
Frukt er sunt og godt, og selv om det er midt på vinteren er det ett godt utvalg i fruktdiskene. Og en fruktdessert frisker opp etter en feks tung middag.
Eple, banan og en del eksotiske frukter er i utvalget nå, og her kan man lage spennende kombinasjoner av disse
til lekre desserter, og det trenger heller ikke være vanskelig eller ta lang tid.
Her er 13 desserter nå på vinteren med eple, banan, appelsin og noen eksotiske frukter, hvor du finner alle ingrediensene i fruktdisken.
Velbekomme
Stekte epler
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
28.01.2014Denne retten tar ca
20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
3 epler
3 ts sukker
litt kanel
3 ts smør
180 grader i ca. 20 minutter
Fremgangsmåte
Bruk faste, syrlige epler. Stikk ut kjernehuset. Snitt i skallet langs midten av eplet for å hindre at eplet sprekker. Sett eplene i en ildfast form. Fordel sukker, kanel og smør i hullene.
Stek eplene til de er møre.
Server eplene varme med iskrem, fløtekrem eller vaniljesaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Trifle med eplemos og vaniljekrem
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Eggekrem:
2 ½ dl helmelk
1 stk. vaniljestang
60 g sukker
20 g maisennamel
1 dl kremfløte
1 kg eple
200 g sukker
1 ts revet sitronskall
1 ts garam masala
1 ts malt kanel
½ ts malt muskat
8 stk. fingerkjeks
1 dl kremfløte
1 ss melis
Fremgangsmåte
Hell melken i en liten kjele og tilsett en splittet vaniljestang. Varm melken opp til kokepunktet. Pisk eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle. Hell den varme melken oppi eggeblandingen litt etter litt samtidig som du rører med en visp.
Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 minutt under konstant omrøring.
Hell kremen over i en bolle og dekk den med plastfilm. Sett den i kjøleskapet til kremen er kald. Pisk kremfløten og rør den inn i den kalde kremen.
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver. Ha eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme under stadig omrøring til de begynner å bli most, men at det fortsatt er en del biter. Tilsett krydderet og sukker etter smak. Dekk bunnen av en dessertskål med fingerkjeks og hell den varme eplemosen over.
Sett bollen i kjøleskapet til blandingen er kald. Hell eggekremen over eplemosen. Pynt med pisket krem, tilsatt melis, fra sprøytepose og litt kanel på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
162,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tilslørte bondepiker tradisjonell oppskrift
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.03.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
7 stk. kavring , knust
3 ss sukker
2 ss smør
½ ts malt kanel
2 ½ dl kremfløte
Lag eplemos av:
½ kg eple
2 ss sukker
3 ss vann
Fremgangsmåte
Rens og skjær eplene i biter som kokes i vann og sukker til de er møre. Moses og avkjøles. Eller bruk ferdig eplemos. Bland knust brød eller kavring, sukker, smør og kanel i stekepanne.
Rør hele tiden ved svak varme, til blandingen får en gylden farge og blir sprø. Pisk kremfløte. Legg eplemos, stekt brød/kavring og krem lagvis i en egnet dessertbolle.
Tilslørte bondepiker bør serveres så nylaget som mulig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
208,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Eksotisk desserttallerken
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.08.2016Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1
granateple
2 kiwi
2 bananer i skiver
1 frisk ananas i biter
Vaniljeis
Fremgangsmåte
Anrett kiwi, banan, ananas og iskrem på en tallerken. Skrap over fruktkjøtt og steiner fra granateple.
Pyntes med frisk sitronmelisse.
Husk at banan mørkner fort, så anrett rett før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
75,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Banandessert
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
13.08.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 bananer
3 dl vann
1 dl sukker
1 dl mandler eller peanøtter
Krem eller vaniljeis
En faktisk veldig god dessert selv om fargen på bananene ble kjedelig grå. Med krem og kanskje litt røde bær kan dette ble en slager. Våre bananer var godt modne, men kanskje det ser annereledes med noen som ikke er så modne.Fremgangsmåte
Del bananene i to langsetter. Legg dem i en ildfast form. Rør sammen en saus av vann og sukker og hell over. Hakk mandler og strø dem over.
Stekes i stekeovnen på 200 grader til bananene er møre (ca 20 minutter). Server dem med krem eller is til.
Oppskriften kommer opprinnelig fra misjonsalliansens nettside, men jeg finner ikke lenger disse oppskriftene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekte epler med kanel
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
28.01.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
8 middels store epler
3 ss smør eller margarin
3 ss sukker
1/2 - 1 ts kanel
Fremgangsmåte
Vask og tørk eplene. Stikk ut kjernhusene. Snitt gjennom skallet rundt eplene for å unngå at de sprekker under stekingen. Sett eplene i en smurt ildfast form. La smøret eller margarinen bli myk. Rør sukkeret og kanelen i.
Fyll blandingen i hullet etter kjernehuset. Bruk to teskjeer eller en butt bordkniv til å dytte blandingen nedi med.
Stek eplene midt i ovnen ved 225 C i 15-20 minutter, til de er møre, men fremdeles holder formen. Server eplene varme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
91,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Frityrstekt banan med karamelsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
2,5 dl. Hvetemel
1 ts. bakepulver
1 pisket egg
1,8 dl. mineralvann
olje til steking
4 bananer i 4
is til servering
Saus:
2,5 dl. brun farin
1,2 dl. fløte
100 g. smør i terninger
Fremgangsmåte
Sikt melet i en mellomstor skål og lag en fordypning midten.
Tilsett egg og mineralvann. Rør rundt til all væske er tatt opp og deigen jevn.
Varm opp oljen i en dyp gryte. Dypp bananstykkene i deigen noen få av gangen og la den overskytende deig dryppe av. Senk forsiktig bananene ned i den moderat varme olje og stek dem ved middelvarme i 2 minutter til de er gyldne, sprø og gjennomvarme. Ta forsiktig stykkene opp med en hulskje og la dem dryppe av på et stykke tørkepapir. Holdes varme. Gjenta med de siste bananstykker. Serveres straks med is og karamelsaus.
Karamelsaus:
Bland alle ingredienser i en liten gryte og rør rundt til sukkeret er oppløst og smøret smeltet. Sett blandingen i kok, skru ned og la gryten surre i 2 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
229,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Panna Cotta med bringebærkrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
HansIngredienser
Panna Cotta:
5 dl. kremfløte
35 g. sukker
½ stang vanilje, strimlet på langs
6 g.
gelatin , (3 stk)
2 ss. rom eller cognac
Fruktsaus:
2-3 kiwi
1 ss. melis
½ dl. Spumante (Italiensk mousserende vin)
2 ss. sambucca
Bringebærcrème:
200 g. bringebær, evt. frosne
1 ss. melis
½ dl. Spumante (Italiensk mousserende vin)
2 ss. alchermes likør, eller solbær - bringebærlikør
Pynt:
melis til pynt av tallerkner
20 røde pyntebær, skåret i halve (f.eks. vinnruer, kirsebær, bjørnebær etc.)
4 mynteblader
4 vifter av frisk frukt (f.eks. melon, kiwi, jordbær etc.)
En av mange måter å lage panna cotta på. Selv om grunnoppskriften er felles, så er det mange måter å pynte disse på, og flere typer tilbehør.Fremgangsmåte
Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Kok under konstant omrøring fløte, sukker og vanilje i en gryte i ca. 3 minutter. Avkjøl litt, fjern vaniljestang. Rør gelatin og rom i.
Fyll porsjonsformene halvt opp med fløten. Sett dem i kjøleskapet i 15-30 minutter, til fløten er stivnet litt. Lag nå en pynterand i formene med de halverede bær, langs formene, og fyll den resterende fløte i. Settes tilbake i kjøleskapet i minimum 2 timer.
Bringebærkrem:
Bringebær, Spumante og melis, blendes fint i food-processor. Smakes til med alchermes likør.
Kiwikrem:
Skrell kiwifruktene og blend dem i food-processoren, sammen med Spumante og melis. Smak til med Sambuca.
Annretning:
Dryss fire flate tallerkjerner med melis. Pynt med bringebærkrem. Sett panna cottaen i bringebærkremen. Ha kiwikremen på panna cottaen, pynt med mintblade og pyntebær og arranger fruktviftene.
Tips:
for lettere å løsne panna cotta fra formen, settes formene litt i varmt vann og løsnes lett med en kniv.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
183,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekte bananer 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.09.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Barn i magenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 store bananer
3 ss brunt sukker
1 / 2 ts malt ingefær eller 1 / 2 ts kanel
1 1 / 2 ss smør
saften av 1 / 2 sitron eller hel appelsin
rømme, is eller pisket krem
tilsatt sitron- eller appelsinskall.
Garnering: hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
Rask dessert som kan serveres med rømme eller is.
Det brune sukkeret kan byttes ut med honning.
Skrell bananene og del dem i to på langs.
Rull dem i sukkeret, som er blandet med ingefær eller kanel.
Legg dem på et godt smurt fat og fordel smøret i små klatter over.
Drypp sitronsaft over. Stek i ovn ved 250 grader i ca. 10 min.
Strø med valnøtter og server umiddelbart med rømme, is eller
iskald pisket krem tilsatt finraspet sitronskall eller appelsinskall.
Er kjempegodt!!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
119,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kari´s appelsindessert
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
02.06.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
6 stk. appelsin
4 stk. jordbær
20 g mandelflak
4 stk. tørkede dadler i strimler
½ l vann
250 g sukker
2 stk. stjerneanis
Fremgangsmåte
Kok en sukkerlake med stjerneanis. Avkjøl. Rist mandelflak raskt i en tørr panne; det gir fin smak. Dypp jordbærene i smeltet sjokolade. Avkjøl.
Skjær alt skallet av appelsinene. Skjær 4 appelsiner i skiver, og skjær filetene ut av de 2 siste. Hell sukkerlake over.
Anrett på et fat eller desserttallerkener. Pynt med mandelflak, strimlede dadler og sjokoladejordbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fritert banan og ananas
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.02.2014Denne retten tar ca
20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Frityrrøre:
4 dl vann
1 ts bakepulver
2 ss potetmel
400 g hvetemel
1/2 dl soyaolje
Tilbehør og frukt:
1 liten boks ananas i ringer
2 bananer
litt sirup
vaniljeis
friske frukter
Her kan man prøve seg frem med andre typer frukt også, det meste fungerer. Litt artig måte å bruke frityren på. Vi serverte med Hennig Olsen Creme Bjørnebær Eggelikør, som er bare helt nydelig iskrem.Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til røra og pisk den glatt.
Tørk ananasringene med tørkepapir.
Drypp de i røre sammen med bananer delt i fire.
Stek alt i olje i en jerngryte/frityrkoker til de er hevet og gyldne.
Ta den opp og legg den på tørkepapir.
Server med sirup, vaniljeis og friske frukter.
Dryss over litt melis til pynt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
168,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsincarpaccio med granateple
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 stk appelsin
1 stk granateple
1 ss sukker
½ ss malt kardemomme
Tilbehør:
pisket krem eller vaniljekesam
Saftig, lett og lettlaget dessert med appelsiner hvor vi har tilsatt granateple og kardemomme. Et klatt pisket krem eller vaniljekesam over smaker kjempegodt.Fremgangsmåte
Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver.
Skjær rundt skallet på granateplet (kun i skallet) og brekk delene fra hverandre. På denne måten unngår du å søle med saften. Saften setter fort flekker, så pass på.
Pirk ut kjernene i granateplet ved å brekke skallet i flere deler, eller å slå skallet med en tresleiv over en bolle.
Bland sammen kardemomme og sukker.
Legg appelsinskiver utover på et fat. Strø over kardemommen, sukkeret og granateplekjernene.
La salaten stå kjøling til servering.
Server desserten med pisket kremfløte.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
62,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Wokdessert med nøtter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.07.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 ts revet ingefær
1 ss honning
1 ss sukker
banan
kiwi
appelsin
ananas
Fremgangsmåte
(Beregn 150-200 g pr. person)
Skrell og del opp frukten i biter/båter. Wok de sammen med litt smør, sukker, honning og ingefær. Dryss gjerne over med kokos eller nøtter.
Serveres lun evt. med is, pisket krem eller rømme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
72,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:507