8 gode kaker til 17 mai



Oppdatertdato: 2019-05-14 Publisert: Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Mange forbinder 17 mai kake med pavlova og slike kremkaker med masse norske flagg. Og det passer også veldig godt selvfølgelig. Men her viser jeg 8 andre tradisjonelle nydelige kaker som også kan passe på 17 mai. De ser lekre ut og passer på en festdag som 17 mai er. Lykke til.



Blåbær og limeostekake


Prøv også Blåbær og limeostekake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

200 g fullkornkjeks med blåbær
70 g smør
6 stk gelatinplater
225 g sukker
3 dl kesam vanilje, 7,4 %
3 dl cottage cheese
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 stk lime
3 dl kremfløte
500 g frosne blåbær
Friske blåbær til pynt


Blåbær og lime gir en frisk smak på ostekaken. En litt annerledes variant.


Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter. Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

Fyll:
Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter.
I mens vispes sukker, vaniljekesam, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp.
Tilsett raspet limeskall og saften av 1 lime i ostemassen.
Smelt de oppbløtede gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen. Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.

Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser slik at det blir en glatt saus.
Pynt med f. eks friske blåbær og server med blåbærsaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 226,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Saftig sjokoladekake 5


Prøv også Saftig sjokoladekake 5.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.09.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
2 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl Oboy pulver
7 dl kefir melk
2 ts natron
350 g smør


En av favorittkakene mine som jeg akkurat tok nytt bilde til. Kaken er her uten glasur, men ett godt og saftig/tungt grunnlag for pynt og lagdeling. Vi brukte her en stor langpanne og fulgte oppskriften slavisk


Fremgangsmåte

Lag eggedosis, smelt smøret, bland sammen det tørre og ha kefir ved siden av. Bland alt litt etter litt i en bolle, og hell over i langpanne, evt. i to mindre runde former. Stekes på 190°C i ca. 30 min i stor langpanne, en del lenger i figurform. Husk bakepapir
Bruk en bakepinne med jevne mellomrom etter 30 min i ovnen, evt. følg med, og ta kaken ut når du ser den løsner fra formen.

Dette er en stor porsjon som krever en stor bakebolle og kjøkkenmaskin. Har du ikke det, er en grei løsning følgende. Bland alt det tørre i den største bollen du har. Så bruker du en mindre bolle til å først lage eggedosis ferdig. Og bland sammen melk og smør i en gryte som du har myknet smøret i. Så tar du en håndmikser og kjører den i den store bollen mens du vekselvis mikser inn smør/melk og eggedosis.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 316,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Suksessterte


Prøv også Suksessterte.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

250 g malte mandler
250 g melis
5 eggehviter

Fyll:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
150 g smør
1 ts vaniljesukker
1/2 pl. Kokesjokolade



Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene lett og bland inn malte mandler og sukker/melis. Fordel massen i to like store, runde former som er godt smurte. Formene bør være ca 24 cm diameter. Sett formene inn ved 180 C i bunnen av ovnen. Steketiden er ca 20 minutter. Avkjøl.

Rør sammen fløte, eggeplommer og sukker i en kjele og varm det forsiktig opp til det tykner. Avkjøl. Rør inn mykt smør og vaniljesukker. Smelt sjokoladen over vannbad og bland den inn i en del av smørkremen.

Fyll kaken med den gule smørkremen og pynt med den brune oppå.

Du kan også la all smørekrem være gul og strø revet sjokolade over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 428,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Brownies.

Brownies


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2017
Denne retten tar ca 50 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

100g smør
100 g mørk sjokolade
3 egg
1.5 dl sukker

1 ts vaniljesukker eller korn fra 1/2 vaniljestang
50 g hvetemel
1 ss kakao
1/2 ts bakepulver
50-75 g valnøttkjerner


Brownies sies det at opprinnelig kommer fra Amerika. Dette er en skikkelig konfektkake md masse kalorier. Her med både rips og solbær som pynt.


Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade på svak varme og avkjøl litt.
Pisk egg, sukker og vanilje til luftig eggedosis. Bland forsiktig inn sjokoladesmøret. Bland det tørre og vend det forsiktig inn i røren. Knus nøttene lett med fingrene og ha dem i til slutt.
Hell røren i en bakepapirkledd form (20x25 eller 22 cm springform) og stek i ca 30-35 min ved 175 grader, midt i ovnen.
Den skal være litt bløt i midten. La kaken avkjøles i formen. Pyntes som vi gjorde her med krem og hagebær, men også en sjokoladeglasur gjør seg bra. Settes kaldt før den spises.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 426,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kvæfjordkake orginalen.

Kvæfjordkake orginalen


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2003
Denne retten tar ca 75 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g sukker
100 g smør
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
100 g mandler

Romkrem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
1,5 ss maizena
2 dl fløte
Romessens

2,5 dl kremfløte
1 ss sukker



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker luftig. Rør inn eggeplommene. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det inn vekselvis med melken. Kle en liten langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover. Pisk eggehvitene stive og rør inn sukker. Fordel marengsen over deigen i formen. Hakk mandlene og dryss de over. Stek ved 180 grader midt i ovnen til den har pen farge. Avkjøl på rist.

Fyll:
Pisk sammen eggeplommer, sukker, maisenna og fløte. Kok opp under omrøring. Avkjøl og rør inn romessens etter smak. Kremfløten piskes med sukker og røres sammen med romkremen.
Del kaken i 2 deler på tvers. Legg de ene på ett fat med marengsen ned og fordel kremen over . Legg på den andre siden med marengsen opp. Server ved den gode anledning. Det kan brukes ferdig romkrem, men det er litt "juks".

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 364,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fransk Black forest kake.

Fransk Black forest kake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.11.2011
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

180 g hvetemel
280 g sukker
8 egg
125 g mørk sjokolade
2 ts bakepulver
2 ss rom
1 stor boks kirsebær i sirup
4 ss bringebær gelé (eller syltetøy)
5 dl kremfløte
30 g kakao
50 g sukker
25 g sjokolade pulver
rom


Vanskelig men utrolig god kake.


Fremgangsmåte

Visp eggeplommer og sukker til skummende. Smelt sjokoladen i vannbad, deretter bland med eggeplommer, mel, bakepulver og stivpiskede eggehviter.
Hell i en smurt form og stek ved 180 ° C til den ikke kleber på en strikkepinne, ca 30-40 min.
Pisk kremfløte, tilsett kakao og sukker. Avkjøl i kjøleskapet. Sil av kirsebær og dypp dem i rom.
Når kaken er bakt, la den avkjøles på rist og skjær den i tre lag. Dekk de to første lagene med sjokolade krem og dekk med kirsebær. Dekk det tredje laget med bringebær gelé.
Bygg opp kaken, vekslende et lag av sjokoladekrem, med et lag av gelé, deretter et lag av sjokoladekrem. Dekk hele kaken med krem og dekorer med glasur. Legg noen kirsebær, dryss med sjokolade pulver. Oppbevares i kjøleskap til den skal serveres.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 273,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrakake med ostekrem.

Rabarbrakake med ostekrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

500 g rabarbra
3 stk egg
2 ½ dl sukker
175 g smør
2 ½ dl hvetemel
½ ts bakepulver

Ostekrem
: 3 dl vaniljekesam
200 g kremost naturel
l 2 ½ dl melis
2 ts vaniljesukker


Det finnes mange rabarbrarøtter rundt om i norske hager, men hva de kan benyttes til har gått litt i glemmeboka. Her gir vi deg en oppskrift på en saftig og enkel rabarbrakake.


Fremgangsmåte

Rabarbraen vaskes, og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3 - 4 cm.
Piske egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Røren helles over i en 26 cm form eller rektangulær form. Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i ca. 40 minutter

Ostekremen:
Visp alle ingrediensene til en luftig krem.

Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 244,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også New York ostekake med jordbær.

New York ostekake med jordbær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2010
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Ingredienser

18 stk digestive kjeks
100 g smør
4 beger kremost naturell
2 dl sukker
5 stk egg
4 ss sitronsaft
1 ts finrevet sitronskall

Rømmetopping:
3 dl lettrømme
3 ss sukker
½ ts vaniljeessens

Jordbærtopping:
500 g jordbær
1 ½ ss sukker


Denne ostekaken oppkalt etter byen den stammer fra, påstås å være en av de beste. Og med jordbærsaus og jordbær i skiver er saken klar!


Fremgangsmåte

Bunn:
Forvarm ovnen til 175 grader. Knus kjeksen - gjerne med kjøkkenmaskin - og bland sammen med smeltet smør. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter og trykk bunnen ned i springformen. Sett bunnen kaldt.

Pisk sammen kremost (bruk gjerne lett kremost), sukker, sitronsaft, finrevet sitronskall og egg til du får en jevn røre. Hell dette over bunnen og bak på midteste rille til ostemassen har 'satt' seg, ca. 50-60 minutter. Avkjøl.

Rømmetopping:
Pisk rømme, sukker og vaniljeessens godt sammen og hell over ostekaken. Kaken skal tilbake i ovnen til rømmetoppingen har stivnet, ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i ovnen med ovnsdøren åpen. Sett kaldt.

Jordbærtopping:
Skyll og rens jordbærene. Mos dem med en stavmikser og smak til med sukker. Du kan gjerne spare noen oppskårne jordbær som du legger på toppen av kaken.

Server ostekaken med jordbærsausen til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 246,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3221







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.