
Fiskeboller trenger ikke bare serveres i hvit saus, men kan lett varieres til mange forskjellige, spennende retter. Fiskeboller kan brukes til supper, gratineres og brukes med mye spennende tilbehør.
Fiskeboller kan og lages fra grunnen av selv, men det letteste er selvfølgelig å bruke disse hermetiske. Mange butikker har og hjemmelagde fiskeboller i delikatessedisken.
Så jeg håper at dere som nå trekker på smilebåndet, først prøver noen av disse variasjonene på fiskeboller, før dere dømmer fiskebollen nedenom og hjem.
Alle er til 4 porsjoner hvis ikke annet er nevnt
Hjemmelagde fiskeboller av sei
Ca 500 g seifilet uten ben
1 ss potetmel
1,5 ts salt
3,5 dl melk
1/4 ts muskat
Skyll og rens filetene. Mal de med salt og potetmel 4 ganger i kvern. Farsen spes med melk litt etter litt. Du kan evt koke en prøvebolle for å sjekke om det er nok spedd. Kok opp vann med 1 ts salt pr liter. Eller kok i kraft. Lag runde glatte boller med hendene og legg de forsiktig i vannet. Bollene skal trekke ca 10 minutter og snues etter 5 minutter. Bruk hullsleiv. Tas opp og la de renne godt av.
Server med hvit saus, poteter og grønnsaker.
Hjemmelagde av hyse
Stor porsjon
3 kg hyse
50 g salt
2 liter melk
1/2 ts støtt muskat
50 g potetmel
Fiskeboller finnes det mange oppskrifter på, men naturlig nok er alle relativt like. Det er vesentlig bruken og mengden av muskat og potetmel som varierer.
Mal fisken med saltet tre ganger. Tilsett mel og krydder og spe forsiktig med melken. Fiskebollene legges med skje i kokende, lettsaltet vann og skal stå og trekke til de er ferdige. Fiskebollene serveres med hvit saus og poteter til.
Fine fiskeboller
500 g fiskefilet uten skinn og ben(hyse eller steinbit)
2 ts salt
1 ss potetmel
2 egg
2 dl matfløte
2 dl H-melk
¼ ts hvit pepper
Rekesaus:
300 g reker
1 ss smør
vann
2 dl matfløte
salt, pepper
1 knivsodd kajennepepper
Rens rekene og sett til side. Smelt smøret, tilsett rekeskallene og surr i noen minutter. Hell på så mye vann at skallene dekkes. Kok kraften i 20 minutter uten lokk. Sil og kok kraften inn til ca 1 dl. Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt, pepper og kajennepepper. Hold sausen varm.
Hyse og steinbit gir ekstra fin fiskefarse. Plukk bort alle småben og skjær fileten i strimler. Dryss dem med salt og kjør i foodprocessor til en fast deig. Skill eggene og rør inn eggeplommene. Spe med fløte og melk. Rør inn potetmel. Halvvisp eggehvitene ,rør den inn sammen med pepper. Kok opp vann i en vid kjele og kok en liten prøvebolle. Smak om det trengs mer salt og pepper. Lag boller av farsen med skje. Eller fyll farsen i sprøytepose og sprøyt ut boller rett i vannet. La fiskebollene trekke, ca. 10 minutter for store boller, omtrent halve tiden for små boller.
Server bollene i sausen, med ris og aspargesbønner eller brokkoli til som hovedrett, med brød og frisk dill eller persille som forrett
Tips
Har du dårlig tid kan du lage rekesausen og kjøpe ferdige fiskeboller.
Og så selve standard oppskriften på fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller i hvit saus
Til 4 personer
500 g fiskeboller eller 1 boks
Hvit saus:
1 ss margarin/smør
2 ss hvetemel
4 dl lettmelk eller 2 dl lettmelk og 2 dl fiskekraft/buljong
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts muskat
Smelt margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft. Kok i 5 min. Smak til med salt, pepper og muskat. Legg fiskebollene i og la dem bli varme.
Serveres med poteter eller ris og en råkost av gulrot, kålrot og eple.
Variasjoner av fiskeboller
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
En enkel variasjon
1 boks fiskeboller
1 liten boks rensede reker
1 pose hvit saus
2-3 ss kaviar fra tube
Lag først hvit saus. Om du bruker smør og mel, eller ferdig saus gjør ikke noe. Bruk kraften fra rekene og fiskebollene i sausen + melk. Smak til sausen med salt, pepper og kaviar. Til slutt has fiskeboller og reker i sausen. Når alt er varmt er det ferdig.
Server med poteter, gulerøtter eller feks broccoli.
Spinat- og fiskebollegryte
2 porsjoner
1 pk. dypfryst, grovhakket spinat, 225 g
1 1/2 ss smør eller margarin
1 ts hvetemel
1/2 boks fiskeboller
salt
pepper
revet muskat eller 1-2 pressede hvitløksfedd
noen rå løkringer
eventuelt reker til pynt
Skjær spinatblokken i store terninger. Ha smøret i en kjele, legg spinaten i og la det surre noen minutter. Strø på melet og rør det godt sammen. Bland fiskebollene i. Smak til med salt, pepper, revet muskat eller presset hvitløk.
La gryten småkoke noen minutter. Legg på noen rå løkringer og evt. rensede reker.
Server gryten med poteter eller ris.
Fiskegrateng av fiskeboller
1 hel boks fiskeboller
200 g makaroni
1 purre
3 ss mel
5 dl melk og fiskebollekraft
2 egg
Kok makaroni som anvist på pakken. Skjær purren i skiver og del fiskebollene i to. Lag jevning av mel og melk, spe på med melk + fiskebollekraft (totalt 5 dl). Kok opp sausen. Avkjøl og rør i sammenpiskede egg. Bland alt i en ildfast form og stek ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Tilbehør:
Råkostsalat av fire revne gulrøtter og en finsnittet purre.
Fiskebollesuppe
1 hel boks fiskeboller
2 dl melk
3 ss mel
2 gulrøtter
1 purre
Litt rømme
Kok opp kraften fra boksen og tilsett en jevning av melk og mel. Skjær gulrøtter i strimler, snitt purren og la det koke med i suppen i ca. 10 minutter. Tilsett fiskeboller og rømme, og varm opp til kokepunktet.
Tilbehør: En varm baguette.
Fiskebollegrateng
2-3 porsjoner
1 pose hvit saus,
1/2 boks fiskeboller,
2 ts hakket gressløk,
4 egg,
strøkavring
Sil kraften av fiskebollene. Lag sausen som angitt på posen, men bruk fiskebollekraften og melk, tilsammen 4 dl. Mos fiskebollene og bland dem i sausen sammen med gressløken og eggeplommene. Visp eggehvitene stive og vend dem forsiktig i. Fyll røren i et godt smurt ildfast fat. Dryss litt strøkavring på toppen. Stek gratengen ved 200 C i 40 - 50 minutter.
Fiskebollelapskaus
10-12 poteter
400 g blandede grønnsaker
2 1/2 dl kraft fra fiskebollene og vann
1 boks fiskeboller
salt
hvit pepper
sitronsaft
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Bland alt, unntatt fiskebollene i en kjele. La det koke under lokk 10-15 minutter. Del fiskebollene i to og legg dem oppå grønnsakene. Ha på salt og pepper. Drypp over litt sitronsaft.
La alt trekke under lokk 8-10 minutter.
Fiskebolleform
1 liten boks fiskeboller
4 ss revet ost
1 boks ansjos
Sausen av ansjosen
1 dl fløtemelk
hakket dill
timian
kapers
Legg fiskebollene sammen med ansjosen i bunnen av smurt ildfast form. Bland ansjossausen med fløtemelk og hell det over. Dryss over revet ost, dill, timian og kapers. Stekes ved 225 grader ca. 20 minutter og serveres til varme kokte poteter med dilldryss på.
Pers fiskebollegryte
2-3 porsjoner
1/2 boks fiskeboller,
3 - 4 kokte poteter,
1/2 pose fiskesuppe,
2 1/2 dl melk,
2 1/2 dl vann,
1/2 pose fryst grønnsakblanding eller 2 kopper kokte grønnsaker i biter (de du liker best),
salt, pepper
Skjær fiskebollene i biter. Skrell potetene og skjær dem i biter. Ha suppepulveret i en kjele og blan opp under omrøring og putre videre sånn omtrent 10 minutter.
Hell oppi fiskeboller og poteter sammen med grønnsakblandingen. La alt få koke 5 minutter og smak til med salt og pepper. Det er godt å spise knekkebrød til.
Smakfull grateng
1 boks fiskeboller
2 1/2 dl kokte poteter i biter
1 liten boks sjampinjonger av skiver
2 wienerpølser
smør til formen
3 dl yoghurt naturell
1 1/2 dl majones
2 dl revet ost
Sett ovnen på 200 C. Smør en ildfast form. La fiskebollene renne godt av og del dem i to. Fordel potetbitene, sopp, fiskeboller og pølsebiter i formen.
Bland majones og yoghurt og pisk det sammen. Fordel blandingen som ev. lokk på formen. Strø over den revne osten.
Gratineres i 30-40 minutter til overflaten er gulbrun.
Serveres med brød og grønnsaker, gjerne også sitronskiver.
Fiskeboller i hvit saus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
500 g fiskeboller
Hvit saus:
1 ss margarin/smør
2 ss hvetemel
4 dl lettmelk eller 2 dl lettmelk og 2 dl fiskekraft/buljong
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts muskat
200 g frossen spinat
Ikke akkurat hvit saus, men fiskeboller er skikkelig godtFremgangsmåte
Smelt margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft. Kok i 5 min. Ha i frossen spinat og smak til med salt, pepper og muskat. Legg fiskebollene i og la dem bli varme. Serveres med poteter eller ris og en råkost av gulrot, kålrot og eple.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
63,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskeboller i karrisaus 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.01.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Espen GrønlieIngredienser
500 g fiskeboller
Karrisaus
2 finhakkede løk
1 ss smør
1 finhakket hvitløkbåt
2 ts karri
1 ss hvetemel
3 dl lettmelk
1 dl fiskebuljong eller kraft fra fiskebollene
0.5 ts salt
0.5 pepper
Fremgangsmåte
Surr løk og hvitløk i smør til løken er blank. Rør inn karri og la det surre et par minutter.
Rør inn hvetemelet. Spe med kraft og melk til en jevn saus.
La sausen koke et par minutter.
Ha i fiskebollene og la dem bli varme. Server med kokt ris og brokkoli.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thailandske fiskeboller med koriander
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.10.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
5-600 g hakket torsk
1 sjalottløk, finrevet
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss friske korianderblader, hakkede
3 egg
2 kaffir limeblader, finklippede
litt limesaft
1 rød chili, finhakket
3-4 ss hvetemel
olje, til steking
Tilbehør:
Kokte eggnudler vendt med
2 ss sesamfrø
2 hakkede vårløk
evt. søt chilisaus i en lille skål
Litt rart å lage fiskeboller som ser slik ut. Men vi brukte sei istedenfor torsk og dette smakte skikkelig godt. Serverte med chilisaus og ris/nudler.Fremgangsmåte
Farsen (som gjerne må være hakket 2 ganger), has i en skål og røres godt sammen med de hakkede grønnsaker, krydderurter og krydderier.
Tilsett egg og mel. Farsen må gjerne være relativt fast. Varm opp en del olje i en wok eller en sauterpanne, og form små, litt avlange boller med en liten skje. Dypp jevnlig skjeen i varmt vann, så kleber farsen ikke fast til skjeen. Dypstek bollene i oljen, ikke for mange av gangen.
Når bollene er like gyldne, ( de må ikke bli for mørke) tas de opp med en hullskje og drypper av på fettsugende papir. De kan evt. lunkes i ovnen, når de alle er ferdige.
Kok nudlene, feks spinatnudler, etter anvisningen på pakken, og vend dem evt. med litt sesamolje. Vend sesamfrø og hakkede vårløk i. Serveres med små skåler med søt chilisaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
152,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Hjemmelagde fiskeboller av sei
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.01.2015Denne retten tar ca
20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Ca 500 g seifilet uten ben
1 ss potetmel
1,5 ts salt
3,5 dl melk
1/4 ts muskat
En ganske så enkel fiskebollerett. Vi kokte bollene i fiskekraft med terning. Brukte så kraften etterpå til å lage saus. Skikkelig standard norsk mat.Fremgangsmåte
Skyll og rens filetene.
Mal de med salt og potetmel 4 ganger i kvern.
Farsen spes med melk litt etter litt. Du kan evt koke en prøvebolle for å sjekke om det er nok spedd.
Kok opp vann med 1 ts salt pr liter. Eller kok i kraft.
Lag runde glatte boller med hendene og legg de forsiktig i vannet.
Bollene skal trekke ca 10 minutter og snues etter 5 minutter. Bruk hullsleiv.
Tas opp og la de renne godt av.
Server med hvit saus, poteter og grønnsaker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskeboller i karri
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
31.10.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1/2 boks fiskeboller
1/2 løk
1 ss olje
1 ts karri
1 ss tomatpuré
1 1/2 dl fløte
1/2 ts salt
Fiskeboller i hvit saus kan varieres. Her er en av variantene. Vi bruker og å tilsette feks reker, erter eller andre grønnsaker i sausen. Sylteagurk er og fine greier.Fremgangsmåte
Sil laken fra fiskebollene, ta vare på den.
Hakk løken og fres den myk i oljen sammen med karri.
Tilsett tomatpuré, 1 dl av fiskebollelaken, fløte, fiskebollene og salt. La retten trekke på svak varne til fiskebollene er gjennomvarme i ca 5 minutter.
Server poteter og salt til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
136,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tomatsuppe med fiskeboller
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.08.2015Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
ToroBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 pose Toro Tomatsuppe
300 g eller 1/2 boks fiskeboller eller hjemmelagde fiskeboller(se lenger nede)
3 kokte poteter i terninger
litt revet ost
Hjemmelagde fiskeboller:
Istedenfor å bruke ferdige fiskeboler, kan man lage de selv som vi gjorde. Her og en spesiell variant med hermetisk tunfisk
Næringsinnholdet her er beregnet med hjemmelagde boller, men send den til tallerken om du ønsker å forandre.Fremgangsmåte
Fiskeboller:
Finhakk løken. Bland med det andre og rør sammen godt. Form boller og stek dem i olje i stekepannen til de er brune.
Suppen:
1.Tilbered suppen som anvist på posen
2.Tilsett fiskeboller og poteter mot slutten av koketiden
3.Server med revet ost
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
57,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskeboller i rekesaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.04.2016Denne retten tar ca
20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
En porsjon hvit saus.
1 fiskebolle boks
200 g rensete reker
Dette er en av de enkleste og beste rettene jeg husker fra min barndom. Blomkål syns jeg passer fint sammen med fiskeboller og reker passer i sausen. På dette bildet er det uten gulerøtter, men kokt gulrot + evt grønne erter er og anbefalte følgesvenner.Fremgangsmåte
Hvit saus:
Smelt smøret i en gryte, skal ikke brunes. Visp inn melet og så piskes inn kraften fra fiskebolleboksen. Spes med melk til passende tykkelse. Pisk og rør hele tiden.
Bruk lav varme og la det tykne sakte. Smak til med salt og pepper, evt litt karri.
La stå noen minutter på varmen før fiskebollene tilsettes. La de bli gjennomvarme og tilsett rekene. De skal bare bli varme før det serveres.
Ved siden av kokes blomkål så vidt mør i smør og vann, og poteter kokes sammen emd evt gulrot.
Server firskebollene i sausen med blomkål, poteter og evt gulrot.
