Kongekrabbe på terte av jordskokk





Kongekrabbe på terte av jordskokk oppskrift.
Fotograf: Audun Aagre
Et nydelig og litt eksklusivt måltid av kongekrabbe på jordskokkterte med en grønnsakssalat og vinaigrette av kapers. En velsmakende rett som du garantert vil imponere gjester med.

Oppskriften inneholder 181 Kalorier, 11 g Karbo, 6 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Nøtter, Skalldyr, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kongekrabbe på terte av jordskokk er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
400grkongekrabbeben, rå
1sssmør
0,5tssukker
1dashsalt
kajennepepper

Jordskokkterte

1pakkebutterdeig
400grjordskokk
2dlfløte
1tssmør, usaltet

Grønnsakssalat

4stkcherrytomat
1stkfennikel, frisk
0,5stkblomkål
1ssolivenolje
1tsestragon
1ssgressløk
1dashsalt
kajennepepper

Kapersvinaigrette

2sshasselnøtter
2sskapers
2sssoyasaus
2ssolivenolje
1ssbalsamicoeddik

Tilbehør

salt og pepper
sitron


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kongekrabbe på terte av jordskokk!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier181.40917.34Kcal
Protein5.8729.68gram
Karbohydrat10.7254.21gram
Kostfiber1.728.70gram
Fett12.4062.71gram
Mettet fett5.9730.19gram
Salt0.995.00gram
Pris på oppskriftenKr 11.81Kr 59.72Kroner
Hele oppskriften veier2 023 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Jordskokkterte
Sett på stekeovn til 190 grader.Kjevle ut butterdeig til dobbel størrelse. Legg den mellom to bakepapir på brett og stek den under lett press til den blir lett gyllen.
Stikk så ut runde terter med utstikkerjern. En til hver person. Skrell jordskokkene og kok dem møre i vann.
Sil av vann og kok jordskokkene videre inn med fløte og smør til det begynner å tykne.
Mos dem så med en stavmikser til fin pureé. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Fordel mosen på tertene like før servering

Kongekrabbe
Ta kjøttet ut av kongekrabbebena.
Stek kongekrabbekjøttet i smør til det er gyllent. Glaser deretter med sukker og sitronsaft.
Smak til med salt og cayennepepper. Fordel krabbekjøttet på terten.

Grønnsaksalat
Forvell alle grønnsakene. Skold tomatene og fjern skinet og kjernene.
Bland tomater og grønnsaker sammen med olivenolj og smak til med grovhakket estragon, finhakket gressløk, salt og kajennepepper. Fordel salaten lett over krabben.

Kapersvinaigrette
Grovhakk hasselnøtter.
Bland alle ingrediensene drypp den fint over grønnsakene og rundt på tallerkenen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29258)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-26
Oppdatert dato:2013-03-26
Lesere: 2664 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Varm kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk.Varm kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk.
Denne retten har 121,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kongekrabbe på terte av jordskokk.Kongekrabbe på terte av jordskokk.
Denne retten har 181,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.