Pannekaker finnes over hele kloden – fra tykke, bastante middagspannekaker til kaker så tynne at du nesten kan se igjennom dem. Forrett, hovedrett eller dessert – mel, melk og egg er hovedingrediensene i røren. Jo mer egg du bruker, desto tynnere kan du steke kakene. Det er eggene som binder pannekakerøren sammen, og er selve tryllemiddelet i matlagingen.
Bruk gjerne grovt mel
Ellers kan vi gjerne bruke sammalt mel, det gjelder ikke minst hvis vi skal lage middagspannekaker med for eksempel kjøttfyll. Kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt og bær – mulighetene er grenseløse i dobbel forstand. Pannekaker er også en fin mulighet til å sette spiss på restemat og de appellerer til oppfinnsomhet.
Variert servering
Og serveringen behøver så menn ikke være kjedelig. Foruten å servere dem én og én som “rulader” eller brettet som kvartsirkler kan de legges oppå hverandre i ønskede stabler og skjæres gjennom i stykker på bløtkakevis. Vi behøver jo ikke å overdrive i forsøk på å nå de store høyder. Tilpass høyden etter det du har hatt imellom slik at det siden blir mulighet til å skjære gjennom lekkeriene.
Pannekakerøre
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
28.12.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
RitaEIngredienser
2 store egg
1/2 ts salt
1-2 ts honning
2 dl hvetemel
2 1/2 dl melk
50 g usaltet smør
smør til steking
Grunnoppskrift på pannekaker.Fremgangsmåte
Smelt smør. Ha egg, salt og honning i en stor bolle. Visp gradvis inn melet, deretter melken og smøret. For å sikre at det ikke er klumper, kan det være lurt å helle røren gjennom en metallsikt.
La røren stå en time. Konsistensen bør være tyktflytende, men ikke deigaktig. Det kan være du trenger litt mer melk.
Varm litt mør i en jernpanne og vent til det knitrer fint, men ikke la det bli for varmt slik at det ryker. Hell i omtrent 3-4 spiseskjeer røre i pannen og stek til oversiden er tørr. Snu den som best du kan og stek til den andre siden også har fått store brune fregner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
218,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pannekaker grunnoppskrift
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.04.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 dl hvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt
4 egg
smør til steking
Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren stå og svelle 1/2 time. Stek tynne pannekaker og avkjøl dem. Pannekakene nytes med nyrørte blåbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
132,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove pannekaker med havregryn
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
10.11.2017Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk egg
2 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn , lettkokt
1 l melk
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
2 ss smør , smeltet
Denne oppskriften er med havregryn som gir pannekakene en ekstra god smak. Kan spises både varme og kalde. Havregrynene og sammalt hvete gir ett bedre og sunnere næringsinnhold uten at det går ut over smaken.Fremgangsmåte
Ha eggene i en bolle og pisk de lett sammen. Tilsett sammalt hvete og havregryn. Rør sammen. Spe med halve melke mengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør til det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper. Rør inn resten av melken og melet. Til slutt røres salt, vanilje, kanel og smør inn i røren. Dekk til røren og la den stå å svelle i 30 min - 1 time.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.
Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
148,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Glutenfrie pannekaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.11.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
FinaxBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 dl finax glutenfri melmix
0,5 ts salt
4 dl melk
2 egg
2 ms smeltet smør
Er helt vanlige pannekaker med glutenfritt mel. Vi pyntet med litt eple og glutenfrie havreflakes.
Vi bruker glutenfritt mel av og til selv om ingen av oss har cøliaki, men mest for å prøve. Pannekaker, vafler og kaker er ganske OK å lage men brød sliter vi med. Ett tips som kan prøves er å ha i litt bakepulver i deigen.Fremgangsmåte
Bland sammen melmix og salt. Visp inn melken til en jevn røre.
Rør så inn eggene og smøret.
La svelle litt. Stek tynne pannekaker i stekepanne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
127,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blåbærpannekaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2014Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
7,5 dl helmelk
ca 300 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
3/4 ts salt
2 s sukker
3-4 egg
2,5 dl blåbær
Sukker
Det er blåbærsesong nå. Benytt sjansen til å plukke disse supersunne bærne.
