Fotograf:Knut Pettersen Dette er en av de enkleste og beste rettene jeg husker fra min barndom. Blomkål syns jeg passer fint sammen med fiskeboller og reker passer i sausen. På dette bildet er det uten gulerøtter, men kokt gulrot + evt grønne erter er og anbefalte følgesvenner.
Oppskriften inneholder 66 Kalorier, 7 g Karbo, 5 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-skalldyr, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvit saus:
Smelt smøret i en gryte, skal ikke brunes. Visp inn melet og så piskes inn kraften fra fiskebolleboksen. Spes med melk til passende tykkelse. Pisk og rør hele tiden.
Bruk lav varme og la det tykne sakte. Smak til med salt og pepper, evt litt karri.
La stå noen minutter på varmen før fiskebollene tilsettes. La de bli gjennomvarme og tilsett rekene. De skal bare bli varme før det serveres.
Ved siden av kokes blomkål så vidt mør i smør og vann, og poteter kokes sammen emd evt gulrot.
Server firskebollene i sausen med blomkål, poteter og evt gulrot.
God mat som er skånsom for magen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 17056)
Tilberedningstid:
20-30 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-04-17
Oppdatert dato:2016-04-17