Når vi lager fisk står valget jo mellom å ovnsbake, steke eller koke/dampe den. Jeg selv pleide alltid før å steke den eller koke den, men vi har nå i de siste årene funnet ut at å ovnsbake er en ypperlig metode som beholder smaken, saften i fisken. Om du baker den alene på bakepapir eller sammen med grønnsaker i en for er alt etter smak og behag. Og samtidig kan man og brune den lett i forkant. Men her er forklaring på metodene og videre de beste oppskriftene hos meg.
Ovnsbake fisken alene
Her finnes det 2 metoder vi bruker. Steketid er litt avhengig av tykkelsen
1. Forhåndsvarm opp stekeovnen til ca 190 grader. Kutt opp fisken i pene stykker, fileter. Brun fisken først i stekepannen lett på alle sider før den legges i ovnen på ett bakepapir. Krydres litt og stekes ca 8-12 minutter.
2. Forhåndsvarm opp stekeovnen til ca 190 grader. Kutt opp fisken i pene stykker, fileter. Legg den i ovnen på ett bakepapir eller i en ildfast form. Krydres litt, pensles med litt smør og stekes ca 10-15 minutter. Om du dekker med folie kan du øke tempen litt.
Ovnsbake fisken i form med grønnsaker
Her pleier vi ikke å forhånds steke den, men bake den fra bunnen av med grønnsaker og evt kraft i en ildfast form. Formen kan stå åpen eller dekkes til med folie. Skal en gratinere litt samtidig må den stå åpen.
1. Bakt i form. Forhåndsvarm opp stekeovnen til ca 200 grader. Del opp fisken i passelige stykker. Bland de valgte grønnsakene med litt olje, krydder og ha de i formen. Legg laksen på toppen, krydre og sprinkle litt sitron over. Dekkes med folie og stekes ca 30-45 minutter avhengig av mengde, form og tykkelse.
2. Gratinert og bakt i form. Igjen sett ovnen på ca 180-200 grader. Del laksen i passende biter. Del opp valgte grønnsaker og ha i formen. Bruker du en fløte, melk eller andre melkeprodukter så heller du den på før du legger lakseskivene på toppen. Skal du ha over ost så drysses det på til slutt. Settes inn i ovnen i midten og stekes rundt 15-25 minutter, igjen veldig avhengig av form, tykkelse ol.
Noen generelle tips før de beste oppskriftene
- Følg alltid tidene og tempen i oppskriften men husk at bruker du varmluftsovn vil en åpen form bakes ganske fort. Varm opp ovnen først nesten uten unntak.
- Er du i tvil, prøv å pirke i fisken med en skarp kniv. Er den ferdig flaker den seg. Men den skal ikke steke så lenge at det hvite proteinet pipler ut. Men mange ønsker en rå kjerne, men ikke undertegnede.
- Om du vil ha skorpe, brun den først. Dette kan og gjøres om den er panert.
- Grønnsaker med smak er best sammen med fisk. Løk, rotgrønnsaker, selleri, gulrot.
- Husk å kutte grønnsaker i noenlunde samme størrelse.
- Bak som regel midt i ovnen.
- En buljong/kraft gir god smak. Og press sitron over.
- Fisk kan og marineres før baking.
- Prøv gjerne mer ukjente fisk eller andre grønnsaker. Vår favoritt er lange, vårløk, rødløk og chili.
- Andre ting som rømme, purre, sitronskiver, fennikel, spinat ++ kan og brukes i en form med fisk.
Ovnsbakt laks i karrisaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.11.2013Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent innsenderBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
800 gr laks
3 dl matfløte
2 ts karri
1-2 ts dill
1-2 ts persille
1-2 ts Aromatkrydder, eller 1 ts salt
Litt sitronpepper
Litt hvitløk etter smak
Den kombinasjonen av karri og fløte blir bare helt nydelig. Ellers er dette en enkel rett. Vi spiste med ris.Fremgangsmåte
Skjær laksen i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over litt sitronpepper. Bland resten av krydderet i fløten og hell den over laksen.
Stekes i ovnen, 200 grader i ca 15-20 minutt, etter tykkelsen på fiskestykkene.
Serveres gjerne med dampede grønnsaker og kokte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
213,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ovnsbakt torsk med grønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.09.2017Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer & HensleyIngredienser
700 g torskefilet
1 stk squash
1 stk rødløk
24 stk cherrytomat
3 ss olivenolje
20 stk oliven, sort
salt og pepper
basilikum, frisk
Tilbehør
potetmos
Torsk og grønnsaker bakt i samme form i stekeovnen er en god og enkel måte å lage middag på. Du kan bruke det tilbehøret du ønsker, i denne oppskriften foreslår vi potetmos.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær torsken i serveringsstykker.
Skjær squash og rødløk i skiver, og ha i en ildfast form sammen med hele cherrytomater.
Ha over olivenolje, salt og pepper og bak i stekeovnen i ca. 6 minutter.
Ta ut formen, ha i torskestykkene, dryss over salt og bak videre i stekeovnen i ca. 10 minutter.
Legg oliven og basilikum i formen, og server med potetmos.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
29.03.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø (H2W)Ingredienser
1,5 kg kveitefilet, med skinn
4 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
4 stk timian, frisk
salt og pepper
Eplesmørsaus
3 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
5 dl eplejuice
5 dl kremfløte
50 g smør
1 stk sitron
1 stk eple, grønt
salt og pepper
Byggrisotto
4 poser byggris
4 dl kyllingbuljong
2 ss smør
4 ss parmesanost
2 ss persille, frisk
Gulrotpuré
500 g gulrot
4 ss fløte
2 ss smør
salt og pepper
Ovnsbakt kveite er en fantastisk fisk å servere gjester. Denne oppskriften hjelper deg å lage tilbehør verdig en så flott fisk. Et festmåltid med gode norske råvarer.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 150 grader.
Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk fisken med kjøkkenpapir.
Skjær noen snitt i skinnet og legg fisken i ildfast fat.
Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.
Bak fisken midt i ovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 20 minutter. Kjernetemperaturen skal være 45 grader.
Eplesmørsaus
Kok finhakket sjalottløk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør.
Hell på fløte og kok sausen til den tykner.
Ta kokekaret av varmen og visp inn kaldt smør i små porsjoner.
Press saften av sitron og smak til sausen med sitronsaft, salt og pepper. Hold sausen forsiktig varm.
Rør inn epleterninger like før servering.
Byggrisotto
Kok byggris i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.
Rør inn smør og ost, smak til med salt og pepper, og rør innhakket persille like før servering.
Gulrotpuré
Rens og skjær gulrot i tynne skiver. Kok dem møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og mos gulrøttene.
Rør inn smør og fløte, og smak til med salt og pepper.
Server kveiten med det gode tilbehøret.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
150,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Stekt kveite med tapenade
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.08.2002Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
800 gr kveitefilet med skinn
2 ss olivenolje
saft fra 1/2 sitron
salt og pepper
Tapenade:
100 g sorte oliven
2 stk ansjosfilet
1 ts kapers
1 fedd hvitløk
Persillepoteter
12 mandelpoteter
1 dl hakket bladpersille
2 ss smør
2 ss olivenolje
salt og pepper
Ingefærsaus
1 ss smør
2 stk finhakket sjalottløk
1/2 ts revet frisk ingefær
2 dl hvitvin
2 dl fiskekraft ( evt fiskebuljong)
2 dl matfløte
50 g usaltet smør
sitronsaft
salt og pepper
Fremgangsmåte
Kjør alle ingrediensene til tapenaden i en hurtigmikser til en glatt purè.
Skjær kveitefileten i serveringsstykker og brun dem raskt i smør eller olje i stekepanne.
Legg stykkene på et stekebrett, og smør tapenaden på stykkene. Stekes ferdig i ovn på 185 grader, 5-6 minutter.
Persillepoteter
Skrell potetene og kutt dem opp i like store skiver. Bland dem med smør olivenolje og persille, og legg dem på et stekebrett. Bakes i ovn til de er møre
Ingefærsaus
Surr sjalottløk og ingefær i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Hell i fiskekraft og fløte og la dette koke inn til en fyldig konsistens.
Sil sausen og pisk så inn usaltet smør. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skum sausen med en stavmikser før den helles på tallerkenen.
Server kveita med persillepoteter og ingefærsausen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskegrateng 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.03.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer & HensleyIngredienser
600 g fiskefilèt, torsk eller annen fisk
2-3 ss smør/margarin
4-5 ss hvetemel
4 dl melk
3 egg
salt
muskatblomme
litt tørket brød
Fiskegrateng er en tradisjonsrik norsk rett de fleste kjenner igjen fra barndommen. Server klassikeren rykende varm med råkost, kokt potet og litt smeltet smør.Fremgangsmåte
Fiskegrateng kan lages av rå eller kokt fisk. Rester av kokt fisk er fint å lage fiskegrateng av. All fisk kan brukes til grateng, mest vanlig er ulike typer av hvit fisk.
Rens fisken fri for skinn og ben. Lag en tykk saus av smør/margarin, hvetemel og melk. Bruk ev. kokekraft dersom du har kokt fisken. Skal du ha rå fisk i sausen, må sausen være ekstra tykk. Avkjøl sausen litt.
Pisk sammen eggene og rør dem ned i sausen, smak til med salt og muskatblomme. Muskatblomme er det vanligste krydder i fiskegrateng, du kan godt prøve for eksempel ulike urtekrydder. Bland fisken ned i sausen og hell røren i smurt form og dryss litt malt brød/griljermel på toppen. Stek gratengen 40-50 minutter ved 200 grader på nederste rille.
Server straks, for den faller lett sammen.
Fiskegratengen kan også tilsettes kokt makaroni eller kokte grønnsaker. Da kan en bruke litt mindre mengde fisk. Dette kan være aktuelt om en bruker rester av kokt fisk. Dersom du vil ha en ekstra luftig og fin grateng må du skille eggeplommer og -hviter. Rør plommene inn i sausen og smak til med salt og muskatblomme. Bland inn fisken. Pisk eggehvitene stive. Vend den stivpiskede eggehviten forsiktig inn.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kinesisk laks
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.08.2013Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MisjonsalliansenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
600-800g fersk laksefilet
saften av 1/2 sitron
1 ts salt og litt smør til formen
Sausen:
1/2 dl rød eddik
1/2 dl sukker
1 dl vann
1 ss japansk soya
1 gulrot i tynne strimler
1 grønn paprika i strimler
1 løk i tynne båter
30 g fersk ingefær i tynne strimler
4 skiver ananas i sin egen juice, skåret i biter
2 ts maisenna i 1 dl av ananasjuicen
Dette er rett og slett laks i sursøt saus. Når vi lager hjemmelagd sursøt saus bruker vi vineddik og en liten boks med ananasbiter med sausen. Og vi brukte vanlig soyasaus.Fremgangsmåte
Varm ovnen til 250 grader og smør en ildfast form. Legg i laksefileten, hell over sitronsaften og dryss salt over. Stek fisken midt i ovnen ca 12 minutter.
Strimle grønnsakene og kok opp eddiken med sukker og vann. Tilsett soya og gulrot, og kok noen minutter. Tilsett de andre grønnsakene og ananasen. Tilsett maismeljevningen og kok opp sausen under omrøring.
Hell sausen over fisken og servér med potetmos til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
116,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laks med kremet estragonsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.03.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 skinn- og benfrie laksefileter à ca 200 g
salt
pepper
2 ss vegetabilsk olje
2 sjalottløk eller 1 liten løk, finhakket
4 ss hakket frisk estragon
2 dl kremfløte
3 ss hakket persille
sitronbåter til servering
Enkel lakserett. Ingen slankemat, men mild og god smak. Server med poteter, ris eller nudler.Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 C. Krydre laksefiletene på begge sider med salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne (helst med slipebelegg) til den er ganske varm. Legg i laksestykkene med skinnsiden opp og stek dem i ca 3 minutter til de er lysebrune. Snu dem og stek skinnsiden i 2 minutter.
Legg dem over i et ildfast fat som er stort nok til at fisken kan ligge i ett lag. Strø på løk og estragon. Ha på kremfløte og litt salt og pepper. Stekes i ovnen i 12-15 minutter til laksen er stekt.
Strø på hakket persille, leg fisken på varme tallerkener og garner med sitronbåter. Serveres gjerne med nypoteter og grønne bønner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
244,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 16,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sei i form med hvitløk og grønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.01.2014Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
800 g seifilet
50 g grovt salt
1 dl olivenolje
400 g poteter
400 g løk
1 boks hermetiske tomater
1 grønn paprika
1 liten squash
3 fedd hvitløk
1/2 chilipepper
1 ss fersk hakket basilikum
1 ts timian
salt
pepper
Vi har hatt storinnkjøp av seifilet, og da dukket denne opp som en av de rettene vi prøvde. Vellykket.Fremgangsmåte
Rens seifiletene fri for skinn og bein. Strø dem med grovt salt, og la dem ligge til dagen etter. Du kan også bruke fersk seifilet, men da må retten saltes mer under tilberedning.
Etter at fisken er ferdig saltet, skylles og tørkes den grovt. Skjær fileten i stykker på 70-80 gram. Stek dem raskt på begge sider i varm olivenolje.
Skrell poteter og løk. Skjær disse i tynne skiver. Paprikaen skjæres i strimler, squash i skiver, og hvitløk knuses. Finhakk chilipepper.
Ha litt olje i en kjele. Stek løk og poteter i 4-5 minutter. Tilsett tomater med kraft, paprika, squash, hvitløk og krydder. La alt få et raskt oppkok. Legg halvparten ab grønnsak-potet-blandingen i en ildfast form. Legg på fiskestykkene og hell resten av blandingen over. Sett i ovn som er forvarmet til 180 C. La retten bake i 30 minutter. Smak til før servering.
Server gjerne med ferskt brød på søreuropeisk vis.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
98,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sei-biff fra Møre
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.05.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Annies GjestekroBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1-1½ kg renskåret seifilet ( Helst av stor-sei)
2 dl hvetemel
1 liten ss salt
1 ts grov pepper
2 store løk
1-2 ss margarin
brun grunnsaus
Stekt sei på en litt annen måte. Vi brukte peppersaus på denne med stort hell, dette er godt.Fremgangsmåte
Tørk godt av seifiletene. De skinn og beinfrie seifiletene deles opp i biter a ca 5 cm bredde. Løken skjæres i pene skiver. Mel, salt og pepper blandes i en plastpose, og seibitene legges i posen. Rist lett slik at bitene blir melet i blandingen.
Margarin i stekepanne og fiskebitene brunes til de blir gyldne på begge sider.Legges i en varmebestandig gratengform. Løken stekes lett, og legges over fisken. Brun grunnsaus helles over det hele til det dekker. (Man kan bruke pose). Pass på at sausen er ganske tynn, da den blir litt tykkere som ferdig rett. Sett lokk på forma. Stek på 175 °C i ca 30-40 min. Server i forma, med råkost og kokt potet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ovnsbakt lange med grønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.11.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 stk løk i tynne skiver
2 fedd hvitløk hakket fint
2 stk gulrot i staver
2 stilk selleri i biter + bladene
1 stk potet i skiver
2 ss olivenolje
1 ss smør
8 stk cherrytomat, rød delt i 2
0,5 stk gul paprika i skiver
0,5 stk rød paprika i skiver
2 ts provencekrydder
600 g langefilet uten skinn og ben
salt og pepper etter smak
saften av ½ stk sitron
125 gr mozzarella reven
Lange er en nydelig fisk som er ganske fast i fisken:). Den holder fasongen og her med gode grønnsaker i en form kommer den til sin rett. Men om vi brukte lange vil det og passe med andre hvite fisker som sei, hyse, steinbit ol.
Tips prøv med noen skiver fennikel i formen.Fremgangsmåte
I ovn ved 200°C i ca. 20 minutter i midten.
Først kutt fileten i passende biter og dryss litt salt og pepper over og sett til side
Rens og skjær løken i tynne ringer. Hakk hvitøken. Skrell og skjær gulrøtter og selleri i tynne skiver, del tomatene. Rens og skjær paprikaene i brede strimler.
Fres løk, hvitløk, gulrot, selleri, potet i olje til løken er blank og grønnsakene halvt møre.
Hell grønnsakene over i et ildfast fat som er penslet med litt olje, legg i cherrytomater og paprikabiter. Dryss på salt, pepper og provencekrydder og press sitronsaft over.
Legg fiskefiletene midt ned i grønnsakene. Drypp litt olje over fisken.
Ett dryss med mozzarella til slutt
Bak retten midt i ovnen til alt er gjennomstekt/kokt. Server poteter eller godt brød til. La gjesten presse over litt lime eller sitron før man spiser,
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
87,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjetils ovnsbakte flyndre
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.04.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kjetil PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 kg flyndre fileter, 4 stk
0,5 hakket løk
2 ts grovt salt
Fiskekrydder og dill
Sausen.
0,5 løk finhakket
1,5 dl kremfløte
150 gr meierismør
Fiskekrydder
4 porsjoner mandelpoteter eller amadine
800 gr brokkoli og blomkål i buketter
Denne retten ble lagd på sparket av min sønn. Han hadde fisket en 3,5 kg slettvar og denne er av den faste typen i kjøttet. Om dere ikke får tak i en slik kan det brukes piggvar, kveite, men bruk en fisk som er fast.
I sausen brukes det mye smør, men det er nå slik proffene gjør for å få den ultimate smaken. Og husk at når en rører inn smør at dette ikke må koke mer etter at det er rørt inn.
Fiskekrydderet vi bruker er en ferdig blanding fra Fiskeeksperten i Kristiansand.Fremgangsmåte
Rens flyndra så godt du kan og kutt ut 4 fileter. Dette er litt vrient men evt få en fiskehandler til å gjøre det. På en middels stor flyndre får en 4 fileter. Om den er større kan hver filet deles i 2. Kniven føres langs ryggbeinet og ut mot siden, og det samme under. Bruk sylskarp og myk kniv.
Filetene legges i en langpanne på alufolie som er smurt med litt smør. De dekkes med løk, salt og krydder. Vi hadde på dill og fiskekrydder, men og pepper ol kan brukes. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Dette er litt avhengig av tykkelsen på filetene. Du kan evt åpne opp og pirke litt i dem for å se om de er stekt. Om fisken deler seg fint er den ferdig.
Sausen:
Kok opp fløte og hakket løk + krydder. La det småkoke til det er redusert og tyktflytende, 10-20 min. Ta det delvis av platen og pisk inn smøret i biter. Ta ett par biter av gangen og pisk de helt inn. Sausen må ikke koke når dette gjøres.
Damp brokkoli og blomkål i litt vann, salt og smør til de er litt myke. Kok poteter. Det er best med amadine.
Server som på bildet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bakt kveite med agurksalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.03.2013Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Tom HagaIngredienser
700 g kveitefilet, uten skinn og bein
1 stk gulrot
0,5 stk purre
1 dl erter, fryst
Agurksalat
1 stk agurk
3 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
1 ss olivenolje, kaldpresset
Bakt kveite servert med fargerike grønnsaker og en frisk agurksalat er en god, tradisjonsrik rett som man kan lager både til hverdag og fest.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 100 grader.
Skjær kveitefilet i servingsstykker.
Del gulrot i pene biter og kok møre. Skjær purreløk i ringer. Tilsett fryste erter og purreløk i kokevannet helt til slutt.
Legg kveitestykkene på bakebrett og stek i ca. 8–10 minutter.
Agurksalat
Del agurken i tynne skiver på langs.
Bland hvitvinseddik, sukker og olivenolje. Rør ut sukker til det er helt oppløst. Legg agurk i en skål og hell over dressing.
Anrett de lune grønnsakene oppå agurkskivene og server sammen med varm kveite.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fisk i form 3
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.09.2017Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
800 gr sei eller torsk
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 boks herm,tomater
1 purre
200 gr revet ost
1 dl fløte
dill
En av våre ganske enkle oppskrifter hvor vi bruker sei og vanlige tomater siden vi har masse hjemme i drivhuset. Men denne er skikkelig god og ganske barnevennlig, dvs mild og god. Ypperlig hverdagsmat.Fremgangsmåte
Smør en ildfast form.
Skjær fisken i serveringstykker og legg dem i formen.
Dryss på salt og pepper.
Fordel herm,tomatene over fisken.
Dryss over dill og purre.
Tilsett fløte og dekk med ost.
Stekes midt i ovnen 35-40 min ved 200 grader.
Server med poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3101