Mange forbinder 17 mai kake med pavlova og slike kremkaker med masse norske flagg. Og det passer også veldig godt selvfølgelig. Men her viser jeg 8 andre tradisjonelle nydelige kaker som også kan passe på 17 mai. De ser lekre ut og passer på en festdag som 17 mai er. Lykke til.
Blåbær og limeostekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
200 g fullkornkjeks med blåbær
70 g smør
6 stk gelatinplater
225 g sukker
3 dl kesam vanilje, 7,4 %
3 dl cottage cheese
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 stk lime
3 dl kremfløte
500 g frosne blåbær
Friske blåbær til pynt
Blåbær og lime gir en frisk smak på ostekaken. En litt annerledes variant.Fremgangsmåte
Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter. Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.
Fyll:
Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter.
I mens vispes sukker, vaniljekesam, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp.
Tilsett raspet limeskall og saften av 1 lime i ostemassen.
Smelt de oppbløtede gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen. Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.
Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser slik at det blir en glatt saus.
Pynt med f. eks friske blåbær og server med blåbærsaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
226,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Saftig sjokoladekake 5
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.09.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
2 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl Oboy pulver
7 dl kefir melk
2 ts natron
350 g smør
En av favorittkakene mine som jeg akkurat tok nytt bilde til. Kaken er her uten glasur, men ett godt og saftig/tungt grunnlag for pynt og lagdeling. Vi brukte her en stor langpanne og fulgte oppskriften slaviskFremgangsmåte
Lag eggedosis, smelt smøret, bland sammen det tørre og ha kefir ved siden av. Bland alt litt etter litt i en bolle, og hell over i langpanne, evt. i to mindre runde former. Stekes på 190°C i ca. 30 min i stor langpanne, en del lenger i figurform. Husk bakepapir
Bruk en bakepinne med jevne mellomrom etter 30 min i ovnen, evt. følg med, og ta kaken ut når du ser den løsner fra formen.
Dette er en stor porsjon som krever en stor bakebolle og kjøkkenmaskin. Har du ikke det, er en grei løsning følgende. Bland alt det tørre i den største bollen du har. Så bruker du en mindre bolle til å først lage eggedosis ferdig. Og bland sammen melk og smør i en gryte som du har myknet smøret i. Så tar du en håndmikser og kjører den i den store bollen mens du vekselvis mikser inn smør/melk og eggedosis.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
316,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Suksessterte
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
250 g malte mandler
250 g melis
5 eggehviter
Fyll:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
150 g smør
1 ts vaniljesukker
1/2 pl. Kokesjokolade
Fremgangsmåte
Pisk eggehvitene lett og bland inn malte mandler og sukker/melis. Fordel massen i to like store, runde former som er godt smurte. Formene bør være ca 24 cm diameter. Sett formene inn ved 180 C i bunnen av ovnen. Steketiden er ca 20 minutter. Avkjøl.
Rør sammen fløte, eggeplommer og sukker i en kjele og varm det forsiktig opp til det tykner. Avkjøl. Rør inn mykt smør og vaniljesukker. Smelt sjokoladen over vannbad og bland den inn i en del av smørkremen.
Fyll kaken med den gule smørkremen og pynt med den brune oppå.
Du kan også la all smørekrem være gul og strø revet sjokolade over til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
427,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Brownies
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2017Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
EtegildeBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
100g smør
100 g mørk sjokolade
3 egg
1.5 dl sukker
1 ts vaniljesukker eller korn fra 1/2 vaniljestang
50 g hvetemel
1 ss kakao
1/2 ts bakepulver
50-75 g valnøttkjerner
Brownies sies det at opprinnelig kommer fra Amerika. Dette er en skikkelig konfektkake md masse kalorier. Her med både rips og solbær som pynt.Fremgangsmåte
Smelt smør og sjokolade på svak varme og avkjøl litt.
Pisk egg, sukker og vanilje til luftig eggedosis. Bland forsiktig inn sjokoladesmøret. Bland det tørre og vend det forsiktig inn i røren. Knus nøttene lett med fingrene og ha dem i til slutt.
Hell røren i en bakepapirkledd form (20x25 eller 22 cm springform) og stek i ca 30-35 min ved 175 grader, midt i ovnen.
Den skal være litt bløt i midten. La kaken avkjøles i formen.
Pyntes som vi gjorde her med krem og hagebær, men også en sjokoladeglasur gjør seg bra.
Settes kaldt før den spises.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
428,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kvæfjordkake orginalen
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.03.2003Denne retten tar ca
75 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
100 g sukker
100 g smør
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk
Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
100 g mandler
Romkrem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
1,5 ss
maizena
2 dl fløte
Romessens
2,5 dl kremfløte
1 ss sukker
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker luftig. Rør inn eggeplommene. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det inn vekselvis med melken. Kle en liten langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover. Pisk eggehvitene stive og rør inn sukker. Fordel marengsen over deigen i formen. Hakk mandlene og dryss de over. Stek ved 180 grader midt i ovnen til den har pen farge. Avkjøl på rist.
Fyll:
Pisk sammen eggeplommer, sukker, maisenna og fløte. Kok opp under omrøring. Avkjøl og rør inn romessens etter smak. Kremfløten piskes med sukker og røres sammen med romkremen.
Del kaken i 2 deler på tvers. Legg de ene på ett fat med marengsen ned og fordel kremen over . Legg på den andre siden med marengsen opp. Server ved den gode anledning. Det kan brukes ferdig romkrem, men det er litt "juks".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
363,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++New York ostekake med jordbær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.10.2010Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
18 stk digestive kjeks
100 g smør
4 beger kremost naturell
2 dl sukker
5 stk egg
4 ss sitronsaft
1 ts finrevet sitronskall
Rømmetopping:
3 dl lettrømme
3 ss sukker
½ ts vaniljeessens
Jordbærtopping:
500 g jordbær
1 ½ ss sukker
Denne ostekaken oppkalt etter byen den stammer fra, påstås å være en av de beste. Og med jordbærsaus og jordbær i skiver er saken klar!Fremgangsmåte
Bunn:
Forvarm ovnen til 175 grader. Knus kjeksen - gjerne med kjøkkenmaskin - og bland sammen med smeltet smør. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter og trykk bunnen ned i springformen. Sett bunnen kaldt.
Pisk sammen kremost (bruk gjerne lett kremost), sukker, sitronsaft, finrevet sitronskall og egg til du får en jevn røre. Hell dette over bunnen og bak på midteste rille til ostemassen har 'satt' seg, ca. 50-60 minutter. Avkjøl.
Rømmetopping:
Pisk rømme, sukker og vaniljeessens godt sammen og hell over ostekaken. Kaken skal tilbake i ovnen til rømmetoppingen har stivnet, ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i ovnen med ovnsdøren åpen. Sett kaldt.
Jordbærtopping:
Skyll og rens jordbærene. Mos dem med en stavmikser og smak til med sukker. Du kan gjerne spare noen oppskårne jordbær som du legger på toppen av kaken.
Server ostekaken med jordbærsausen til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
246,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fransk Black forest kake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.11.2011Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
180 g hvetemel
280 g sukker
8 egg
125 g mørk sjokolade
2 ts bakepulver
2 ss rom
1 stor boks kirsebær i sirup
4 ss bringebær gelé (eller syltetøy)
5 dl kremfløte
30 g kakao
50 g sukker
25 g sjokolade pulver
rom
Vanskelig men utrolig god kake.Fremgangsmåte
Visp eggeplommer og sukker til skummende. Smelt sjokoladen i vannbad, deretter bland med eggeplommer, mel, bakepulver og stivpiskede eggehviter.
Hell i en smurt form og stek ved 180 ° C til den ikke kleber på en strikkepinne, ca 30-40 min.
Pisk kremfløte, tilsett kakao og sukker. Avkjøl i kjøleskapet.
Sil av kirsebær og dypp dem i rom.
Når kaken er bakt, la den avkjøles på rist og skjær den i tre lag. Dekk de to første lagene med sjokolade krem og dekk med kirsebær. Dekk det tredje laget med bringebær gelé.
Bygg opp kaken, vekslende et lag av sjokoladekrem, med et lag av gelé, deretter et lag av sjokoladekrem. Dekk hele kaken med krem og dekorer med glasur. Legg noen kirsebær, dryss med sjokolade pulver.
Oppbevares i kjøleskap til den skal serveres.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
271,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
32,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rabarbrakake med ostekrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
500 g rabarbra
3 stk egg
2 ½ dl sukker
175 g smør
2 ½ dl hvetemel
½ ts bakepulver
Ostekrem
:
3 dl vaniljekesam
200 g kremost naturel
l
2 ½ dl melis
2 ts vaniljesukker
Det finnes mange rabarbrarøtter rundt om i norske hager, men hva de kan benyttes til har gått litt i glemmeboka. Her gir vi deg en oppskrift på en saftig og enkel rabarbrakake.Fremgangsmåte
Rabarbraen vaskes, og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3 - 4 cm.
Piske egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Røren helles over i en 26 cm form eller rektangulær form.
Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover.
Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i ca. 40 minutter
Ostekremen:
Visp alle ingrediensene til en luftig krem.
Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
245,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3221