Blåbærene kan og drysses over pannekaken i stekepannen før den snus som vi har gjort.Fremgangsmåte
Visp egg, melk og sukker. Ha i salt, hvetemel og bakepulver. La røren svelle litt. Ha i blåbærene. Ha litt smør i pannen og stek litt tykke pannekaker. Legges lagvis med sukker mellom lagene. Serveres varme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Crepes Suzette 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Alf BørjessonIngredienser
3 egg
125 g hvetemel
1/4 ts salt
2 ss olje
50 g smeltet smør
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
3,5 dl melk
25 g smør til steking
Appelsinsmør:
125 g myknet smør i terninger
125 g sukker
saft og revet skall av 1 appelsin
6 ss Cointreau
3 ss brandy
Fremgangsmåte
Lag først røren. Sikt mel og salt i en bolle, og lag en fordypning i midten. Ha i egg, olje, smeltet smør, sukker og melk. Pisk til røren er glatt. Bruk gjerne en håndmikser.
Smelt litt av smøret i en liten stekepanne. Når smøret er blitt veldig varmt, hell litt av røren i pannen. Snu på pannen slik at røren fordeler seg ut over bunnen, og stek til pannekakene er gyllenbrune på undersiden. Snu pannekaken og stek den på den andre siden. La de tynne pannekakene gli ned på en varm tallerken og hold den varm mens du steker resten.
Lag appelsinsmør ved først å ha sukker og smør i en bolle og rør det sammen til det er glatt og kremaktig. Rør inn appelsinskall og –saft, deretter 3 ss av appelsinlikøren og 1 ss av brandyen.
Ta appelsinsmøret over i en stor stekepanne og varm forsiktig opp. Kok raskt i 1-2 minutter, skru deretter ned varmen. Legg i pannekakene, en om gangen og brett dem først en gang og så en gang til. La dem ligge til de er gjennomvarme. Varm opp resten av likøren og brandyen i en liten panne, sett fyr på, og hell den flammende likøren over pannekakene like før servering, eller kok opp og sett fyr på likøren ved bordet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
263,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sveler fra Jegstad gård
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.02.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BondelagetBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 egg
200 g sukker
1 liter surmelk (eks. kefir)
600 g hvetemel
1 ts natron
1 ts hornsalt
2 ss vaniljesukker
175 g smør
Disse er utrolig gode. Bare glem pannekaker og lapper, når du har smakt disse er det ingen vei tilbake. Dette er en ganske stor porsjon som selvsagt kan deles opp.Fremgangsmåte
Alt røres sammen. Smeltet smør røres inn til slutt. Røra må stå å svelle i 30 min. før steking. Stek små sveler/lapper lett brune på begge sider, i en vanlig stekepanne passer det med 3 stk samtidig. Serveres lunkne med evt syltetøy.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
232,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pannekaker med soppstuing
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.10.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 egg
3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
½ ts salt
5 dl melk
Soppstuing:
300 g frisk sopp
1 ½ dl seterrømme eller fløte/melk
1 ss soyasaus
1 ts sennep
salt og pepper
evt. 1 ss hvetemel til jevning
Til pynt:
sprøstekt, speket kalkunfilet
Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
Skjær sjampinjongen i skiver og stek dem i smør i en stekepanne. Tilsett rømme eller fløte/melk. Smak til med soyasaus, sennep, salt og pepper. Om ønskelig kan sausen jevnes med hvetemel ristet ut i litt vann. La da stuingen koke 3-4 minutter før servering, for å unngå melsmak
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
125,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Amerikanske pannekaker 2
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
06.10.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2 dl melk
litt salt
Fremgangsmåte
Skill eggene. Ha mel, bakepulver og melk i eggeplommene og pisk til en glatt røre. Stivpisk eggehvitene og fold dem inn i eggeblandingen. Stek små pannekaker. Server dem straks med lønnesirup eller rørte bær og rømme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
160,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove, fylte pannekaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl hvetemel
1 ts salt
5 dl melk
4 stk. egg
Fyll:
300 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 båt hvitløk
250 g frisk sjampinjong
1 ½ ss hvetemel
1 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
salt og pepper
ca. ½ ts chilipulver
ca. 3 ss tomatpuré
ca. 100 g revet hvitost til gratinering
Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 15 minutter.
Stek kyllingkjøttdeig, finhakket løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver, stek dem og ha dem sammen med kyllingkjøtt og løk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke 4-5 minutter. Smak til med salt, krydder og tomatpuré.
Stek pannekaker, ikke for tynne. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over. Gratiner pannekakene i stekeovnen ved 225 °C i 5-10 minutter. Server dem straks med salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
116,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blinis
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1/2 pk gjær eller 1 ts tørrgjær
4 dl lunken melk
200 g hvetemel
50 g fin sammalt hvete
4 eggeplommer
2 ss smeltet smør
3 ss rømme
1/2 ts salt
4 eggehviter
smør til steking
Tilbehør og pynt:
Rømme
sort kaviar eller lodderogn
litt finhakket rødløk
dillkvister
Klassisk russisk pannekakeFremgangsmåte
Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet) og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kaldt natten over. Romtemperer røren og tilsett eggeplommer, smør, rømme og salt. Rør godt.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren. Sett røre med spiseskje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten. Legg 2-3 blinis på hver tallerken, ha på litt rømme og kaviar. Dryss over finhakket rødløk og pynt med dill.
Tips :
Blinisene kan stekes ferdige noen timer før. Pakk dem godt inn i folie og varm dem forsiktig i ovn før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokospannekaker med råkrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.04.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Pannekakerøre:
2 ss ristet kokos
3 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts kardemomme (gjerne mortet hel kardemomme)
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl kokosmelk
4 egg
smør til steking
Råkrem:
3 eggeplommer
3 ss sukker
2 ½ dl pisket kremfløte
Pynt med tynne epleskiver, lønnesirup og hakkede valnøtter. Server med råkrem.
Fremgangsmåte
Rist kokos i en tørr panne og sett til side. Bland sammen alt det tørre og tilsett melk, kokosmelk og egg, rør til en glatt røre. La røren hvile i ca. 20 minutter. Hell litt av røren i en stekepanne og dryss raskt over med litt ristet kokos. Snu pannekaken og stek den på andre siden. Brett dem i fire, og hold dem varme.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker, og bland forsiktig inn pisket kremfløte.
Server pannekakene med litt lønnesirup, og pynt med tynne skiver av eple og hakkede nøtter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
237,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tynne pannekaker
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
09.03.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2,5 dl mel
1 ts salt
1/2 ts kardemomme
1/4 ts kanel
1 ss sukker
5 dl melk
2-4 egg
Smør til steking
Det fins mange pannekakeelskere rundt i landet og vi er 2 av dem. La røra svelle litt før steking.
Steking er for så vidt enkelt, men noen tips er viktige.
Ta frem smør eller margarin pakka og sett den ved siden av komfyren. Varm en liten klatt i stekepanna til den er smeltet og varm, men ikke brun. Hell i en øse pannekakerøre og la den flyte utover. Når den er tørr på oversiden snu den raskt med en stekespade. Stek så 1 minutt på andre siden før den brettes og legges på fat.
Ha så i en ny klatt smør (som en liten fingernegl) og gjenta.
Bruk ekstra varme i begynnelsen på den første, men så skrur du ned varmen til ca 50 %, alt avhengig av komfyren.Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene godt. For litt tykkere pannekaker bruk mer mel og 4 egg. Kardemomme og kanel er ikke nødvendig.
Ha over i en liten bolle og la svelle ca 30 minutter..
Smelt smøret i pannen og hell utover røre i ett tynt lag.
Kakene stekes på begge sider. Vendes med stekespade når oversiden er tørr. Skal steke kort tid på andre siden.
Server med sukker og syltetøy etter smak.
Det smaker og godt med lønnesirup på. Nok til 3 sultne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1429