Fotograf:
Ragge Strand
Kongekrabbe & Gudekveite med persille inneholder
141 Kalorier,
0 g Karbo,
15 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Kongekrabbe & Gudekveite med persille har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kongekrabbe & Gudekveite med persille er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 5 lesere
Lesere:
11535 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kongekrabbe & Gudekveite med persille!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 141.28 | 577.48 | Kcal |
Protein | 15.18 | 62.05 | gram |
Karbohydrat | 0.17 | 0.69 | gram |
Kostfiber | 0.11 | 0.45 | gram |
Fett | 8.40 | 34.34 | gram |
Mettet fett | 3.71 | 15.16 | gram |
Alkohol | 0.58 % | | | |
Salt | 0.84 | 3.45 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 23.02 | Kr 94.09 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 635 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,48 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne retten forener noen av de mest luksuriøse råstoffene Norge kan levere: Kongekrabbe og kveite.
1) Rens bladpersillen, skyll i kaldt vann og kok i godt saltet vann i 3-4 minutter. Avkjøl i isvann og kjør i blender til fin puré med noen dråper av vannet.
2) Rens krabben ut av klørne og plukk krabbekjøttet fint.
3) Lag en reduksjon på sjalottløk og hvitvin. Kok inn til compote. Tilsett en spiseskje vann og pisk inn smøret over varmen. Smak til med salt og hvitpepper.
4) Ha krabbekjøttet i en kasserolle og tilsett persillepureen. Varm opp uten å koke, og tilsett den varme smørsausen. Hold dette varmt.
5) Stek fisken lett i teflonpanne og kun på en side. Dryss på salt og hvitpepper. Ha den varme persille-krabbesausen på glovarme tallerkener. Legg fiskefileten på sausen og avslutt med lakserogn rundt eller på fisken.
Oppskriften er fra Eyvind Hellstrøms nye bok:
"Bagateller for livsnytere"
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 22113)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-30
Oppdatert dato:2006-05-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift