Fotograf:
Bent Raanes & Sara C. Sørensen
Kveite er selve festfisken og servert med reker og skalldyrsaus og en frisk blanding av tomat og fersk basilikum passer dette perfekt til selskapelige anledninger. Oppskriften inneholder
108 Kalorier,
2 g Karbo,
9 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Selleri, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt kveite med tomat, basilikum og saus av reke er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4274 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt kveite med tomat. basilikum og saus av reke!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 107.75 | 727.18 | Kcal |
Protein | 9.41 | 63.51 | gram |
Karbohydrat | 1.87 | 12.62 | gram |
Kostfiber | 1.12 | 7.56 | gram |
Fett | 6.57 | 44.34 | gram |
Mettet fett | 3.04 | 20.52 | gram |
Alkohol | 0.18 % | | | |
Salt | 0.30 | 2.06 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.99 | Kr 67.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 700 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,94 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær fisken i jevnstore stykker. Stek dem gylne i stekepannen i litt olje.
Krydre med salt og pepper.
Saus
Rens reker, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskap.
Vask og kutt opp grønnsaker i grove terninger.
Surr grønnsaker i en kasserolle med litt olje, tilsett rekeskall og la det surre godt i kjelen uten å bli brunt.
Tilsett hvitvin og la det koke opp.
Tilsett tomatpuré og rør godt om. Tilsett melk og fløte og la det småkoke i ca. 2 timer, siles.
Kok så inn sausen til den får en tykkere konsistens. Kjør sausen med en stavmixer eller i food-processor til den får jevnt og glatt konsistens.
Smak til med salt og kvernet hvit pepper.
Salat
Flå tomat, del i båter og ta ut kjernen. Kutt kjøttet i små terninger, og bland tomatkjøttet sammen med rekene.
Rør inn finhakket basilikum og olivenolje.
Vask og kutt purreløken i passende små biter og kok et par minutter lettsaltet vann.
Anrett purren på tallerkener, legg på fisken.
Smak til tomat- og rekesalat med litt salt og pepper og legg på tallerkenen.
Slå varm saus rundt fisken.
Pynt med frisk basilikum.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29300)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-29
Oppdatert dato:2013-03-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift