Fotograf:
Audun Aagre
Et nydelig og litt eksklusivt måltid av kongekrabbe på jordskokkterte med en grønnsakssalat og vinaigrette av kapers. En velsmakende rett som du garantert vil imponere gjester med. Oppskriften inneholder
181 Kalorier,
11 g Karbo,
6 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Nøtter, Skalldyr, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kongekrabbe på terte av jordskokk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4717 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kongekrabbe på terte av jordskokk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 180.78 | 914.20 | Kcal |
Protein | 5.85 | 29.58 | gram |
Karbohydrat | 10.72 | 54.21 | gram |
Kostfiber | 1.72 | 8.70 | gram |
Fett | 12.34 | 62.40 | gram |
Mettet fett | 5.81 | 29.38 | gram |
Salt | 0.99 | 4.98 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.81 | Kr 59.72 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 023 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,71 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Jordskokkterte
Sett på stekeovn til 190 grader.Kjevle ut butterdeig til dobbel størrelse.
Legg den mellom to bakepapir på brett og stek den under lett press til den blir lett gyllen.
Stikk så ut runde terter med utstikkerjern. En til hver person.
Skrell jordskokkene og kok dem møre i vann.
Sil av vann og kok jordskokkene videre inn med fløte og smør til det begynner å tykne.
Mos dem så med en stavmikser til fin pureé.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Fordel mosen på tertene like før servering
Kongekrabbe
Ta kjøttet ut av kongekrabbebena.
Stek kongekrabbekjøttet i smør til det er gyllent. Glaser deretter med sukker og sitronsaft.
Smak til med salt og cayennepepper.
Fordel krabbekjøttet på terten.
Grønnsaksalat
Forvell alle grønnsakene.
Skold tomatene og fjern skinet og kjernene.
Bland tomater og grønnsaker sammen med olivenolj og smak til med grovhakket estragon, finhakket gressløk, salt og kajennepepper.
Fordel salaten lett over krabben.
Kapersvinaigrette
Grovhakk hasselnøtter.
Bland alle ingrediensene drypp den fint over grønnsakene og rundt på tallerkenen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29258)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-26
Oppdatert dato:2013-03-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift