Grillkurs Del 2 Basisråvarer og utstyr


Oppdatertdato: 2020-07-16 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Kulinarisk.no/Per Heimly


Jeg publiserer her igjen en serie med grillinfo som ble lagt ut for noen år siden. Den ble levert av Kulinarisk.no og tar opp alle aspekter med grilling, helt fra klargjøring til selve grillingen.
Del2: Hvilke basisråvarer og utstyr trenger en mestergriller? Trippel- og dobbel norgesmestere i grilling Jan Ivar Nyqvist og Marius Eriksen gir tips til det som trengs for å bli en mestergriller.
Jan Ivar og Marius er tre ganger Norgesmestere i grilling med grillaget Team BarbieQ, og er for tiden aktuelle som deltagere i konkurransen «Norges Grillmester» som går på Tv2 hver mandag kl. 20.00. Der konkurrerer de også om å bli landets beste grillere på tv! I ukene fremover vil Jan Ivar og Marius gi deg sine beste grilltips for at du skal bli en bedre griller! Husk: alt som kan lages inne på kjøkkenet kan også tilberedes ute på grillen!

Oversikt over alle artikler i denne serien unntatt den du leser

Grillkurs del 1
Grillkurs del 3
Grillkurs del 4
Grillkurs del 5
Grillkurs del 6
Grillkurs del 7

Hvilket utstyr trenger du for å bli en grillmester?

Grillutstyr

Når du skal grille, gjelder det å ta med seg det viktigste fra kjøkkenet for å lykkes ute! Det er ikke mye du trenger av utstyr, men velg kvalitet på utstyret!
  • Fjæl – en god trefjæl kommer du ikke utenom! Denne brukes til å kutte grønnsaker på og til å skjære opp ferdiggrillet kjøtt. Her kan det lønne seg å ha én til kjøtt, én til fisk og én til råe grønnsaker.
  • Kniv – en god kniv er alfa og omega! Velg gjerne en mellomstor kniv som du er trygg på og som ligger godt i hånden. Tenk på hvor god du synes den er fremfor hvor designmessig pen og hvor dyr den er.
  • Pensel – genialt når marinader og krydderoljer skal fordeles utover kjøttet.
  • Termometer – selv de beste kokkene bruker steketermometer når de steker og griller kjøtt! Termometeret gjør at du har stålkontroll på når kjøttet er perfekt! Da slipper du å kjenne, trykke, føle, gjette og håpe på at kjøttet er bra grillet … Hvis du velger en trådløs variant kan du ha med deg den delen som forteller hvor mange grader som er inni kjøttet bort til gjestene når dere drikker velkomstdrinken, uten av du trenger å være redd for at kjøttet blir tørt, grått og uspiselig …
  • Aluminiumsfolie – perfekt når du f.eks. skal pakke inn grønnsaker for å tilberede på grillen, og perfekt til å lage fiskepakker slik at du slipper å være redd for at fisken skal sitte fast på grillen. Noen fisketyper egner seg ikke på grillen, og da er aluminiumsfolie god å ha!
  • Grillklype – la grillgaffelen ligge og bruk grillklype når kjøttet skal snus på grillen! Grillgaffelen stikker nemlig hull på kjøttet, og all kjøttsaften renner dermed ut. Dette gir et tørt og kjedelig resultat. Med en grillklype slipper du denne utfordringen!

Basisråvarer for å lykkes med grillingen:

Basisråvarer grill

  • Olje – ha en smaksnøytral olje tilgjengelig. Denne kan du pensle grillristen med før grilling for å hindre at maten setter seg fast i grillristen. Den kan også brukes til å lage krydderoljer med og til å pensle kjøtt og grønnsaker med før de legges på grillen.
  • Salt og pepper – dette kommer du ikke utenom enten du er ute på grillen eller inne på kjøkkenet. Salt fremhever smaken, så ikke vær redd for å bruke det!
  • Sitron – er kanskje enda viktigere ute foran grillen enn inne på kjøkkenet. Ute griller vi ofte svin, pølser og litt fetere råvarer. Dette er råvarer som roper etter sitron for å gjøre retten friskere, lettere og mer sommerlig!

Annonse


Her er noen andre aktuelle artiklerLegg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2901
Julekaker.Kaker.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.