Fotograf:
Norges sjømatråd
Stekt Norsk Kveite i høstfarger inneholder
131 Kalorier,
4 g Karbo,
5 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Stekt Norsk Kveite i høstfarger har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Soya, Spor-av-Peanøtter, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt Norsk Kveite i høstfarger er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5498 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt Norsk Kveite i høstfarger!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 131.18 | 1 061.39 | Kcal |
Protein | 5.21 | 42.15 | gram |
Karbohydrat | 3.70 | 29.94 | gram |
Kostfiber | 2.14 | 17.31 | gram |
Fett | 10.14 | 82.04 | gram |
Mettet fett | 4.77 | 38.59 | gram |
Salt | 0.43 | 3.52 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.22 | Kr 66.51 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 236 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,28 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg benfrie kveitestykker i saltlake i 10 minutter.
Tørk kveitestykkene på kjøkkenpapir og ha på nykvernet pepper.
Vend stykkene i hvetemel, egg og til slutt i panerbrød.
Stek kveitestykkene i 3 til 5 minutter på hver side.
Dette bør være det siste du gjør før servering, da får gjestene dine sprø og fin kveite.
Sellerirotpuré:
Kok poteter og sellerirot i vann så det dekker.
Smelt smøret.
Mos sår sellerien når den er ferdig kokt.
Spe med smøret og melk hvis den blir for tykk.
Smak til med salt og pepper.
Urtebakte plommetomater:
Sett stekeovnen på 140 grader.
Skjær et lite kryss i toppen av plommetomatene.
Kok opp vann og legg i et par tomater av gangen slik at vannet ikke mister temperaturen.
Legg tomatene rett over i isvann for avkjøling når skinnet begynner å løsne.
Dra skinnet av mot stilkfestet og lag en liten krusedull av skinnet rundt festet.
Skjær av denne og en liten del av tomaten slik at de står.
Sett dem i en ildfast form.
Legg de andre ingredienser over tomatene.
Sett formen i ovnen og bak tomatene i 10-20 minutter på 140 grader.
Brunet soyasmør:
Brun smøret og klar det samtidig.
Surr sjalottløken i litt av det brune smøret uten at den får for mye farge.
Bland alt sammen og smak til med sitronsaft.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23335)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-27
Oppdatert dato:2007-01-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift