Fotograf:
Synøve Dreyer
Kveite er én av våre fineste fisker, hvit og fast i kjøttet. Denne stekte varianten med lasagne av kongekrabbe, tomat og spinat gir middagen en spennende vri. Oppskriften inneholder
181 Kalorier,
1 g Karbo,
7 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt kveite med pepperrothollandaise er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt kveite med pepperrothollandaise!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 180.51 | 1 042.69 | Kcal |
Protein | 7.15 | 41.30 | gram |
Karbohydrat | 0.82 | 4.74 | gram |
Kostfiber | 0.56 | 3.23 | gram |
Fett | 16.39 | 94.67 | gram |
Mettet fett | 9.60 | 55.45 | gram |
Salt | 0.32 | 1.87 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.20 | Kr 64.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 311 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovn på 150 grader.
Kok inn skalldyrkraft. Krydre med anis, koriander og kajennepepper så den får en kraftig smak.
Press saft av appelsin. Kok appelsinsaften inn til 1/3 og bland den i skalldyrkraften.
La kongekrabbe trekke i kraften i ca. 2—3 min. Dette er ikke nødvendig hvis den kjøpes kokt. Hold av noen pene biter av kongekrabbe til pynt, hakk resten.
Rør fløten i skalldyrkraften og kok den inn et par min til den får fyldig konsistens.
Rør inn hakket kongekrabbe, basilikum og parmesan.
Rens og fres spinat i olje, smak til med salt og pepper. La spinaten renne av på et håndkle. Dypp tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Del dem og ta ut frøene. Skjær skiver av tomatkjøttet som er igjen.
Legg tomat i bunnen av en smurt illfastformen, så et lag spinat, deretter krabbestuingen og tomat på toppen. Før servering varmes lasagnen i ovn i 2—3 minutter.
Pepperrothollandaise
Smelt smør, ta det av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes.
Visp eggeplomme over vannbad til de tykner, visp inn det klare smøret litt om gangen. Spe i olivenolje, først dråpevis, deretter i en tynn stråle når sausen begynner å tykne.
Vask sitron. Press saften av sitronen og riv litt av skallet.
Smak til med revet pepperrot, sitron, salt og sukker.
Kveita
Del kveitefileten i like stykker.
Dryss salt og pepper på fisken og pensle den lett med olje. Stek den i ca. 2—3 min på hver side, eller i ovn ved 150 grader i 6—8 minutter avhengig av tykkelsen.
Kok asparges i et par minutter i lettsaltet vann.
Anrett fisken på asparges med tomat-kongekrabbelasagne ved siden av og sausen rundt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29298)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-29
Oppdatert dato:2013-03-29
Lesere:
2978 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift