Hjemmelagd pizza er ikke så vanskelig som du tror. Klarer du å få til bunnen er pizzaen reddet, og er du usikker så bruk ferdigbunn, eller i alle fall slik posebunn fra Toro ol. Vi har gjennom årene prøvd forskjellige bunner og fyll, og har våre favoritter som dere kan se under. Men hjemmelagd bunn blir best, samme hva du sier med slik posebunn på andre plass.
.
Og med en god og riktig kombinasjon av fyll og saus, blir det en skikkelig opplevelse for hele familien.
Her har vi noen sikre varianter, noen sikre bunner og fyllforslag.
Og av de ferdige er det bare de som er slike poser som feks Toro pizzabunn som duger. Disse kan bli veldig bra og vi har vært heldige med disse noen ganger. Og man kan kjevle de tynt og ikke heve for italiensk bunn, eller kjevle tykt og heve
for tykk bunn.
Pizzabunnen
Her er det 3 varianter som kan brukes: Den tynne og italienske for porsjonspizzaer, den tykke som en grandisbunn og den som brukes i en langpanne.
En pizzabunn består av hvetemel, olivenolje, salt, litt vann og gjær. Vi bruker alltid fersk gjær.
Tynn bunn til porsjonspizza
Gir 2 bunner
ca 2 dl lunkent vann evt litt ekstra
1,5 ss olivenolje
0,5 ts salt
25 gr gjær
250 gr hvetemel
Bland vann og olje, og rør i gjæren. Bland salt i meste av melet og rør det i væsken. Rør inn mer mel etter hvert til en glatt og smidig deig. Fyll på med mel til en fin konsistens. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, men ikke for lenge.
Kna deigen jevn og blank på melet bakebord i noen minutter. Den skal ha myk konsistens. Dekk løst til med et klede og la den hvile i 10 min.
Del deigen i to, kna den litt og rull hver porsjon til en glatt kule uten sprekker. Skal deigen brukes med en gang, legg kulene på melet bakebord. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la dem heve seg i 1 time foran varmepumpa eller over varmt vann.
Form så deigkulene til to leiver og fyll pizzaene, alt etter oppskriften.
Deigen kan også lages på forhånd og oppbevares over tid. Kortvarig lagring og langsom heving som fremhever smaken, skjer i kjøleskapet. Legg et kjøkkenhåndkle i en liten bolle, legg deigkulene oppå og dekk med et nytt kjøkkenhåndkle.
Sett i kjøleskapet. Der holder deigen seg i opp til 2 døgn. Ta ut av kjøleskapet og la deigen stå i romtemperatur i 10-15 minutter før du begynner å arbeide med den.
Til lang oppbevaring i fryseboks, dryss kulene lett med mel, legg dem i hver sin frysepose av plast og lukk posene godt. De kan fryses opptil 1 måned.
Tining:
Legg den frosne deigen i en oljet bolle, dekk lett med plast og tin over natten i kjøleskap eller i to timer ved romtemperatur. Den tinte deigen skal være smidig og kjennes myk.
Steking:
Velg valgfritt fyll og stek ved 225C i ca 8-10 min. Eller til osten er gyllen og bobler på toppen. pass på så den ikke svir seg.
PS!
En ekte italiensk pizzabunn skal lages av kun mel, vann, salt og gjær
Les denne artikkelen i aftenposten hvor dette beskrives,
Tykkere bunn til grandistype
Blir ca 1 bunn, doble den om du vil ha 2 bunner
ca 2 dl lunkent vann
Ca 4 dl hvetemel (kan erstatte litt av hvetemelet med f.eks. sammalt hvete så blir den sunnere)
2 ss olje
25 gr fersk gjær
1 ts salt
Rør ut gjær i vann.
Bland det andre og rør alt sammen. Settes til heving i bollen i ca 30-45 min. Du ser når den er dobbel størrelse
Ha mel på bakebordet og kjevle ut deigen til en rund pizza.
Legg deigen på bakepapir på ett stekebrett og ha på ønsket fyll. Dryss med ost.
