Fotograf:
Audun Aagre
Skap et fargerikt og smaksfult måltid av kongekrabbe lekkert lagt opp med vårløk toppet med revet hvitløk, ingefær og reddik i en varm marinade av soya og lime. Oppskriften inneholder
122 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Sesam, Skalldyr, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Varm kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3844 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Varm kongekrabbe med hvitløk. soya og vårløk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 122.27 | 265.42 | Kcal |
Protein | 7.37 | 16.00 | gram |
Karbohydrat | 2.82 | 6.12 | gram |
Kostfiber | 1.56 | 3.39 | gram |
Fett | 8.71 | 18.91 | gram |
Mettet fett | 1.20 | 2.60 | gram |
Salt | 1.50 | 3.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 18.82 | Kr 40.85 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 868 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,22 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ta kongekrabbekjøttet ut av beina.
Skjær krabbekjøttet i strimler og arranger strimlene side om side på et fat med kanter.
Vask vårløken, behold roten hvis den er fin. Skjær vårløken i to eller tre strimler på langs.
Gi vårløkstrimlene en rask varmebehandling i olje i stekepanne.
Fordel så vårløk mellom strimlene av kongekrabbe.
Pynt det hele med revet hvitløk, revet ingefær, og revet reddik.
Bland sammen soyasaus og presset lime. Fordel blandingen over krabben og vårløken.
Varm opp olivenolje, sesamolje og et fedd finhakket hvitløk til det begynner å ryke.
Hell blandingen over krabbeanretningen.
Pynt med agurk og koriander. Serveres med en gang.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29261)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-26
Oppdatert dato:2013-03-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift