Fotograf:
Bernt Raanes
Stekt kveite med grønnsaker og blåskjell og - gulrotsaus inneholder
102 Kalorier,
3 g Karbo,
6 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Stekt kveite med grønnsaker og blåskjell og - gulrotsaus har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Melk, Selleri, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt kveite med grønnsaker og blåskjell og - gulrotsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4313 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt kveite med grønnsaker og blåskjell og - gulrotsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 102.09 | 604.53 | Kcal |
Protein | 6.29 | 37.25 | gram |
Karbohydrat | 2.68 | 15.87 | gram |
Kostfiber | 1.19 | 7.05 | gram |
Fett | 6.47 | 38.31 | gram |
Mettet fett | 3.26 | 19.30 | gram |
Alkohol | 0.80 % | | | |
Salt | 0.31 | 1.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.25 | Kr 54.77 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 369 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,5 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Start med sausen.
Surr løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell. Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter. Ta opp skjellene og tilsett gulrotterninger i kraften. Kok til gulroten er myk. Tilsett fløten og kok i fem minutter. Mos sausen i food-processor eller med stavmikser. Smak den til med salt og pepper.
Stek grønnsakene i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres. Smak til med salt og pepper.
Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper. Stek kveitefiletene i smør eller margarin til fisken såvidt er gjennomstekt.
Server fisken nystekt med sausen, blåskjell og grønnsakene, eventuelt også kokte poteter eller brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23260)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-14
Oppdatert dato:2007-01-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift