13 fiskesupper på kalde dager


Oppdatertdato: 2023-03-05 Tema: Suppe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Fisk er alltid av god kvalitet når det er kaldt, og i vinterhalvåret er fisk både godt, sunt og god mat. Og suppe er ganske lettvint å lage samt du kan smaksette med mye rart. Om en er helt grønn på kjøkkenet, så kan en bruke en posesuppe som grunnlag og tilsette biter av fiskefilet. Men helt i andre enden er å lage kraft av fiskehoder/bein, og lage suppa fra bunnen. Akkurat det med å lage kraft kan du gjøre når du har tilgang til fisk og så fryse kraften ned i porsjoner. Lykke til med oppskriftene under, og flere av de har vi selv lagd. Mvh knut

Annonse



Meksikansk fiskesuppe


Prøv også Meksikansk fiskesuppe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.02.2014
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 glass Old El Paso Chunky Salsa (hot eller medium etter ønske),
1 hvitløksfedd,
5 dl vann,
1 fiskebuljongterning,
400 g torskefilet (gjerne dypfryst),
1/2 purre i ringer,
1 rød paprika i ringer,
2 dl maiskorn,
1 - 2 dl kremfløte,
salt,
sort pepper


Suppe med utrolig fin smak. Og fargen blir flott. Bruk gjerne litt ekstra snadder i denne som en ekstra fløteskvett og reker. Annen fisk kan og brukes, sei er fint.


Fremgangsmåte

Bland Salsa med presset hvitløk, vann og fiskebuljong og la det koke opp. Legg i grønnsakene og fisken skåret i biter og la det trekke til fisken er gjennomkokt, ca. 10 minutter. Rør i fløten og smak til med salt og pepper. Server suppen sammen med varmt brød og lettrømme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 64,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fiskesuppe av sei med kokosmelk og sopp


Prøv også Fiskesuppe av sei med kokosmelk og sopp.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 15.09.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

500 gr seifilet i biter
6 stk champinjong, middels størrelse
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 rød paprika
4 stk vårløk
1 gulrot i terninger
1 selleristang i biter
1 håndfull koriander
2 dl fiskebuljong
2 dl kyllingbuljong
2 små bokser kokosmelk
2 ss fish sauce
2 ss soyasaus
0,5 lime, saften
1 ss red curry paste
2 ss rapsolje
1 dash salt og pepper


En nydelig fiskesuppe inspirert av thailandske smaker. En lignende suppe med kylling er jo kjent, men denne versjon passet fint sammen og anbefales.


Fremgangsmåte

Skjær sopp i biter. Hakk hvitløk, chili, paprika og vårløk. Del gulrot og selleri i terninger. Fres halvparten av vårløken, paprika og det andre i olje med soppen noen minutter. Tilsett currypasta, kraft og kokosmelken. La surre i 10 minutter. Mot slutten tilsettes fisken og til slutt smaker du til med fish sauce, soyasaus, limesaft og det meste av vårløken. La surre til fisken er kokt og smak til med salt og pepper. Dryss over koriander før servering. Pynt med de siste biten vårløk og paprika. For litt styrke på slutten pynt med chili.
Server med fersk loff

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 103,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fiskesuppe fra Træna


Prøv også Fiskesuppe fra Træna.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.10.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

400 g laksefilet
400 g steinbitfilet
100 g rensede reker
100 g rensede, friske blåskjell
50 g margarin
50 g hvetemel
1 purreløk
1 gulrot
1/2 hakket løk
1 dl fløte
aromat
salt
sukker
2 dråper eddik


Kjempegod suppe. Vi hadde ikke blåskjell, men en veldig god skvett fløte i:) Tar litt tid om en ikke har ferdig kraft.


Fremgangsmåte

Kok først fiskekraft på avskjær, gjerne flere fiskeslag, men kraft av steinbit og laks er best. Gi avskjæret et oppkok, skum et par ganger og la det trekke i 20 minutter. Sil kraften.

Smelt smøret, ha i melet og spe med fiskekraften. Ha i finhakket gulrot, purre og løk. La suppen trekke eller småkoke til grønnsakene er kokt. Smak til med salt, eddik og litt sukker slik at smaken blir litt rundere. Man kan også ha en smørklatt om man vil.
Legg i laks og steinbit som er skåret i små terninger, samt reker og blåskjell. La suppen trekke 3-4 minutter.

Server ferske rundstykker til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Lettvint fiskesuppe.

Lettvint fiskesuppe


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 10.03.2002
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 dl melk
1 ss hvetemel
1 dl fiskebuljong
1 beger (200 g) smørbar ost naturell
300 g kokt fisk i små biter
100 g reker, rensede
1 ss kruspersille eller dill, finhakket


Rask hjemmelagd fiskesuppe. Greit når en har fiskerester og som her blomkål i kjøleskapet. Vi hadde og i en solid klatt med kavli rekeost.


Fremgangsmåte

Kok blomkålbuketter noen minutter i litt vann med smør i. Bruk gjerne noe av kokevannet som buljong i suppa.
Rør sammen mel og melk i en kjele. Tilsett buljongen og rør til blandingen koker. Tilsett osten og la den smelte i den varme melkeblandingen.Ha i fisk, reker, kål og erter. La det bli gjennomvarmt, men ikke koke. Øs opp suppen og dryss litt grønt på hver porsjon.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 89,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sørlandets fiskesuppe.

Sørlandets fiskesuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.09.2002
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

2 l god fiskekraft( kokt på hoder og ben av fersk fisk)
2 ss smør
2 ss hvetmel
4 dl hvitvin
2 gulrøtter
1 purre
400 g fiskefilèt skåret i terninger
200 g rensede reker
300 g friske blåskjell
2 ss hakket gressløk
50 g syltet portulakk
3 dl lett fløte
1 ss eddik
1 ss farin



Fremgangsmåte

Smelt smøret og rø inn hvetemelet. Spe med fiskekraft og hvitvin. La suppen koke inn til bort i mot det halve.

Vask og rens grønnsakene og skjær dem i tynne strimler. Legg dem i suppen sammen med fisk, gressløk, portulakk og la det hel få koke opp og trekke til fisken er kokt. Ha i fløte og smak til med eddik, salt og sukker, den skal smake svakt sursøtt.

Varm den opp til kokepunktet og ha i reker og blåskjell og la disse bli varme uten at suppen koker. Server med nybakt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 57,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet fiskesuppe 2.

Kremet fiskesuppe 2


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

200 g laksefilet
200 g torsk eller steinbitfilet
1 ss smør
2 gulrot
100 g kålrot
100 g sellerirot
1/2 purre
1/2 fennikel

1 ss mel
2 ss rød pesto
2 dl fløte
1,5 dl hvitvin
6,5 dl vann
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss frisk kjørvel



Fremgangsmåte

1. Kutt alle grønnsakene i fyrstikklange lange staver eller i tynne skiver, og fisken i terninger på 2x2 cm.
2. Smelt smøret i en kjele og fres grønnsakene 2-3 minutter på medium varme. Strø over melet og vend inn.
3. Rør inn pesto og ha i all væsken. La det småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett fisk og kjørvel og la det stå og trekke i ett par minutter. Ha i salt og pepper og server med godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hverdagssuppe 2.

Hverdagssuppe 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.01.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Espen Grønlie

Ingredienser

1 pose fiskesuppe
100 g fiskepudding eller fiskeboller
50 g reker
1 gulrot i små terninger
1/2 purre i tynne ringer
1 grovhakket løk
1 dl matfløte



Fremgangsmåte

Følg framgangsmåten på suppeposen. Men bruk 1 dl mindre væske.
Ha grønnsakene i suppen. Kok opp og la den koke den angitte tid.
Tilsett fløte, kok opp.
Tilsett fiskepudding eller fiskeboller og la trekke til den er ferdig.
Ha i reker og smak suppen til med salt og krydder om nødvendig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 76,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskesuppe med tomat.

Fiskesuppe med tomat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g torskefilet
1 stk. løk
1 ss olje
¼ ts gurkemeie
saft og skall av ½ stk. sitron
200 g frisk sjampinjong
5 dl vann
1 stk. fiskebuljong (terning)
1 dl matfløte
salt og pepper etter smak
1 ts hakket frisk rosmarin
3 stk. tomat
100 g rensede reker


God fiskesuppe som er enkel å lage. Vi brukte frossen torsk.


Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løken. Surr løk i olje sammen med gurkemeie, sitronskall og sjampinjonger.
Spe med vann, buljongterning og fløte. Kok i ca. 10 minutter. Jevn suppen med maisenna som er utrørt i litt vann. Smak til med krydder og presset sitronsaft.
Del fisken i biter og legg den i suppen. La dette koke noen minutter til fisken er hvit.

Legg i terninger av tomater og rensede reker. Pynt med rosmarin og server suppen med godt brød til.

Tips: Du kan bruke den fiskesorten du har eller som du liker best.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 49,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskesuppe à la Mandal.

Fiskesuppe à la Mandal


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.08.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
1 liter fiskekraft
15 reker
15 blåskjell
10 fiskeboller
3 dl rømme
litt hvitvin
salt


En suppe fra min naboby Mandal. Vet ikke helt om det stemmer, men men! Her tar man på forhånd å koker blåskjell, renser reker og evt kan man bruke litt fiskerester i denne. Og bruk seterrømme her.
For å gjøre suppen helt perfekt, kan man erstatte melk med fløte.


Fremgangsmåte

Smelt smøret, ha i melet og spe med kraften og melken. Kok suppen ved svak varme i 10 minutter. Når suppen er tatt av varmen, legger man i dampede blåskjell, rensede reker og fiskeboller som er skåret i terninger. Rør rømme og vin i og smak med salt. Pyntes med for eksempel syreblader som vi gjorde.

Pariserloff og god drikke passer til denne fiskesuppen. Vi smakte og til med litt pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 86,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sursøt thaifiskesuppe.

Sursøt thaifiskesuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.02.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Eksportutvalget for fisk (EFF)

Ingredienser

400 g torskefilet, uten skinn og bein
2 stk sjalottløk
2 cm ingefær, frisk
2 fedd hvitløk
1 ts korianderfrø
2 ts fiskesaus
0,5 ts gurkemeie
0,5 ts pepper, hel sort
0,5 ts salt
1 l fiskebuljong
2 ss sitronsaft
2 ss sukker, brunt
0,25 stk hodekål
100 g aspargesbønner
2 stk vårløk
koriander, frisk
olje


Prøv en annerledes vri på den vanlige norske fiskesuppen. Sursøt thaifiskesuppe er en frisk og god suppe som serveres rykende varm. Passer perfekt til en kald høstdag.


Fremgangsmåte

Hakk sjalottløk, ingefær og hvitløk, og mos det i hurtigmikser sammen med korianderfrø, fiskesaus, gurkemeie, hel pepper og salt.
Surr blandingen i olje til det dufter kraftig av den, ca. 4-5 minutter.
Hell på fiskebuljong, sitronsaft og brunsukker (gjerne demerara sukker om du har det) og la suppen småkoke under lokk i ca. 20-30 minutter.
Skjær torsken i terninger, hodekål i tynne strimler, aspargesbønner i lange stykker og vårløk i tynne ringer.
Bland alt i suppen og la den trekke videre til fisken er kokt, ca. 3-4 minutter.
Dryss koriander over og server supper rykende varm.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 38,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svensk gul fiskesuppe.

Svensk gul fiskesuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.03.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

600 g torsk eller seifilet
2 ss smør
1 løk
1/2 purre
2 hvitløkbåter
2 ss tomatpurè
1 ts salt
5 dl fiskekraft eller buljong
2 dl matfløte
1 dl tørr hvitvin, evt. eplejuice
1 klype safran eller gurkemeie
3 modne flådde og grovhakkede tomater
litt gressløk og persille



Fremgangsmåte

Fres løken myk i smør, tilsett purre, presset hvitløk, tomatpurè, salt og kraft. Kok det hele i ca 5 min.
Hell i fløte, vin og litt safran, la småkoke. Tilsett fisken skåret i biter og tomaten til slutt. La trekke, smak til.
Dryss over gressløk og persille.

Serveres med godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 68,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskesuppe til mange.

Fiskesuppe til mange


Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 30.03.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Esten Borgos

Ingredienser

350 g torskefilet, uten skinn og bein
350 g laksefilet, uten skinn og bein
100 g reker, uten skall
6 stk tomat
1 stk løk
5 fedd hvitløk
1 stk chili, rød
1 stk purre
50 g smør
50 g tomatpuré
20 dl fiskekraft
5 dl kremfløte
salt og pepper
persille, frisk


Får du mange gjester i helgen? Prøv en smaksfull fiskesuppe med torsk, laks, reker, kremfløte og tomater. Denne blir nok selskapets midtpunkt!


Fremgangsmåte

Skjær fisken i biter.
Skjær et snitt i toppen på hver tomat og legg tomatene i kokende vann til skinnet løsner. Ha dem straks over i iskaldt vann. Fjern skinnet og skjær tomatkjøttet i biter.
Finhakk løk og hvitløk, og skjær chili og purre i ringer. Surr løken myk i smør, tilsett purre, hvitløk, chili, tomatpurè og kraft. Kok det hele i ca. 5 minutter.
Hell i fløte og la det småkoke.
Tilsett fisken og tomatene i suppen. Kok opp og la suppen trekke i 3 - 4 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Avslutt med å legge i rekene og drysse over persille.
Tips: Du kan bruke fiskebuljong eller fiskefond hvis du ikke har fiskekraft.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 89,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk fiskesuppe.

Klassisk fiskesuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

200 g hysefilet
2 stk gulrot
1 skive sellerirot
1 stk persillerot
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 l fiskekraft
0,5 stk sitron
0,5 ts karri
0,25 ts kajennepepper
2 stk eggeplomme
1 dl kremfløte
salt
gressløk, frisk


Prøv denne klassiske fiskesuppen på en hustrig høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.


Fremgangsmåte

Rens grønnsakene, og skjær halvparten av gulrot og resten av grønnsakene i små treninger.
Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe. Tilsett de kuttede grønnsakene. Ta dem opp etter de har kokt i suppen i ca. 15 minutter.
Skjær resten av gulrot i tynne strimler og skjær fisken i terninger. Press saft av sitron. Rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme, fløte og sitronsaft, og rør det inn i suppen.
Gi den et raskt oppkok under omrøring.
Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig. Smak til med salt og dryss over litt hakket gressløk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3382



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.