett på tallerkener.
Ha smør i en kjele og la det smelte ved svak varme.
Ha eggeplommer i en foodprosessor sammen med sitronsaft og appelsinskall. La maskinen gå ca. 10 sek. Skru hastigheten ned og hell i det noe avkjølte smøret mens maskinen går. Sausen vil bli tykk, men pass på så den ikke skiller seg.
Hold sausen varm og hell den over aspargesen ved servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 227,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksetartar 2.

Laksetartar 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.01.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

100-150 g fersk laksefilet
1 eggeplomme
salat og gressløk
reker eller krepsehaler
litt kaviar
sitronbåter
salt, nykvernet pepper, rømme og tabasco



Fremgangsmåte

Kjør fiskekjøttet noen sekunder i matprocessor og form det til ei stor kake. Lag en fordypning i midten og sett eggeplommen i . Legg tartaren over på en tallerken med skalldyr, grønt, kaviar og sitron. Server det øvrige ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 236,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverparfait.

Kyllingleverparfait


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 ss olivenolje
2 sjalottløk
2 ss hakkede, friske krydderurter
1 1/2 dl madeira
3 ss konjakk
300 g kyllinglever i biter
75 g smør
2 dl melk
3 egg
2 eggehviter
1 ts salt
1 ts pepper



Fremgangsmåte

I stekeovn ved 110 °C

Finhakk sjalottløk og surr den i olje til den blir blank og myk. Tilsett urter, madeira og konjakk og la det småkoke til det er igjen ca. 2 ts av væsken. Slå ned temperaturen og ha i kyllinglever og resten av ingrediensene. Rør til smøret har smeltet. Hell alt over i en hurtigmikser og kjør til fin konsistens.
Hell over i små smurte ildfaste former. Sett formene i en langpanne med varmt vann og stek i ovn ca. 30 minutter.
Avkjøl. Dekk formene med smeltet smør (må ikke koke) og små timian/rosmarinkvister. Server kyllingleverparfaiten som en forrett med toast til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 151,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksetartar med posjert egg, dillolje og melbatoast.

Laksetartar med posjert egg, dillolje og melbatoast


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

150 g røkelaks
150 g gravlaks
150 g fersk laks
2 ss dill
2 ss gressløk
ca. 4 ss sitronsaft
salt og kvernet pepper

Posjert egg:
4 små, kalde egg
1 l vann
3 ss vineddik
1 ts salt

Dillolje:
1 dl nøytral matolje
1 bunt frisk dill, grovhakket
1 ss sitronsaft
½ ts salt



Fremgangsmåte

Finhakk laksen med kniv, bland den med hakket dill og gressløk og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Oppbevar i kjøleskap til servering.

Posjert egg:
Kok opp vannet og tilsett eddik og salt. Senk varmen slik at det ikke boblekoker. Knekk ett og ett egg i en kaffekopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene ligge i vannet i ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å få eggene opp av vannet, og legg dem på litt tørkepapir. Plukk vekk løs eggehvite, slik at eggene ser pene ut. De posjerte eggene kan oppbevares i kaldt vann i kjøleskapet til de skal spises, og varmes opp i kokende vann i ca. 2-3 minutter.

Dillolje:
Fjern de groveste dillstilkene og kjør alle ingrediensene i hurtigmikser. Sil om nødvendig oljen gjennom en finsiktet sil. Smak evt til med litt mer salt. Oppbevar på tett glass i kjøleskap i inntil 1 uke.

Melbatoast:
Skjær løvtynne skiver av daggammel loff. Legg skivene ut på et stekebrett og stek dem ved 200 ºC i ca 8-10 minutter. Pass på! Skivene skal bli gylne og sprø, ikke brent!

Anretning:
Del fiskemassen i åtte like store porsjoner og bruk en rund utstikker eller liknende til å forme fine, runde ”kaker”. Legg opp på en tallerken sammen med salat, og anrett det posjerte egget på toppen. Pynt med små salatblader og friske urter og drypp dilloljen rundt. Dryss noen flak salt og litt nykvernet pepper over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kongekrabbe på terte av jordskokk.

Kongekrabbe på terte av jordskokk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Audun Aagre

Ingredienser

400 g kongekrabbeben, rå
1 ss smør
0,5 ts sukker
salt
kajennepepper

Jordskokkterte
1 pk butterdeig
400 g jordskokk
2 dl fløte
1 ts smør, usaltet

Grønnsakssalat
4 stk cherrytomat
1 stk fennikel, frisk
0,5 stk blomkål
1 ss olivenolje
1 ts estragon
1 ss gressløk
salt
kajennepepper

Kapersvinaigrette
2 ss hasselnøtter
2 ss kapers
2 ss soyasaus
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik

Tilbehør
salt og pepper
sitron


Et nydelig og litt eksklusivt måltid av kongekrabbe på jordskokkterte med en grønnsakssalat og vinaigrette av kapers. En velsmakende rett som du garantert vil imponere gjester med.


Fremgangsmåte

Jordskokkterte
Sett på stekeovn til 190 grader.Kjevle ut butterdeig til dobbel størrelse. Legg den mellom to bakepapir på brett og stek den under lett press til den blir lett gyllen.
Stikk så ut runde terter med utstikkerjern. En til hver person. Skrell jordskokkene og kok dem møre i vann.
Sil av vann og kok jordskokkene videre inn med fløte og smør til det begynner å tykne.
Mos dem så med en stavmikser til fin pureé. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Fordel mosen på tertene like før servering

Kongekrabbe
Ta kjøttet ut av kongekrabbebena.
Stek kongekrabbekjøttet i smør til det er gyllent. Glaser deretter med sukker og sitronsaft.
Smak til med salt og cayennepepper. Fordel krabbekjøttet på terten.

Grønnsaksalat
Forvell alle grønnsakene. Skold tomatene og fjern skinet og kjernene.
Bland tomater og grønnsaker sammen med olivenolj og smak til med grovhakket estragon, finhakket gressløk, salt og kajennepepper. Fordel salaten lett over krabben.

Kapersvinaigrette
Grovhakk hasselnøtter.
Bland alle ingrediensene drypp den fint over grønnsakene og rundt på tallerkenen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 180,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3204
Grillmat.Kjøttdeig.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.