Stekes ved 225 grader i ca 10-12 minutter eller til den er gylden på toppen.
Langpannetype til stor langpanne
3 dl lunkent vann
35 gr gjær (ikke fullt en pakke)
3 ss olje
7,5 dl mel
0,5 ts salt
Rør ut gjær i vann.
Bland det andre og rør alt sammen. Settes til heving i bollen i ca 30-45 min. Du ser når den er dobbel størrelse
Ha mel på bakebordet og kjevle ut deigen slik at den passer i langpannen.
Legg deigen i langpannen og ha på ønsket fyll. Dryss med ost.
Stekes ved 225 grader i ca 25 minutter, men følg med.
Flere bunner og noen sammenligninger av ferdigpizza
Flere bunner
Flere pizzadeiger
Sammenlign pizzaprodukter
Sammenlign ferdige pizza
Pizzafakta
- Lag bunnen selv eller til nød bruk ferdig pose fra feks Toro
- Lunkent vann er når du tar fingeren nedi og ikke kjenner noe
- Vi bruker alltid fersk gjær, men tørrgjær er ett alternativ som vi ikke har prøvd, men som mange oppskrifter nevner.
- Først så er det lurt å bruke en skikkelig kjøkkenmaskin, særlig om deigen er stor, da går det som en lek. Og bruk det som heter eltekrok, som ser ut som armen til Kaptein Krok. Men bare bland den rolig sammen.
- Heving. Dryss litt mel over pizzadeigen i bakebollen + litt i bakebollen under deigen, legg ett kjøkkenhåndkle over og sett den foran varmepumpe, eller feks i vasken med varmt vann. Og hevingen er viktig. PS: Varmepumpa er perfekt for
heving. Sett deigen på en krakk ol foran pumpa, skru den opp til 25C eller mer, og kjør på. Så etter 10 minutter kan man sitte i shorts å lese avisen mens deigen koser seg i varmen.
- Hevetid er opp til en time, men se etter. Når deigen er dobbelt så stor er den ferdig, og noen ganger hever den i rekordfart og er ferdig før sportssidene.
- Etter heving så veltes den ut på bakebordet. har en 2 porsjoner så del den i 2, ikke sant!
- Om du har sett pizzakokker som snurrer deigen på fingrene, bare glem det, da trenger du masse trening og en skikkelig seig deig. Og jeg har prøvd, men får det ikke til. Gode råd mottas med glede!
- Kna og elt den litt, før en begynner med kjevlen. Det er ikke alltid lett å få en pizza helt rund men: Lag en helt rund klump. Ha mel på bordet og legg deigen i midten. Kjevle forsiktig fra midten og utover i alle retninger. Når den er stor nok så
bretter du inn kanten rundt hele, ca 1 cm.
- Porsjonspizza skal være 2-3 mm tykke, større opp til 5-6 mm.
- Så har du fyll på. Gjerne først en tomatsaus som er krydret, så kjøtt, fisk, skalldyr, grønnsaker ol. Og til slutt ost. Vi pleier og noen ganger å drysse på ost før en tar fyllet, slik at pizzaen blir finere på bilder. Men smak og behag.
- Tomatsaus kan lages enkelt ved å bruke en boks knuste tomater, og så smake til med urter, krydder ol.
- 2 andre gode ferdigsauser vi kan anbefale. Den ferdige sausen til Peppes eller rett og slett vanlig pastasaus på boks av tomattypen med basilikum.
- Fine fyllkombinasjoner er: Skinke og ananas, pepperonipølse, oliven og sopp, strimlet biffkjøtt og løk, +++ i det uendelige
- Eller prøv noen ukjente som: Peppermakrell, hermetisk tunfisk, forskjellig kokt eller stekt fisk, bare grønnsaker, gulrot ol som kokes/stekes først ++
- Av ost pleier vi å raspe osten. Og vi bruker ofte en blanding av jarlsberg og mozzarella. Men annet går og an.
- Når du steker, sett den midt i ovnen. På stekeplate med bakepapir, eller rist med bakepapir for de som har en solid form. Har du en avansert ovn så er det egen innstilling for pizza, ellers bruk ca 200-225c og fra 7-8 min for de minste og opp
til 20 min for store langpannepizza.
- Når du har varmluftsovn, følg med. Plutselig er den brent. Vi har gjort noen bommerter her.
Pitapizza 1
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.12.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
4 stk pitabrød
1 pose tomatsaus
100 g kokt skinke
1 stk vårløk
200 g norvegia
2 ts tørket oregano
En super pizza og lage ute på rist eller stekepanne på bål.Fremgangsmåte
I stekeovn 220 °C i 15 minutter
Del pitabrødene i to på langs. Legg dem på stekebrett og smør på tomatsaus. Finsnitt skinken og vårløken. Fordeles på hvert pitabrød. Dryss over revet ost og oregano. Steke i ovnen til osten er blitt gyllen. Server med en grønn salat og modne tomater.
Tips!
Varier toppingene med det du har for hånden, rester eller barnas favorittpålegg.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
154,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hverdagspizza, vegetar
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.06.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
25 g gjær
3 dl vann
2 ss honning
½ ts salt
7 dl hvetemel
Topping:
2 stk. tomat
1 stk. rødløk
1 ss olje
3 stilk frisk timian
½ ts grovt havsalt
Fremgangsmåte
Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og rør inn honning, salt og mel til en smidig deig. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på bakebordet, og kjevl den ut til 1 cm tykk leiv. Legg den på bakepapir på en stekeplate.
Skjær tomater i tynne skiver og løk i tynne ringer. Legg tomat og løk utover deigen, og slå over litt god olje. Strø på hakket frisk timian og salt.
La brødet heve i ca. 25 minutter. Stek brødet ved 200 grader C i ca. 20 minutter på nederste rille i ovnen. Del i biter og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
151,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fullkornspizza med oliven, serranoskinke og ruccolasalat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.12.2011Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BonduelleBildet er tatt av
BonduelleIngredienser
Pizzabunn:
12½ g gjær
2 dl lunkent vann
1 ts salt
250 g hvetemel
100 g fullkornshvetemel
Tomatsaus:
1 sjalottløk (20 g)
1 ts olivenolje
1 boks hakkede tomater (400 g)
1 ts sukker
1 ts oregano
1 ts basilikum
2 stk. frisk mozzarella (250 g)
½ squash 200 g
2 bokser Bonduelle Gourmet Mais med Oliven (330 g)
4 skiver serranoskinke (70 g)
10 g ruccola
½ ts tørket chili
salt og pepper
Fremgangsmåte
Rør gjær, vann og salt sammen i en bolle. Rør melet inn og elt det til en smidig deig.
La deigen hvile under et fuktig klede i 1 time.
Finhakk 1 sjalottløk og sauter det i en gryte med litt olivenolje. Legg tomater, sukker, oregano og basilikum i gryten og la det koke under lokk ved svak varme i 30 minutter. Smak til tomatsausen med salt og pepper.
Del deigen i to og kjevle dem ut til tynne pizzabunner. Legg pizzabunnene på hver sin stekeplate med bakepapir.
Smør tomatsausen utover pizzabunnene og fordel mozzarella på bunnene. Skjær tynne skiver av squash og legg dem på. Tilsett Bonduelle Gourmet Mais med oliven.
Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 10 min ved 250o C.
Ta pizzaene ut av ovnen, og legg på serranoskinke, ruccolasalat og chili.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
164,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Tacokrydret kyllingpizza
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.06.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Oppskrift på pizzadeig
Fyll:
2 ss olivenolje
300 g kyllingbrystfilet
2 poser tacoblanding
200 g ananas
100 g mais
200 g revet ost
Pizza har mange likhetspunkter med varme smørbrød. Den kan lages som en stor kake eller i porsjonsstørrelser og serveres som middag eller en liten kveldsrett. Gjerne med en salat til.
Denne varianten er absolutt verdt å prøve når du får lyst på noe ekstra spennende og godt.Fremgangsmåte
Fyll
Skjær kyllingfileten i passe store biter, og stek dem i oljen. Hell over tacoblanding og tilsett vannmengden på pakken og la dette koke sammen. Pass på at det ikke koker seg for tørt.
Deigen og steking
Kjevle deigen slik at den passer til ovnens stekeplate. Halvstek deigen ved 160 grader i 6 minutter på midterste rille. Fordel blandingen utover deigen Skjær ananas i biter og ha de på sammen med mais. Dryss på revet ost.. Stek så pizzaen ved 280 grader på øverste rille i 8-10 minutter.
Per pizzastykke: 150 kcal
Kvinne: 2,5 stk
Mann: 3,5 stk
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pitapizza Provence
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
31.10.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 pitabrød a 80 g
4 ts hakket tomat (50 g)
40 g tomat i skiver
30 g mager skinke
1 sjampinjong (20 g)
30 g revet, lett osteblanding
Dryss over med provence-krydder
Pitapizza er en rask pizza som også smaker nydelig. Pitabrød har man ofte i fryseren og man tager hva man haver til fyll.Fremgangsmåte
Pitapizza - Verdens raskeste pizza!
Den er nesten like lett å lage som Grandiosa - og skal vi være ærlige: Mye bedre og sunnere! Nå kan familiens små og store kan lage sin egen lille favorittpizza. Kjøp frosne pitabrød, og bruk dem som de er til pizzabunn. Smør på tomatsaus og øvrige ingredienser og stek etter anvisning på pitabrød-pakken. Osten vi har brukt er en blanding av 16% Mozzarella og 16% Lettere Norvegia. Perfekt til pizzabruk.
Kcal-innholdet er såpass lavt at du trygt kan spe på med en spennende salat som tilbehør. Bon appetitt!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tacopizza
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gaffel.nuBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Pizzabunn (enten du lager den selv eller ikke)
1 boks hermetiske tomater (flådde)
1/2 pakke tacokrydder
1/2 liten boks mais
200 gram kjøttdeig
et par never tortillachips
Mye ost
Og etter smak og behag:
Paprika
Jalapenos
Grønn Chili
En sterk opplevelse. Vi brukte chili som vi selv hadde lagt ned hermetisk, og jeg hadde problemer! Men ellers en nydelig pizza, perfekt for venner. Og selvfølgelig kan du bruke ferdig pizzasaus og annen type kjøtt. Vi brukte hakkede spicy kjøttboller fra fryseren.Fremgangsmåte
Ordne pizzabunnen. Enten lager du den fra bunnen, fra poseting eller finner en ferdig i fryseren. Vi har valgt den enkleste metoden denne gangen, og tiner en ferdig en.
Åpne boksen med tomatene nesten helt opp. Finn ett digert glass eller desilitermål eller lignende og hell safta av tomatboksen. Ikke kast eller hell ut i vasken, du trenger det etterpå. Del tomatene i mindre deler så mye som det går ann.
Bruk en skarp kniv, ellers blir det bare søl. Fordel tomatene utover på bunnen. Bland tomatsafta sammen med den halve pakka med tacokrydder. Ha kjøttdeigen i panna, og når den har stekt ferdig heller du over tacokrydder-og-tomat-blandinga. Kok bort vannet og ha den ferdige kjøttdeig-med-saus over på pizzabunnen.
Her kommer den eventuelle chilien eller jalapenosen inn. For sterke mager og ganer er det flott, men om du ikke er ute etter å lage opprør i mageregionen er det ikke å anbefale. Det finnes bokser med svak grønn chili i norske butikker, men det er egentlig ganske bortkasta, det smaker nesten ingen ting.
Ha over den halve boksen med mais. Resten av boksen kan du enten gi til en sulten rotte, eller bruke i salat dagen etter (bare putt boksen i en tett plastpose i kjøleskapet, så holder den seg en stund). Knus tortillachips over, og strø på ost og den paprikaen som er valgfri.
Smekk inn i ovnen på 225 grader. Det tar ca 15 minutter, kommer litt ann på ovnen og om ovnen er varm. Alle kan vel se om en pizza er ferdig eller ikke.
Tips:
Ikke tro at jalapenos ikke smaker sterkt.
Ikke spis pizzaen med en gang den kommer ut av ovnen. VAAAAAAAARMT!
Prøv
rømmedressinoppskriftene her på matoppskrift til pizzaen.
Serveres gjerne sammen med tortillachips og salsadip.
Smak:
Liker du både taco og pizza må dette virkelig være tingen for deg =)
Pluss/minus:
+ NAM!
+ Det er taco OG pizza på en gang
- Det tar tid å lage
- Supermektig, øynene vil ha mer enn magen har plass til
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
156,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fin pizzabunn
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
14.02.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
CulinarioBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
25 g gjær
2 dl lunkent vann
1 ss olje
1/2 ts salt
ca. 5 dl hvetemel
Hjemmelagd pizzabunn som er virkelig god. Blir en stor pizza som vi lagde. Vi lagde vanlig fyll med kjøttdeig og oliven på.Fremgangsmåte
Rekker til 2 flate pizzabunner,
alternativt 1 pizza med høy bunn
Smuldre gjæren i en bolle og hell over vannet.
Rør gjæren godt ut. Tilsett olje og salt.
(Alternativt bruk 1/2 pose tørrgjær og bland med melet).
Rør inn melet i flere omganger og elt deigen smidig og glatt.
Dekk den med kjøkkenhåndkle eller plast og la den heve i
ca. 1 time på et lunt sted. Ta deigen opp på bordet og
elt den om før den kjevles ut. Culinario anbefaler å kjevle
deigen veldig tynn, men dette er som sagt smak og behag.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
213,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 0,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grunndeig til pizza
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
12.09.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
25 g gjær
2 1/2 dl lunkent vann
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
1 ts sukker
1 ss bakepulver
ca 6-7 dl hvetemel
Grunndeig som kan brukes til mange slags fyll. Halv porsjon blir en rund pizza.Fremgangsmåte
Smuldre gjæren i lunkent vann i en bakebolle. Tilsett olje, salt og sukker.
Bland i hvetemel blandet med bakepulver. Elt deigen blank og seig og sett til heving ca. 40 minutter.
Kjevle ut til to pizzaer eller legg hele deigen i en langpanne. Du kan også steke pizzaene i en rund kakeform.
Sett bunnen til heving ca. 30 minutter før fyllet has på.
Stek pizza ved 225 C i ca. 20 minutter midt i ovnen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
216,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pizza Margherita
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 ss olivenolje
2 dl lunkent vann
1/2 pk gjær
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
Fyll:
250 g ferske tomater
150 g mozarellaost
2-3 ss ferskhakket basilikum eller 1 ts tørket
salt
kvernet pepper
2-3 ss olivenolje
Enkel pizza med bare ost, tomater og saus. Vi lagde den i skypanne.
Fremgangsmåte
Ha lunkent vann og olje i en bolle. Tilsett smuldret gjær, salt og mel, og elt deigen til den er glatt og smidig. Dekk deigen så med et klede og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted i ca 30 minutter.
Kjevle deigen til en sirkel som legges på en smurt stekeplate. Dekk bunnen med tomatskiver. Dryss på oregano, salt og pepper. Ha skiver av ost på toppen og pensle fyllet med olje.
La pizzaen heve i ca 10 minutter før den settes i varm ovn på midterste rille ved 225 C og stekes gyllen, ca 15 minutter.
Dette er den opprinnelige pizzaen fra Italia.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
202,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotpizza
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
12.01.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g smør eller olje
2 dl melk
Fyll:
4 gulrøtter
1 løk
2 hvitløkfedd
2 ss olje
1 boks knuste tomater, 400 g
1/2 ts salt
pepper
1/2 ts paprikapulver
1 laurbærblad
1 ts sukker
1/2 ss oregano
3-4 dl revet ost
Vegetarpizza som og kan tilsettes kjøtt for de som ønsker det.
Fremgangsmåte
Begynn med fyllet. Skrell gulrøtter og riv dem grovt. Skrell løk og hvitløk og hakk dem.
Fres gulrøtter, løk og hvitløk i olje ca 4 minutter.
Tilsett innholdet i tomatboksen, salt, pepper, paprikapulver, laurbærblad og sukker. La det få putre ca 15 minutter under lokk. Avkjøles.
Still stekeovnen på 225 C. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle.
Fordel smøret med fingertuppene til en grynete masse. Tilsett melk og rør deigen raskt sammen.
Kjevle deigen ut til en stor pizza, ca 30 cm i diameter. Bre grønnsakfyllet over pizzaen. Dryss på oregano og revet ost. Stek pizzaen midt i ovnen 15-20 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
147,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Calzone 3
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.11.2017Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elsa's hjemmesideBildet er tatt av
sxc.huIngredienser
Deig:
· 2 dl vann
· 25 g gjær
· 2 ss olje
· 400 g hvetemel
· ½ ts salt
Fyll:
· 2 løk
· 1 paprika
· smør/olje til steking
· 150-200 g kokt skinke
· 4 ss mild chilisaus
· 1 ts oregano
· 200 g mozzarella eller annen hvit ost
· egg til pensling
Calzone er Innbakt pizza.Fremgangsmåte
Løs opp gjæren i det lunkne vannet. Tilsett olje/smør, hvetemel og salt og arbeid sammen til en glatt deig. Dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse.
Finhakk løk og paprika og surr blank i smør/olje. Tilsett skinke i strimler, chilisaus og oregano.
Del deigen i fire like store emner og kjevle ut til runde leiver. Fordel tomatsausen over den ene halvdelen. Pensle kantene med sammenpisket egg, brett den andre halvdelen over og klem skjøtene godt sammen.
Etterhev ca. 15 min. Pensle med egg og dryss litt ost og oregano over.
Stek i varm ovn 200 °C i 20-25 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
167,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pizzadeig til langpanne
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Wenche UllandBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 dl lunkent vann
3/4 pakke gjær
3 ss olje
7,5 dl mel
1/2 ts salt
Dette er en enkel og grei deig til pizza. Passende til stor langpanne. Den er prøvd hos oss hjemme.Fremgangsmåte
Rør ut gjær i vann.
Bland det andre og rør alt sammen.
Settes til heving i bollen.
Ha mel på bakebordet og kjevle ut deigen slik at den passer i langpannen.
Legg deigen i langpannen og ha på ønsket fyll.
Dryss med ost.
Stekes ved 225 grader i ca 25 minutter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
227,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Italiensk pizza
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.11.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
T.AardahlBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
900 g hvetemel
1,25 ts salt
1 pose tørrgjær (5 ts)
0,65 l lunkent vann
5 ss olivenolje
Det å lage pizzabunner er enkelt. De kan og fryses, og da tas opp senere når man trenger de. Vi lagde flere bunner og brukte forskjellig fyll. Denne på bildet har reker.Fremgangsmåte
1) Mix mel, salt og gjær i eltemaskin
2) Bland olje og vann
3) Hell det i melet (slå av maskinen først)
4) Elt i maskin til deigen er jamn
5) Elt deigen for hand i 2-3 minutter
6) Legg deigen i oljesmurt bolle, smør litt olje på toppen, og dekk til
7) La heve i 40 minutter
8) Elt deigen for hånd 1-2 minutter
9) Del den i 6 deler
10) Hver del kjevles i tallerkenstørrelse (4-5 mm tykk)
Legg på fyll etter ønske, anbefaler reker, blåskjell, tomatsaus, artisjokk, oliven og ost, krydret med fersk basilikum
Stek hver pizza 7 minutter på maks varme (300 gr)
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
228,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
39,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 0,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2973