God mat som er skånsom for magen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
66,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskeboller
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
29.11.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
3 kg hyse
50 g salt
2 liter melk
1/2 ts støtt muskat
50 g potetmel
Vi lager faktisk fiskeboller selv, og det er ikke så vanskelig som det høres ut til. Her har vi brukt en miks av torsk og sei, men hyse er jo originalen. Etter at de er trukket har vi stekt de forsiktig i stekepannen sammen med litt gulrot og paprikastrimler. Lag hvit saus av kraften etter kokingenFremgangsmåte
Fiskeboller finnes det mange oppskrifter på, men naturlig nok er alle relativt like. Det er vesentlig bruken og mengden av muskat og potetmel som varierer.
Mal fisken med saltet tre ganger. Tilsett mel og krydder og spe forsiktig med melken.
Fiskebollene legges med skje i kokende, lettsaltet vann og skal stå og trekke til de er ferdige.
Fiskebollene serveres med hvit saus, gulrot, grønnsaker og poteter til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
66,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chiliboller
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.08.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 hel boks fiskeboller eller evt hjemmelagde
2 løk
2-3 dl chilisaus mild type
Hjemmelagde fiskeboller:
4 porsjoner med pasta
Her lagde vi hjemmelagde fiskeboller men det kan jo selvfølgelig brukes hermetiske eller andre. Tunfisk er allerede kokt så de skal bare brunes. Smaker faktisk ganske godt.
Og vi serverte med poteter.Fremgangsmåte
Fiskeboller:
Bruk den ene løken og finhakk den. Bland med det andre og rør sammen godt. Form boller og stek dem i olje i stekepannen til de er brune.
Strimle den andre løken og surr den i litt olje. Ha i chilisaus. Skjær fiskebollene i skiver og varm dem i sausen. Ønsker du en litt fyldigere saus, kan du tilsette et par finhakkede tomater. Vil du gjøre smaken litt mildere, sper du med en fløteskvett, litt lettrømme eller créme frâiche.
Tilbehør:
Ris, pasta eller kokte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekte fiskeboller av laks
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
04.08.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Enkle og gode fiskeboller av laks. Det er mulig å evt bruke ferdige fiskeboller her eller for eksempel fiskekaker.Fremgangsmåte
Laksebollene:
Finhakk laks, løk og timian. Rør dette sammen med salt, sitronpepper og potetmel.
Stek bollene gyllenbrune på hver side i olje. Tas ut av pannen.
Brun den siste løken i gyllenbrun margarin og legg den over på et fat.
Skjær sjampinjongen i skiver og brun den i olje til nesten all væsken er fordampet. Legg løken og fiskebollene tilbake i pannen og bland godt. Smak evt til med mer krydder eller urter, for eksempel persille.
Kok poteter
Server retten sammen med de nykokte potetene og gjerne med råkost som tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
144,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vintersuppe med fiskeboller
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
29.01.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1,2 liter vann
2 buljongterninger
Grønnsaker
3 stk gulrøtter
1 stk persillerot
0,5 stk sellerirot
2 stk poteter
evt. litt kål
1 stk purre
blomkålbuketter
sukkererter
Seiboller
500 gr seifilet uten ben
En litt spesiell variant av grønnsakssuppe med seiboller. Men veldig god. Lag først seibollene som og kan brukes i andre retter.
Vi lager ofte fiskeboller hjemme fra bunnen av. Med godt med urter og krydder blir de veldig gode. Slike får man ikke kjøpt.Fremgangsmåte
Kok opp buljongen i en kjele. Skrell og kutt opp grønnsaker og legg i.
La dette småkoke 5-10 minutter.
Mal fiskefiletene og rør godt sammen med salt og fiskekrydder. Rør inn egg og grønt til en jevn farse.
Form fiskeboller som enten stekes raskt i en panne eller bakes i ovnen ved 200 grader i noen minutter til de er litt brune og har satt seg..
Trekk suppekjelen tilside og ha så i bollene
Sett kjelen tilbake på platen og la suppen syde 5-10 minutter. Tilsett evt. litt mer vann, og smak til suppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
47,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:604