Fotograf:
Kylling.no
Laksetartar med posjert egg, dillolje og melbatoast inneholder
107 Kalorier,
1 g Karbo,
6 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Laksetartar med posjert egg, dillolje og melbatoast har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Laksetartar med posjert egg, dillolje og melbatoast er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Laksetartar med posjert egg. dillolje og melbatoast!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 106.58 | 513.05 | Kcal |
Protein | 6.42 | 30.90 | gram |
Karbohydrat | 0.54 | 2.60 | gram |
Kostfiber | 0.13 | 0.63 | gram |
Fett | 8.72 | 41.98 | gram |
Mettet fett | 1.33 | 6.40 | gram |
Salt | 1.20 | 5.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.99 | Kr 38.46 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 926 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,02 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Finhakk laksen med kniv, bland den med hakket dill og gressløk og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Oppbevar i kjøleskap til servering.
Posjert egg:
Kok opp vannet og tilsett eddik og salt. Senk varmen slik at det ikke boblekoker. Knekk ett og ett egg i en kaffekopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene ligge i vannet i ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å få eggene opp av vannet, og legg dem på litt tørkepapir. Plukk vekk løs eggehvite, slik at eggene ser pene ut. De posjerte eggene kan oppbevares i kaldt vann i kjøleskapet til de skal spises, og varmes opp i kokende vann i ca. 2-3 minutter.
Dillolje:
Fjern de groveste dillstilkene og kjør alle ingrediensene i hurtigmikser. Sil om nødvendig oljen gjennom en finsiktet sil. Smak evt til med litt mer salt. Oppbevar på tett glass i kjøleskap i inntil 1 uke.
Melbatoast:
Skjær løvtynne skiver av daggammel loff. Legg skivene ut på et stekebrett og stek dem ved 200 ºC i ca 8-10 minutter. Pass på! Skivene skal bli gylne og sprø, ikke brent!
Anretning:
Del fiskemassen i åtte like store porsjoner og bruk en rund utstikker eller liknende til å forme fine, runde ”kaker”. Legg opp på en tallerken sammen med salat, og anrett det posjerte egget på toppen. Pynt med små salatblader og friske urter og drypp dilloljen rundt. Dryss noen flak salt og litt nykvernet pepper over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25560)
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-03-22
Oppdatert dato:2009-03-22
Lesere:
6423 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift